~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under februari 2011

Av ~ Ruth ~ - 12 februari 2011 18:07

  

Har nu av installerat Google programmet med rättstavningen, skit pannkaka var det med facit i hand, för dålig rättstavning, vilket var orsaken till installeringen, men den var urkass, Inte många ord att tillgå och ord som var rätt var fel, ofta inga ordförslag alls.  Så bespara dig jobbet att hitta denna outvecklade ordlista.


En sträng kyla har det varit i natt - 15*, hujedamig så kyligt det var i sovrummet, var tvungen upp för att stänga sovrumsfönstret vid 3 tiden, 3 täcken fick värma min kropp och då sov jag gott och var ovanligt pigg i morse.

Soligt och vackert i dag men fortfarande bitande kyla trotts ringa - 4* En promenad har det blivit, men inte så lång.


 

Ena grannhuset skall få nya ägare, i dag har det tömts, tror det var över 100 flyttkartonger som bars ut, trodde aldrig att det skulle ta slut.  Dom som har bott där nu är en ung barnfamilj och har inte bott där så många år, kanske 4, skall bli intressant att se vem som flyttar in nu.


  

Lördagens njutning.

    
"Klickbilder"

Nu skall jag bara chilla och mysa med gott käk, en räkpaj, sallad och ett par glas vitt och gubben med sitt röda.

Sedan blir det Melodifestivalen, deltävling 2 från Göteborg, det har varit en tradition genom alla åren så det går bara inte att strunta i det, även om det är jobbigt med alla deltävlingar.


Ha en toppenmysig helg mina fina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 11 februari 2011 19:41

     "Klick-bilder"

           

Nu är det ingen barmark längre, men vad vänta ? vi har inte avverkat halva februari ännu, så inga vitsippor väntas lysa i backarna ännu.

      

Innepyssel även i dag, har roat mig med att möblera om i mina ljuslyktor, min månadsängel  designad av Christina Schollin får nu pryda den största lyktan, fick den av Gullan när jag fyllde år för något år sedan.  

Den andra fick min söta porslin katt, ett kärt minne. Tänk att mina Orchidéer har nu blommat i  snart 4 mån. vilken glädje dom sprider när inget annat vill blomma. Den silverfärgade båten fick jag av Gullan med 2 hyacinter i till jul. Nu har den fått det seglet som båten har saknat, ett kaktusblad som min dotter smugglade med sig  hem från Sharm el-Sheikh i Egypten innan Jul, en härlig kaktus utan taggar.  


Nu blåser det så jag hade svårt att öppna ytterdörren, trodde dörren var låst, det har slutat snöa och det är -6*, så det blir en kylig natt (burr fönstret är öppet i sovrummet, men tänker inte stänga det. Nu skall jag se Let’s Dance och bara njuta av kvällen.

Ha en toppenfin kväll vad du en hittar på.

Kram till er mina trogna vänner.

Av ~ Ruth ~ - 10 februari 2011 22:08

  

Har inte gått att vara utomhus i dag, snöblandat regn sedan i natt, nu bara regn och 3+ grader. Har bedrivit min dag inomhus, har strykit kläder och bakat mina LCHF bröd för dom närmaste 4 dagarna, fick det extra gôttigt och saftigt, längtar till frukosten i morgon, så smarrigt tyckte jag det blev (eget recept), alltid egna recept på all min mat. Maten i dag blev stekt röding, med sås bestående av: Crème Fraiche, citron, gräslök och dill, tillbehör:  stuvad broccoli på vispgrädde och rent smör, med spenat och sparris, för gubben pressat potatis  och skirade morötter + sparris. Vi äter stort sett samma mat, det är matens huvudtillbehör som skiljer. Mina tillbehör innehåller för mycket grädde och smör vilket skulle göra han smällfet eftersom han äter kolhydrater.

Så även i dag inga stora begivenheter, bara tråkigt innehåll utan roligheter. Det roliga blev TV 4 och ”Sveriges värsta bilförare”, hur har dessa kunnat få sitt körkort. Sedan kommer det bedrövliga programmet på TV 3 kl 22.25: ”Extrema samlare”, sedan är denna dagen slut för mig.


Kram till er alla som orkar läsa mina trista inlägg som nu råder :-( och även kommentera, det är riktiga vänner det.

Av ~ Ruth ~ - 9 februari 2011 19:30

Börjar denna kvällen med att berätta om min besvikelse över Google’s hjälpmedel som jag skrev om ”HÄR”. Var så glad att jag hade möjligheten att kolla om jag hade skrivit fel i inlägg och kommentarer. Det är en besvikelse, så många ord som saknas och få som ges som förslag om något är fel, även så påpekar den ett fel trotts att det är rätt, SKITPROGRAM !


Varför tappar man tidsbegreppet när man börjar bli äldre ? Det som var för 4 år sedan är för mig max 2 år. I gårdagens inlägg så skrev jag att jag inte hade träffat Madde på 2 år, hon påpekar att det är 4 år, fatta eller, jag börjar bli senil, det skrämmer mig, för mig så är det max 2 år sedan. Det som skedde för 6 mån är för mig 2 mån. När jag var hos tandis i går så försökte jag betala med mitt ”ICA-kort” och det är inte kopplat till mitt ”VISA-kort”, tandläkaren påpekade det för mig, fy vad jag skämdes. Dags för mig att boka in mig på ett vårdhem eller på hispan.


      

"KLICK-BILDER"


Detta klockskåpet köpte jag i Oviken på en auktion i början på -80 talet, gav 3 kronor för det, tycker det är så gulligt, det är så fin slipning på glasen som omger det lilla skåpet så klockan inuti syns nästan 2 gånger som du ser på kortet. Det är ett rosa fluffigt och silkigt tyg inuti som är lite fransigt, men vad gör det. Man hängde sitt fickur i det och satte på nattduksbordet (fickuret som är ett damur är ett arvegods och tillhörde inte, men passar så fint däri).

Har inte skrivit något om denna dagen, men tomt och innehållslöst har det varit, bara dom vanliga göromålen.


Ha en fin kväll mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 8 februari 2011 22:25

En fullspäckad dag är till ända. Var till tandis även i dag och gick igenom mina bissar och tog tandsten så nu är jag klar där, underbart. I em. fick Vi besök av goda vänner, Stina som köpte sin första Berner av mig, även den första Cavalieren. Vi träffas lite då och då, hon var i sällskap med sin dotter som hade med sin lilla babypojke på 4 veckor, så söt och liten och doftade så gott som små alltid gör. Även Madde var med i samma sällskap, hon bor  i Värmland, fick också sin första Berner och Cavalier av mig, har inte träffat henne på snart 2 år så det var riktigt roligt. Nu har dom åkt i väg och vi är åter själva. Har inte tagit några foton på mina gäster glömde det totalt, mycket att prata om blir det alltid.  Trivsamma timmar som jag tackar er alla för, tackelitack..


Så blev min dag i korta ord, orkar inte skriva så mycket i kväll.

Skall titta in lite till er i stället, hinner inte med er alla, men det

kommer åter en dag i morgon också.


Kram och god natt.

Av ~ Ruth ~ - 7 februari 2011 21:16

     "Klickbilder"

 

För vilken dag i ordningen kommer jag inte ihåg, 3-4 dagen ? gråtrist och dimmigt som gick över i snö på fm. och i em.  regn och blåst och det håller i sig ännu. Jag trotsade vädrets makter och satte mig på cykeln för att handla, det blev både det ena och det andra både mat och kläder.


      


Köpte denna svarta tunna tröja med rynksmock längst ner och på ärmslutet. En mörkare brun utan ärmar, ( har gjort den ena bilden ljusare för att visa tyget och detaljerna). Några nya trosor, resåren sitter inte så bra i midjan numera på dom som ligger i lådan.


Nu sitter jag och tittar på ”Spårlöst” paus nu så jag passar på att slänga in dessa rader. Har inget storslagat att berätta (en annan dag hoppas jag).

Ha en fortsatt trevlig kväll

Kramen 

Av ~ Ruth ~ - 6 februari 2011 18:58

  

"Klickbild"

 

I förmiddags när jag spanade omkring på nätet kom det upp en ruta om att installera Google verktyg, så jag gjorde det, jisses så bra ! nu kan jag köra rättstavning när jag skriver i bloggarna toppen, även andra saker följde med förståss, har inte kikat så mycket på dessa finesser ännu, nu slipper ni mina felstavningar hehe.


En grå och trist dag har det varit, stormen som skulle drabba oss i går gick nog i utkanten av oss, i Göteborg hade det blåst rejält vad jag hörde och det är bara 2 mil här ifrån, så tur hade vi där.


Gubben har tittat på TV stort sett hela dagen, sport, sport och åter sport, vad har då jag haft för mig ?

Var ute en sväng, slank in på spelbutiken och köpte en lott, kammade hem kr. 100:- alltid något, köpte inga nya lotter, för då hade jag nog gott lottlös hem hehe. Har även suttit en del vid datorn och gjort några layouter för bloggar, kanske sälja sådant ?


Nu ligger det kycklingfiléer och Curry i stekpannan tillsammans med Wok grönsaker, vitlök och Crème fraiche,  det blir ris till och det får duga. 


Nu skall jag kolla vad TV’n har att erbjuda i kväll.

Ha det gott och glöm inte ett leende till alla ni möter !

Av ~ Ruth ~ - 5 februari 2011 18:32

  


Får alltid höra att jag är en fanatiker från min man bara för att jag tackar nej till en massa godsaker, som inte frestar mig. LCHF har gjort mig till en ny människa, men det sker lite då och då att jag syndar. Min man kan inte förstå att det är förbjudet med Husmans-knäckebröd, jag förklarar och förklarar, får alltid höra att jag är en fanatiker. I onsdags så åt jag lasagne till middag, inte lämpligt för mig med tanke på plattorna, men jag tog 2 piller en ½ timma innan som tar bort kolhydraterna. I går kom han med en liten lakrits nalle till mig som han köpte en påse av i Danmark, för att vara till lags så klippte jag av det lilla huvudet och käkade upp, då var jag fanatiker igen som inte åt hela, (onödigt när jag inte har något som helst behov av sötsaker). Men i gårkväll så tog jag ett glas Amarula likör till Let’s Dance, 2 piller en ½ timma innan, - konstiga regler det får du dricka, -fattar inget säger han.

- Har köpt frukt som du gillar kom det i går när han hade varit och handlat efter sitt tandläkarbesök, - söta klementiner och färsk Ananas, - jag får inte äta frukt, - faaan du är sanslös, frukt har alltid varit nyttigt, kom inte och säg att det är onyttigt, hmmm, - jag skall äta upp det, men jag köper själv fortsättningsvis och avgör själv det jag vill stoppa i mig, det blir bäst så, - OK fick jag till svar. Jag har skalat en klementin som hundarna fick dela på, han tror att jag har ätit den hehehe. Han vill så väl men det blir så fel. - Björn Ferry och våran däckardrottning Camilla Läckberg äter också LCHF, sa jag, - har du dom som förebild ? frågar han, - dom är duktiga båda 2 och levererar sa jag, - du blir varken någon skidåkare eller deckarförfattare kom det :-) - näää men må bra det vill jag och det gör jag,  mådde inte Ferry bra skulle han inte vinna som han gör han har t.o.m gett ut en kokbok om LCHF, ja så går diskussionerna. Jag är ingen fanatiker, jag är bara en LCHF’are !


Han vill mig bara väl och det är smickrande, min go’a gubbe, du kommer att förstå med tiden.

Ha en fin helg, fånga dagen !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards