~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2011

Av ~ Ruth ~ - 14 januari 2011 20:01


Maria lottar ut vackra spetsar som hennes farmor har virkat, missa inte chansen att vara med !

Maria har en trevlig blogg som jag har följt ett tag, kika in du också.

Klicka: ” HÄR” !

 

Har inget speciellt att berätta för er i dag, inga utevistelser -26* burrrrrr !

Kramiz

  

Av ~ Ruth ~ - 13 januari 2011 20:47

En kylig natt med – 23* nu -18* datorn är snabb och allt fungerar snart i huset. Vi har ju en uppvärmning i huset med Luft/Vatten, den pannan är nog 7-8 år nu, den håller 19* nattetid när vi inte eldar i vedspisarna samt när vi inte är här så står den på +7* för att hålla frosten borta. Efter att vi kom hit innan jul och vi började elda så har det varit galet, på displayen står det ”sommarvärme” den slår inte på när temperaturen går ner på natten, eller så har det stått ”fel på ???? och nuffror” eller: ”pannan får för lite ström”, detta har måste fixas innan vi åker hem så det inte fryser.

  

  

I går så kom äntligen det som han beställde och nu sitter den på plats och vi är några 1000-lappar fattigare. Vilken tur att han fixar sådant själv och slipper anlita en fackman då har det blivit riktigt kostbart. Nu får vi stanna ett par dagar extra så vi verkligen får se att det fungerar.


Gullan och vi bjuder varandra ofta på middag (hon äter bättre när hon har sällskap) i går var Gullan här och i dag var vi hem till henne. Jag försöker göra lite annorlunda mat som inte hon är van vid, hon tycker det är så spännande och intressant, hon får lite inspiration till att prova något nytt själv också. Gullan mår bättre, men örat är hon nästan döv på, har hon varit till läkaren ??? näää…

  

Fina pippifåglar har vi här som trummar både på träd och husväggar, framför allt på uthusen, på vedbodväggen är det stora hackehål, fattar inte att dom slipper huvudverk och yrsel.


Kram och tack för i dag till er alla., Nu skall jag gå min kvällsrond på era bloggar, sedan sova.

Av ~ Ruth ~ - 12 januari 2011 11:46

       

"Klickbilder"


Under hela dagen i går fungerade inte nätuppkopplingen, nu lyckades jag komma in på min blogg, men det tog nog nästan 4 min.

Som jag tidligare skrev så beror det på vädret och ute temperaturen, i går så låg den på nollan hela dagen. Blev väckt i min sömn hela den natten pga. snöras från taket, hundarna skällde som idioter. I natt har jag sovit 9  timmar, så nu är jag utvilad.


Var hos Gullan i går och fixade till hennes Cavalierwovve  "Millie" klippte bort en del lång päls så inte hon skulle få så mycket snöbollar i pälsen, klorna fick också pedikyr. I gårkväll hade vi besök av goda vänner och spelade kort tills klockan var 11, kul var det.


      


      


Dammsugaren har Arne fixat så nu brummar den igen, man är ju så beroende av dessa finessmaskiner.

På några dagar har vi fått en ½ meter snö, men i dag uppehåll och -8*.  Hundarna myser i soffan och tar dagen som den kommer, precis det samma gör jag. Vet inte om datorn har kapacitet att låta mig skriva hos er i dag, har jag tur så kan jag läsa, får se hur det går.


Ha en riktig fin dag / kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 10 januari 2011 23:07

3:e försöket att skriva här i kväll, orkar inte hela tiden skriva om.

Det blir en vilodag på bloggen för mig i dag, uppkopplingen är så svag så datorn behöver samla nya krafter och hoppas den är piggare i morgon. Nu är det +0,5 grader ute och lätta vindar då är det inte så mycket jag kan göra här, stark kyla vill datorn ha. Allt är bra med oss. Inte så mycket har skett, tragiskt bara att dammsugaren har pajat i dag, Arne skall se om han kan fixa den i morgon, den vill inte brumma alls, är tyst, ja helt död. Nu skall jag snart lägga mig, finns inget mera jag kan roa mig med i kväll. Återkommer när datorn är redo.

Kram och god natt..

Av ~ Ruth ~ - 9 januari 2011 23:32

  

  

Åter en dag med snöröjning, Rozzie följer Arnes färd genom snömassorna och är helt betagen av snöröken, skulle nog gärna vilja vara med där ute. Kom ca. 10 cm natten till i dag, har även kommit några centimeter under dagen. Temperaturen ligger nu på + - 0*, hoppas den går över på minus igen i morgon, tö vill vi inte ha.


Vi har börjat planera så smått för en avresedag hemåt, dessa veckor har gått i en rasande fart, men det är inte så länge till Påsk.  Så i slutet på veckan tror vi det blir. Har roat oss med skidåkning på TVn stora delar av dagen.


I kväll har jag varit hos Gullan i drygt 3 ½ timma och hållit henne sällskap, har käkat olika ostar + käx samt ett glas vin och tittat på TV, nu sover hon nog gott i natt. Är nog lika bra att jag försöker somna också, det blir alltid så sena nätter innan jag lägger mig, måste ändra på rutinerna, detta går inte an, kliver sällan ur sängen förens vid 9-10 på morgonen, Arne är morgonpigg och sköter hundarna, är alltid uppe mellan 6-7. Har inte gjort så mycket i dag, bytt på sängarna och kört 2 maskiner med tvätt, har inte så stora krav på mig för tillfället.


Hoppas ni har haft en bra dag.

Sov gôtt och dröm sött, natti, natti !

Av ~ Ruth ~ - 8 januari 2011 22:32

I några dagar har jag syndat lite med min LCFH diet, men  inte mycket ”DET GÅR INTE !” nu går jag hela tiden och är sugen på något men vet inte vad (jäkla KOLHYDRATER), det är så frustrerande, något jag inte har varit på många månader, närmare bestämt 4 ½ månad. Skall bli kul att väga mig när jag kommer hem, tror jag har klarat det bra  under julen, men man vet aldrig ?.

  

Det här börjar bli riktigt skumt. Har fått så mycket onödigt skinn på halsen, ser snart ut som en Blodhund med alla rynkorna (skrynkelhund), fasen får nog börja med polokrage eller halsduk. Har börjat sticka en fuskpolo, den döljer något även om den lämpar sig mest för utomhusbruk. Kanske skaffa mig Afrikansk look med ring på ring staplade på varandra till hakan, hud finns det så det räcker till. Har bantat med jämna mellanrum stora delar av mitt liv, men aldrig blivit så här, vägrar tro att det beror på min ålder, eller är det så ?, känner mig ju som 35 hmm, ungdomliga fruar blir ju aldrig gamla påstås det ? tror inte på det däringa ordspråket, jag är ett levande bevis på motsatsen, suck.


Förövrigt inget nytt om denna dagen, bara det vanliga, varken mer eller mindre.

Kram och god natt mina vänner, vi hör's i môrra !

Av ~ Ruth ~ - 7 januari 2011 19:23

  
Jojjomennsan, nu fungerar snöslungan igen, ett kullager var trasigt och fick bytas med stor finess för det passade inte exakt, men klurefixen fixade biffen. Slutade snöa strax efter 24 senaste natten och i dag har solen lyst och det har varit omkring -5* nu pinnar köldgraderna på igen och det är -18* stjärnklart och fint ute.


Kom från Gullan för en stund sedan käkade Fläsk och bruna bönor, jag fixade till maten och vi åt alla 3 tillsammans. Nu kände hon sig så pigg så hon trodde inte det blev någon resa till läkaren på måndag, får se hur det blir med det, hörseln är så kraftigt nersatt så hon hör nästan inte får skrika när vi pratar (perfekt hörsel innan hon blev sjuk), så det känns jobbigt.



I kväll skall jag och gubben se på Let’s Dance, tror det blir en rolig tävling i år, är det Ranelid som blir årets pajas tro ? det är ju en sådan med varje år. Ja den som tittar får se.


Kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 6 januari 2011 21:53

           "KLICKBILDER"


Dom 3 senaste dygnen så har det kommit nästan en halv meter med snö, oj vad Kung Bore har varit vred.

Gubben har kämpat med snöslungan som strejkade i dag, något fel i maskineriet så nu står den isärplockad i ett lastbilsgarage, i morgon skall den sättas ihop och då hoppas vi att den åter fungerar (men man vet aldrig).

Det har varit uppehåll med snöandet i 3 timmar men nu vräker det ner igen.


Gullan var hit på middag i dag, gjorde en spännande gryta med ris till den gick verkligen hem, hon åt riktigt bra och tyckte det var det bästa jag någonsin hade gjort i matväg :-D men så hör jag alltid, hon gillar det som är annorlunda och med intressanta lite starkare kryddor. Nu kunde hon säga till andra att hon hade varit utomlands och ätit på restaurant sa hon, hehe. På måndag så skall hon till läkaren och jag skall vara hundvakt.

Förövrigt i dag så har jag stickat så det har inte blivit så mycket annat, men bättre med lite en inget alls.


Kram till er mina vänner !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards