~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2011

Av ~ Ruth ~ - 6 mars 2011 22:41

       "Klickbilder"

 

En solig och vacker dag har det varit, nu tror jag snart att vintern har rasat klart, solen värmer så gott så altandörren har fått stå öppen några timmar.  Dotera som har varit i Thailand kom med presenter till mig i dag, många Orchidéer som fyllde 2 vaser, så fina. Fick även en stor sjal så mjuk och härlig av Pashmina och silke. När jag var hos dom innan dom åkte iväg så visade hon mig en tröja som hon hade stickat, blev helfrälst i den och lånade mönstret, hon gillade den inte så i dag så fick jag den, gulle dig Susanne du gjorde mig såååå glad.  Hon stickade den i svart och hade lovat svärmor den, men hon gillar inte svart och därför kom den till mig. Kanske stickar jag den i en annan färg också, får se hur det blir, har lixom kommit lite ifrån stickandet nu.  

Förövrigt har det inte varit några stora händelser i dag, snart är det dags för sängen.


God Natt Jord och alla mina trogna och kära besökare !

Av ~ Ruth ~ - 5 mars 2011 21:46

Det finns inget att skriva om, så varför pladdra en massa trams, (jag är klok i dag och avstår därför) hur det blir i morgon vet jag inte, kanske ändrar mig på det området, man kan ju inte vara klok jämt, eller hur ?


Förresten nu kan du gå in till Maggan och titta hur det blev på hennes blogg !


Ha en fin söndag och en skön natt /

Kramen

Av ~ Ruth ~ - 4 mars 2011 18:56

  


Vinnaren i min utlottning av bakgrund [HÄR] blev ””Maggan”” Grattis ! Det blev inte så många lappar i lottburken så tävlingen blev inte så stor, min man drog vinnaren.


Önskar er alla en fin kväll / kramen


Av ~ Ruth ~ - 3 mars 2011 18:09

"Klickbilder"


Som många vet så köpte vi min mans mammas morfars gamla hus som vi i dag har som fritidsställe i Värmland, under renoveringen så hittade vi denna dikt som han skrev i tidlig ålder, Carl som var hans namn föddes 1880-1967. Tycker det är så vackert skrivet så jag vill visa den för er.


Ser att någon har svårt att läsa dikten så jag återger den här:

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Ynglingens minne.


Grönskande gran o du härliga v(h)immel,

Lyckliga dar ifrån barndomens tid.

Klart står för evigt i ynglingens minne

Som en symbol av kärlek och frid.


Jag satt så säll uti aftonens timma,

Sida vid sida med den jag höll kär.

Kvällen var härlig och stjärnorna tindra

glänste i skogen både fjärran och när.


Vågen vid stranden har lagt sig till vila

Allt är så tyst i den nattliga stund.

Trasten i furan hörs tonerna ila,

hem till sin maka i grönskande lund.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’


  


Det här diplomet fick min farfar Per som byggde mitt föräldrahem och började bruka jorden där, han var född 1881, ett 2:a pris + kr 50:- var mycket pengar 1920.
Min bror som ärvde farfars namn har även ärvt denna tavla till att pryda sin vägg med. Lite kul att visa upp även den också. Så det blev lite nostalgi även på min blogg i dag.


Vädret har som dom senaste dagarna varit grått och disigt med någon plusgrad, luften är rå och fuktig och inte alls skönt att vistas i utomhus, fukten märks även inomhus.


Ha en fin kväll mina vänner.


Av ~ Ruth ~ - 2 mars 2011 21:24

        

"KLICK BILDER"

Måste bara visa denna fina tavla som jag köpte i går, målad av den Danske konstnären P- S Kröjer , det är ett Skagen motiv , hustrun Marie sitter modell året var 1893. Tycker den har så underbara färger, den är stor ca 1m. bred. Den är numrerad: 7,  kanske värd något ? själv gav jag 40 kronor, ett riktigt fynd.


Köpte även La Poterie keramik från Portugal eller Italien, handdrejade och handmålade, väldigt poppis på 2000 talet och var väldigt dyrt, har ett par prylar från samma serie köpt under den perioden. Köpte 2 blomkrukor och 2 ljuslyktor, pris kr 5 för varje enhet, kände mig riktigt nöjd och belåten med mina fynd.  


I förra inläggets kommentarer så var ni flera som undrade om all snö var borta ? svar: till 98 %, lite tunt och vitt ligger det i skuggiga partier det är allt. Krokodilen är uppstoppad och därav stendöd, men färgen är rätt,  och en gång i tiden skrämde den sin omgivning med fasa. Har själv haft en på 60 talet, det var en liten rackare på ca. 40 cm. säljaren vill jag minnas var Ellos.


Kram och tack för att ni fortfarande orkar besöka mig och kommentera så duktig, vad vore min blogg utan er mina besökare ?

Av ~ Ruth ~ - 1 mars 2011 19:04

       "Klickbilder"


Var till torget och handlade i dag, när jag på hemvägen titta över Säveån, fick jag stora klotögon, vad låg det vid åkanten ? Att vi bor exotiskt har jag siat om förut, men det här var lite för mycket. Snabbt hem med matvarorna, rafsade åt mig kameran och cyklade snabbt över till andra sidan av ån, där det nu var flera och plåtade, även Lerums Tidning har varit där. [HÄR] kan du läsa deras berättelse.


Fotade också pippifåglarna som tiggde mat, tyvärr hade jag inget med till dom denna gången.


              

 

Ha en fin kväll !

 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards