~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2011

Av ~ Ruth ~ - 22 mars 2011 21:16

Det var nog bra med min latmåndag i går, för i dag har jag inte suttit på rumpan förens i kväll framför Tv’n och ”Halv åtta hos mig”. Gör jag inget en dag så straffar det sig nästa dag.  

Har kammat, ansat tassar runt om och under samt klippt 90 klor på 5 hundar. Arne (min andra hälft) har badat dom efterhand som dom blev klara. När alla var rena så blåste jag dom torra, en efter en, detta jobb tog timmar i anspråk. Har gruvat mig lite, men nu gick det bra eftersom jag fick hjälp (brukar göra allt själv och alla doggsen  i ett svep).  Sedan dammsög jag 1:a våning, håren flyger ju över allt.

Han fick för sig nu på morgonen att vi skulle försöka komma iväg till stugan på fredag, få ser hur jag hinner. Allt tar sin tid innan avresan och jag avskyr stress, egentligen känner jag mig aldrig redo, men måste, känns som det är 1000 saker som skall fixas, stressnerverna kommer i dallring, så glad när jag äntligen sitter i bilen. Har själv fixat min päls på huvudet också, färgade det i går, blev så nöjder.


Ha det gott go’vänner / kramen

Av ~ Ruth ~ - 21 mars 2011 19:21

Har inte lust att göra något vettigt ( kommer mig inte för) är det vårkänslor som har skapat detta fenomen i min knasiga knopp och kropp ?

Alla spritter av liv och lust, jag bara sitter där, stön och pust.
Jag ser hundhårsbollarna flyger av vinddraget när ytterdörren öppnas, jag bryr mig inte, håret på trekvart, jag bryr mig inte, blommorna i mina fönster slokar, jag bryr mig  (där sviker jag inte), tvätten i tvättkorgen svämmar över, jag bryr mig inte, hundarna behöver bada, jag bryr mig, men orkar inte. Vad vill jag göra, jag vet inte, min hjärna är ”AV och inte ”PÅ”.  

Mitt motto i dag är bara ”äta, ”slöa” och ”bara vara” hoppas jag bättrar mig tills i morgon.

Har bytt omröstning, tyck och tryck !


Kram på er alla hurtbullar och slöfockar !

Av ~ Ruth ~ - 20 mars 2011 19:14

       "Klickbilder"


Sätter in foton på mina stora barnbarn (våran dotter Susannes barn), så fina i svart/vitt tycker jag.


Förmiddagstimmarna var soliga och fina, sedan gömde solen sig bakom molnen, då blev det grått och dystert. Bättre med snö, den lyser upp även när solen gömmer sig.
Såg en stor flock  med tranor tjattrande förbi över huvudet när jag var ute på en hundprommis, så pampigt, var nog ca. 20 st. (tyvärr ingen kamera med). Har letat efter vårtecken, men ser inga i dikesslänterna. Nätterna är kyliga så växterna vilar nog någon vecka till.


Förövrigt så har det gått mycket i skidor på Tv under dagen, och nu i em. så har det varit hockey och bandy, det har inte jag tittat på. Jag har bakat mig ett gott bröd i dag med keso, vitlök, svarta oliver och torkade tomater, samt riven ost och andra ingredienser, åt det med bara smör och det var gudagott, bredde ut det på en bakplåt och in i ugnen (åt mer en tillåtet.)
Förövrigt så har det inte varit något speciellt att återge.


I kväll skall jag se på 1:an kl. 21. ”Flickan som lekte med elden” har läst boken som var kanonbra. Hoppas ni alla har fått en fin dag med sol.


 

Glömde ju att jag hade fotat Supermånen i gårkväll, men inte tyckte jag att den var större en vad den brkar vara, så det var ingen överraskning tyckte jag.


Ta hand om Varandra där ute i Världen och Kram till Er alla!

Av ~ Ruth ~ - 19 mars 2011 14:18

Denna varma soliga dag med + 20* i solen vill jag hylla alla dom som fortfarande lever från Ä & Å kullen. Fick fina foton från 2 som i dag fyller 9 år. HIPP, HIPP, HURAAAA !


   "Klickbild"

 

Änjah är fortfarande pigg och glad. Ägs av familjen Bålström i Hälsingborg.

-------------------------------------------------------------------- 


  

  

Denna pigga åldring har fortfarande inga krämpor.
Ägare är:  Åke & Anita Andersson i Karlsborg.

--------------------------------------------------------------------


  

Denna 10’åring har redan fyllt år och är frisk som en ungdom.
Ägs av ”Eklövens Kennel” i Sölvesborg

--------------------------------------------------------------------

Jag är mäkta stolt över dessa damer som bär sin ålder med heder.


Ha en fin em. och kväll mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 18 mars 2011 09:38

Nya dagar kommer och går. Slog upp mina ögon i dag till en vit natur, började snöa sent i natt och nu är det åter vitt och fint ute. Äldre har jag blivit och grattat har många gjort det tackar jag er alla för av hela mitt hjärta, så roligt, så roligt att så många var med mig trotts att jag inte fyllde jämna år.
Telefonen gick varm och många sjöng så vackert, en minnesvärd dag har ni gett mig. Nu vandrar jag vidare mot nya mål och en ny dag har startat.

Tacksamhets kramar till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 17 mars 2011 09:53

  
JAG BJUDER ER ALLA PÅ EN BIT AV DET GODA SOM TACK FÖR UPPMÄRKSAMHETEN DENNA DAG !



  

Tusen tack Inger-Marie, roligt att du kommer ihåg denna dag.


  

Tusen tack min go'a granne i Klaråsen där våran stuga är. 


  

1000 tack för tulpanerna från ”Lerums Veterinärklinik”  !


  

1000 tack Gunilla för att du kom ihåg min födelsedag, blev så glad !

Av ~ Ruth ~ - 16 mars 2011 22:42


    "Klickbild"

 

Kommer ni ihåg mitt fynd från loppis ”Här” som jag gav 40 kronor för ? Den här hittade jag på nätet, samma bild, men min är numrerad med siffran 7 och det står lite om tavlan, vad originalet gick för på en auktion 1985, priset blev Kr: 3.100 000:-  Min har en vit passpoal  innan själva ramen, tror den är värd några kronor mera, eller är det ett önsketänkande ? hehe.. hur som haver så är jag glad över min tavla.
En rätt kylig dag trotts solsken, men solen värmer + 18* när solen sken på termometern kl. 16. Nu är det åter frost ute, japp, japp, våren hälsar på oss nu. Inget nytt att berätta för i dag.


Kram på er och sov sött !

Av ~ Ruth ~ - 15 mars 2011 20:06

Har röjt i min klädgarderob och lämnat till en secondhand affär, det blev så tomt i garderoben, det känns som att jag har trollat bort alla mina kläder, det ekar i skrubben. Nu skall jag förse mig med harmonierande baskläder både för vardag och bortgång, får se om jag kan hålla mig till detta.  Men är ofta så impulsiv och då följer det med något som ej var planerat. Fick ”Bon Prix" katalogen i dag, så många fräcka och fina kläder till normala priser.  Dom har som alla klädaffärer och övriga försäljare i dag en hemsida: ”HÄR”, spana lite och frestas du också.  Detta har varit min huvudsakliga syssla i dag och det tog tid, hade så mycket beslutsångest, hängde tillbaka, plockade ut igen och in tillbaka så höll jag på.  Kanske går jag upp igen i vikt ?... nääää det skall jag se till att inte göra, där stålsätter jag mig, vill inte åter en gång äventyra min kropp och hälsa, ingen mår bra av att väga för mycket, kroppen tar stryk. Jag känner stor skillnad nu och för 7 månader sedan då jag började med LCHF. Förut hade jag halsbränna var och var annan dag, var hängig och trött, gasig i magen, ont i rygg och leder, listan kan göras lång, nu är alla dessa krämpor borta (det är 100 % sanning) känner mig pånyfödd trotts ålderns höst, kan inte bli bättre, åter ett trolleri (jag är en trollgumma) !


Nu skall jag se på TV och ”Sofias änglar” på 5:an. Ha en fortsatt fin kväll !

Kramen

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards