~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2011

Av ~ Ruth ~ - 5 januari 2011 21:19

Har inget speciellt att skriva om. Var hos Gullan (min sjuka granne) på sjukbesök i ett par timmar i dag.

Hesheten har försvunnit men hostan håller i sig, hörseln på ena örat är lika med noll, så även den dårliga matlusten. Hjälpte henne att koka en grönsakssoppa med en gräddskvätt i, den blev så mustig och god,  hon åt lite på en djuptallrik med en knäckbrödmacka till, satt och pratade lite och roade oss med skidåkning på TV.  Gullan är väldigt social och vill gärna ha sällskap så hon hade nog velat att jag stannade ett par timmar till.

Snöslungan har jobbat tillsammans med gubben i dag, oturligt nog så dödade han en liten mus som kom med från snödjupet och in i slungan, blod över allt (näää då, skojar bara), men musen dog, det är sanning med modifikation.  Det har kommit mycket snö på 2 dygn och snöar gör det för fullt, mildväder och -6*.


Ha en trevlig helgdag i morgon alla mina trogna vänner / kramen

Av ~ Ruth ~ - 5 januari 2011 16:13

Sprid detta vidare så dom får hem sin Sindy


Vårhund Sindy försvann torsdagen den 30/12-10 vid 17 tiden. Hon sågs senast springa i Hultafors på bron då en silver/grå/blå volvo stannat till vid henne. Det är osäkert om dem tog med Sindy i bilen eller inte.. Detta var runt 18 tiden samma kväll.
Antagligen har hon blivit skrämd av en smällare så att hon har sprungit iväg ifrån vårat hus. Vi har letat överallt, varit i kontakt med polisen, satt upp efterlysningar på internet och... i affärer m.m


Om Sindy:
Hon är en 4 årig renrasig Berner Sennen
Tattuering i örat
När hon försvann hade hon ett mörkbrunt läderhalsband med guldiga "nitar" på sig. Hon har ett litet överbett.
Om någon ser en hund som likar Sindy, ser en annons på internet eller i en butik m.m Om någon hör något eller vet något om den Volvon som stannade vid henne så snälla ring. Alla tips är viktiga!!
Vi behöver all hjälp vi kan få för att få tillbaka våran älskade tjej!
Vet inte hur vi ska klara oss utan henne!!


Vet du något, hör något eller har annan viktig information, ring vilken tid som helst på dygnet!
Sara Bengtsson 0763-053810
Fredrik Lindvall 0722-972496
Eller ring hem till oss på 033-295262
eller ring till polisen på 11414
-------------------------------------------------------------------



  

Av ~ Ruth ~ - 4 januari 2011 18:32

  


Har städat bort Julen helt och hållet, även julgardiner och adventsstakar. Det blev så blekt och tomt i rummen, allt glitter och färgglatt är borta. Pussade på varje tomte innan dom packades ner i kartongen, måste vara snäll emot dom så dom återkommer nästa Jul och lyser upp tillvaron.


      


**Klickbilder*

Bara en tomte är kvar hela året, det är min lilla spistomte, normalt sett så sitter den på murhyllan över vedspisen och vakar över min matlagning så inget går på tok.


I björken utanför hundgården satt det en Orre och pickade på grenen, Arne sa att det satt flera i tallen en bit bort. Då blåste det en lastbil för bi så snöröken yrde som en tornado, då flög det i väg ett tjugotal Orrar, pampigt värre.


Det har snöat här hela dagen och det fortsätter, så i morgon blir det snöslungan. Snön är åter vit och fin efter allt skräp och kvistar som blåste ur träden under Nyårsnatten.  Mildväder ca. 7* hela dagen.


Kram till er alla där ute.

Av ~ Ruth ~ - 3 januari 2011 19:58

  


  


Bjöd Gullan på Lasagne, sallad och hjortron från frysboxen med vispgrädde i em. det var gott. Gullan mår inte bra efter den influensa hon drog på sig när hon var i Norge under julhelgen, så det blev ett  litet mat  intag i dag för henne. Känner mig orolig för hennes hälsa, hon hostar och hör väldigt dårligt, blir yr och mår illa, äter ringa. Må gud hjälpa henne så det inte går nerför, hon är ingen ungdom längre, tycker att jag har jour här nu. I kväll låg hon ofta på köks soffan och svettades. Hon är min godaste vän och granne här uppe.


Hyfsat väder i dag, grått och trist, men bara ca. -10*, eldar sparsamt i vedspisarna.  En dum hackspett satt och hamrade på husväggen här i dag,  jagade bort den. Innan vi isolerade och satte ny panel var det stora hål i väggen som den rackaren åstadkommit, inte kul om det upprepas.


½-10 på kanal 24 skall  vi titta på småkronorna på Tv’n , skall bli roligt. Förövrigt inget nytt under molnen.


Kram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 2 januari 2011 21:49

  


Tusen tack min vän, du är så gullig, det värmde skall du veta !
---------------------------------------------------

Så här skrev Birgitta: 

Tack för god vänskap det gångna året,

så här en gåva från mig till dig.

God fortsättning på det nya året!


Kram,

Birgitta

 --------------------------------------------------------------------------------------

Skulle vilja ge er alla ett sådant fint kort, men ni får njuta av mitt /kram Ruth

Av ~ Ruth ~ - 1 januari 2011 15:07

  


Men väl en rafflande och spännande hockeymatch i Buffalo då  småkronorna mötte Canada, uj vad det var spännande, Sverige segrade efter straffar. Det blev en annorlunda Nyårsafton, tittade inte på fyrverkeriet på Tv när klockan klämtade 24 och det nya året skålades in, satt med blicken riktad mot Buffalo. Vi var själva på Nyårskvällen så vi stoppade i oss lite godsaker framför TV’n med blicken riktade mot skärmen det var allt.

  


  

Var inte i säng förens vid 2 snåret och då blåste det gruvliga ute, snön är så skräpig i dag, temperaturen ligger på ca -5* och solen har lyst så vackert.


 Ingen skallebank har vi i dag, (vi dricker sparsamt som tur är). Har satt in en ny omröstning i dag, klicka där du önskar och bidra till min statistik.  Önskar er allt gott på det nya året som precis har börjat.

Kram till er alla.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards