~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under februari 2011

Av ~ Ruth ~ - 20 februari 2011 20:47

Äntligen har jag hittat min favvolåt på You Tube "ÄLSKAR DEN" !

 

Har för ett par timmar sedan proppat i mig en stor tallrik med Thai-kycklinggryta innehållande  massor med Wokgrönsaker, Cocosmjölk, grädde och thaikryddor, vilken storätare jag kan vara, gubben åt också mera en vad han brukar, ett bra betyg. Köpte en färsk kyckling, tillsammans med allt annat så räcker det till 4 middagar för oss, fasen så gott, i frösaboxen skall det för att lata middagar framöver.


Förövrigt har jag roat mig med att göra nya bakgrunder med tillhörande toppbild (header), så nu kan jag byta varje vecka framöver om jag har lust, tidskrävande har det varit men hamnade i ett stim, började i gårkväll, kunde inte sluta så nu svider nacken. Ja, ja, om man jobbar så får det svida.

Tittar nu på ”minuten” på ettan ett roligt program.

Vi hörs och ses !

Av ~ Ruth ~ - 19 februari 2011 18:03

  
Vilken smart lösning till förvaring, det är något att ta efter eller hur ? Kan bli en förvaring av skor, mössor, vantar och raggissar, varför inte några smussel-flaskor med vin ? måste ta ett snack med gubben, för detta fick mig att tända hjärncellerna och få i gång mig, vilket kan vara trögt ibland, men när det kommer till smarta lösningar då saknas inget, jo någon att göra det.


  
Dagen har varit solig med några minusgrader, men rätt så behaglig. Har fixat lite med blommor som har stått förvarat i källaren över vintern och som så småningom skall ut när det blir läge för det, men det dröjer nog ett bra tag till. Har planterat om mina pelargonier, klippt till luggen på dom lite, lite polisonger blev det också, fått upp dom i fönstret på 2:a våning. Mina Fuchsior har redan börjat blomma, väl tidligt, men vad göra ? många längtar efter våren, inte bara ni mina vänner.


Ett lamt inlägg även i dag, men var finns min fantasi och lust, har tappat bort det för tillfället. En dag så hittar jag nog igen det där jag minst förväntar mig att det skall vara, inget ovanligt, mycket har jag hittat på ovanligt kluriga ställen. Men gömde ett kuvert med 20.000 kr. för ca 10 år sedan som skulle användas för en valpkull, det har jag aldrig hittat, tänker ofta på detta, har inte slutat hoppas ännu, om ingen annan har hittat dom utan lov, ja den som lever får se, och en är inte gumman i jorden.


En hjätekram till er alla mina vänner och smygtittare!

Av ~ Ruth ~ - 18 februari 2011 18:49

  


I dag stekte jag mig våfflor på mitt set, med vispat grädde och Hallonkräm, fy så mätt jag blev, det berodde nog på all vispgrädden, men ack så gotta det var. Vad hade jag i den ? för inte är det den traditionella smeten ? nä, nä.


3 ägg, 2 tsk. Fiberhusk, 1 tsk. Bakpulver, ½ dl. Majsmjöl (inte Majsena), 2 ½ dl. vatten, en gnutta salt och knappt 50 gr. smält smör. Dom blev väl tunna, så nästa gång så blir det även lite Pofiber eller Mandelmjöl.


Alla ingredienser jag använder i min matlagning köps på ICA för dig som undrar, det får inte vara krångligt med udda mat.


Gubbsen min fick vanliga våfflor med sina favvos till. Han skrattade åt mig när jag skulle ta min första tugga, - du ler med hela ansiktet sa han, klart jag gör älskar ju våfflor sa jag, och svingott var det, vilken smakupplevelse OAOOO !

Av ~ Ruth ~ - 17 februari 2011 18:54


I dag är det 6 månader sedan jag började med min nya livsstil, klev på vågen innan jag klädde mig i morse och väger nu 66 kg, - 9 ½ kg. Plockade genast fram 2 av mina favvo jeans som har hängt i garderoben en längre tid, blev mäkta förvånad, dom var för stora. Tycker inte jag har blivit så smal så jag blev helt paff i fejan.


Sätter åter in filmen om LCHF, klickar man på den så kan du få fram många flera i samma ämne. Går du i tankar att testa så gör det, du blir mäkta förvånad över kilona som rasar och har du krämpor så mildras dom eller upphör. Har inte gått och varit hungrig en endaste dag under dessa 6 månader och äter 2 ggr. per dag. Blir jag sugen så tar jag och blandar Turkisk yoghurt med en liten skvätt grädde, eller kanske lite Arla Yoggi (13 gr. Kolhydrater per 100 gr.) rör om och häller på Hallonkräm (Eldorado) med jordgubbar eller hallon.


Våran dotter och man åkte till Thailand i går. Första veckan kommer dom att bo på ett hotell som ligger vid Kata Beach, pratade med henne via Skype på datorn i fm. hon hade somnat i en solstol och var som en kokt kräfta, får se hur hon fixar det dom kommande dagarna. Väldigt fint runt omkring hotellet, hon visade med datorns kamera. Tänk hur fantastisk den nya tekniken är, nu kan jag följa dom på resan under dessa 14 dagarna.


Förövrigt i dag så har vi varit på banken och fixat med olika grejer. Var en sväng till min granne Birgitta och fikade, riktigt roligt var det, vi springer ju inte ner dörrarna hos varandra precis.


Detta var dagens storheter hahaha.


Kram på er alla där ute i Cyberspace  !



Av ~ Ruth ~ - 16 februari 2011 22:26

  

Har inget att skriva om i dag, så det får bli mina morgonbestyr som jag blottar mig med denna gången.

Hurdana är dina morgonvanor för att komma igång på ett effektivt sätt ? För mig ser det ut så här, det första är 2 muggar kaffe, läsa Aftonbladet på nätet, på med kläder och softa omkring en stund till, ut med hundarna sedan ge dom mat. Sedan är det en LCHF-macka med ett stekt ägg för mig, mannen i mitt liv är morgonpigg och har för längst ätit sin frukost som alltid består av 4 skivor Husmans knäckbröd med diverse pålägg, lager på lager.

Jag måste ha min stund på morgonen sen är jag en helt ny människa, ja ny, eller ny, är kanske ett helt fel ord, utan jag blir väl människa av morgonkaffet,  ja, ni fattar, man vaknar liksom till ! Andra kanske måste ha en dusch på morgonen för att vakna till liv, jag måste ha mitt kaffe ! När jag är redo att börja med mina sysslor så är det dags för många att ta en tupplur efter sitt morgonbestyr. Då är jag pigg, klockan är då 10 - ½11, fattar ni vilken drönare jag är. Jag skäms inte för mina vanor, jag trivs med dom och jag hinner med mina göromål för dagen. När kvällen går mot midnatt är jag riktigt piggelin, ja, jag är en riktig nattuggla, kanske inte så konstigt, går ju inte upp klockan 6-7 på morgonen.

Sov skönt mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 15 februari 2011 20:46


Är det så att vi bryr sig så mycket om andra så vi släpar efter med oss själva. Dessa tankar och omvårdnad av våra nära kära, och vänner tar mycket energi och det kan få oss att bli väldigt låga lite då och då. Vi vill ha lösningar och koll på allt och det har vi givetvis inte och då blir vi frustrerade och det tar på krafterna. Tror vi vill så mycket så hjärnan går i spinn och inte orkar tänka mera på ett tag. Kan det vara sådant som ger oss den såkallade ”Bloggtorkan” ? en bra fråga.


Otrevligt när man får en känsla och oro, (ett omen) i kroppen, vad betyder det, varför får man det, oftast sker det inget, men ibland så slår det till. Det är nog det undre medvetande som vill förevarna oss, sådant kan vi inte förklara, vi får bara inse att det sådant sker.


Hur många gånger har vi inte tänkt på någon person, i nästa sekund så ringer telefonen och i luren är den vi hade i tankarna. Har också tagit luren någon gång för att ringa någon då är personen redan i andra ändan utan att det har gått fram någon signal, underliga fenomen som förbryllar. Tror vi har någon inbyggd telepati i våra kroppar. Säkert har ni också upplevt både det ena och det andra som är svårt att finna svar på. Vi kan även tänka på en person, efter ett tag knackar det på dörren, känner ni igen det, vad har du att berätta ?


Det får bli mina tankar i dag.

Ha en fin kväll mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 14 februari 2011 22:49

  


Nu är den stora vänliga dagen snart över, är såååå glad för att så många har skickat mig kramar här på bloggen, blir både varm och glad inombords, ni är så fina vänner som har ett så gott hjärta, ni är guld värda för mig.


Denna em. har vi varit och hälsat på dotera med familj, druckit kaffe och haft en fin stund. Tänka sig att jag åt ett litet choklad hjärta dagen till ära, gott var det, men det får inte bli någon vana nä, nä….


Dom åker till Thailand på onsdag, hoppas dom får en fin resa och värme på kroppen, bort från den Svenska kylan som nu råder, dom var ju i Egypten i mitten av december så dom reser mycket och gillar värme, varma bad och palmer.


Nu har jag suttit och tittat på ”Spårlöst” på TV. Hoppas dom kan ladda upp ”Det Okända” på nätet i rimlig tid så jag får se det i kväll också, sedan blir det sova. En fin måndag blev det med mycket värme.


1000 tack för all värme denna dag / kram

Av ~ Ruth ~ - 13 februari 2011 18:33

  


I morgon är det ju ”ALLA HJÄRTANS DAG” så jag har gjort en ”Hjärtegåva” till er som vill ta emot den, ”HÖGERKLICKA, SPARA SOM”, skulle skickat ett fång rosor också till er alla mina fina vänner, men det kan jag inte fixa hur gärna jag en vill.


  


Denna fina gåvan har jag fått av min vän Cina, tusen tack min vän, den värmer min frusna kropp !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  

Tusen tack Lillis för dessa fina blomor, du är så varm och god i dina tankar !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Har inget nytt att berätta om dagen. Känner mig så tung i huvudet, inte på grund av någon dryck utan helt allmänt, fryser också, får nog sätta på mig ett par flisbyxor, hoppas dom inte är kvar i stugan.


Nej nu skall jag inte trötta ut er mera i dag, får se om morgondagen kan ge mig nya tankar och idéer .

En stor kram till er alla.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards