~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2010

Av ~ Ruth ~ - 13 november 2010 22:25

  

4 (5) hundar och ett Älg-ben "lördagsgodis"


Tittar in för att önska er en fin söndag med vackert väder. Har inget att berätta om denna lördag, har suttit och jobbat en del vid datorn, har mina åtaganden som måste skötas och nu är det gjort. I kväll så har jag tittat på Tv och tagit det lugnt. Hoppas att även ni har haft en lugn och mysig lördag. Nu skall jag kolla vad ni har haft för er, det vill jag inte missa.

God natt mina trogna och kära vänner !

Av ~ Ruth ~ - 12 november 2010 18:29

  

Har varit lugnt, inga stora begivenheter, har gått omkring och småfixat lite över allt och med allt. En riktig slödag så att säga, men som jag förut har skrivit så tar jag dagen som den kommer och gör det som känns bra för mig just den dagen.


Har skickat efter boken ”Varför gråter inte Emma” från  ”Adlibris”. Emma Jangestig's bok om Max och Saga (Arboga mamman). Tänk att det har gått drygt 2 ½ år sedan det tragiska skedde. Nu är bok 1 ute till försäljning och den måste jag bara läsa.

Du kan läsa om boken ”HÄR”, Emma har också en bloggHÄR”. Kan inte fatta hur hon har orkat att gå vidare. Hon har nu en liten dotter som heter Julia så livet har gått vidare.  


I kväll blir det TV och ”Idol” för hela slanten. Magen känns bra i dag tack och lov. Som flera skrev kanske att det var något fel på glassen ? jag äter ju Gräddglass hemma med blåbär från frösaboxen, då blir jag inte dålig i kistan. Ja, ja, jag dog ju inte och det är över nu.


Vädret i dag är grått och regnigt med 8+grader, så trist och tråkigt, men vad vänta sig denna årstid ? det är ju regn eller snö som gäller när det kommer nederbörd.


Hoppas ni alla får en mysig kväll med något gott fredagsmys efter behag !

Kram på er alla.

Av ~ Ruth ~ - 11 november 2010 22:35

Snön är borta och det har börjat regna i kväll, hatar regn, tvivale. Var en sväng till torget och handlade i dag, föll för frestelsen och köpte mig 2 glasskulor i ett rån, det var gott som attans, men sedan slog det slint i magen, fick så jädrans magknip så det vara bara att cykla hem snabbt som attans. När jag satte nyckeln i dörren så var det kört, det var inget kul skall ni veta (även om ni kanske tycker det). Snabbt in och fick av mig kläderna och i duschen, ren med nya kläder föll jag ihop på soffan, magknipet har fortsatt från och till, men inga nya missöden. Ingen matlust så denna dag blev det bara frukost, omelett med ost och knaprig bacon, inget mera mat förens i morgon. Trodde väll inte att min syndiga glass skulle straffa mig så hårt, men nu vet jag bättre. Jag fick den läxa som jag förtjänade och gör inte om det, för skitkul var det inte, suck :(

Nu har jag berättat min dag, en dag som jag vill ha ogjort.


Kram på er alla !

Av ~ Ruth ~ - 10 november 2010 19:16

         "Klickbilder"


Nu kommer några rader i all hast. Lite snö finns det fortfarande kvar på marken. Förstår inte varför så många har emot snö. Vi har 4 årstider och det har vi alla levt med från den dagen vi föddes, trotts det så gillas inte vintern. Tänk när vi var barn så mycket kul vi hade det i snöhögarna när vi lekte, beror motviljan på att vi inte leker längre och lever snöbus ? Varma kläder finns det att köpa och det har vi alla på oss när det är vinter och fryser mindre i dag en när vi var barn. Som alla vet så älskar jag snö i massor, blir som barn på nytt när flingorna faller.

Ja nog om snö, går inte att få er att tycka som mig, nääää…


Har nu fotat mina andra 2 lyktor, inga av dom går att använda, den svarta var ladugårdslyktan, den var så rostig så den är ganska spröd och går inte att skruva isär, har målat den svart för att fräscha upp den, men det är nostalgi för min man så den pryder sin plats trotts sin skranklighet.

Den andra är en karbidlampa, den är ok. Men vet inte om det går att köpa karbid i dag.


Fick oväntat besök från Stockholm i går em. sonens sambo, fick så fina blommor måste visa upp dom för er, blev så glad och rörd 1000 tack min vän.


Kramar många även till er där ute, ni betyder också mycket för mig.


Av ~ Ruth ~ - 9 november 2010 22:29

     

"Klickbilder" 


Så även här, tänk att vi också fick snö i dag, nu är det +0,5* så det skall bli intressant hur det ser ut i morgon, blåst har det också gjort. Tycker att 1:a snön alltid är så speciell, brukar steka våfflor då, men nu äter jag ju inte sådana läckerheter, så det fick stanna vid bara tanken :(


Hittade en gammal lykta i mina gömmor i källaren, nu tog jag fram den så den får bli ett tillskott till övriga belysning, vet inte varför den har varit gömt i så många år. Har även hittat igen en gammal ladugårdslyckta efter min mans morfarsfar, skall visa den sedan, har målat den svart för den var väldigt rostig, även en 3:e lykta från förr. Har inte fotat dessa ännu.


Min gubbs kom hem med massa Älgkött i em. så nu skall vi göra hembesök till barnen och ge dom lite köttföda, inte så att dom är svältfödda på kött, men det blir ett gott tillskott till det övriga.


Vet att det är flera av mina bloggvänner och bekanta som släktforskar, tittade på TV i kväll och såg när Christer Sjögren forskade bakåt på sin mammas sida, fy så jobbigt han fick gå till väga, såg ni detta program, (inte gör väll du så Anita ?)..


Blev ett enkelt inlägg i dag, men har inte gjort så mycket som är något av intresse.

Kram till er alla mina vänner, ingen nämnd och ingen glömt !



Av ~ Ruth ~ - 8 november 2010 16:43

Foto från våran stuga i Värmland den 18 mars- 2010, så mysigt, längtar !


Efter alla år som jag har klippt och fixat med hundarnas pälsar så börjar jag bli en riktig fena på att fixa till mig själv. Så nu i dag har jag klippt uppe på skulten, luggen och sidorna, blev riktig nöjd faktiskt, men nästa gång så får proffsen detta jobbet så det blir lite harmoni med nackhåret. Försökte själv lite även där, men jisses Amalia så bakvänt det blir när man använder en backspegel, fick inte ordning på saxen och handen, vågade inte fortsätta.


Annars så har jag inte varit så aktiv i dag, dammsugit så klart och rensat lite mera i frysboxarna, skulle frostat av, men det får bli en annan fråga en annan dag. Måste ha något att göra dagarna framöver också, att bli sysslolös gör att man blir slö hehe, en liten dos av göromål varje dag gör mig nöjd och glad.


Nu påstås det att vi skall få snö, hörde ni eller ? ”SNÖ”, gissa om mina öronhålor blev stora, så glad jag blev, men det blev inte du, det vet jag, så min glädje blir ingen delad glädje suck.


Tusen tack för att ni är så duktiga på att skriva kommentarer, en stor kram till mina glädjespirare och vänner (utan er, ingen blogg)..


I kväll på kanal 5 kl. 22. kommer det andra avsnittet av: "Pensionärsjävlar", missa inte ett gott skratt innan du lägger dig hehe...

Av ~ Ruth ~ - 7 november 2010 19:29

      


En fin och solig dag har det varit. Jordgubbar har förvandlats från hela bär till sylt, så nu är allt i krukor. Kunde ju inte koka allt vid det förra koket när sockret inte räckte till. 6 kg sylt blev det i dag, så nu är en lång hylla fylld med jordgubbs burkar. Har 9 kg lingon också som måste kokas, men har inte krukor så det räcker till, denna förbaskade bären, men det är ju så gott. Kokade även lite ox-ben till hundarna, så nu börjar det se fint ut på tandsingarna efter allt gnag. Gubben jagar även hela denna helgen och återvänder hem på tisdag, sedan åker han inte upp till Värmland mera i höst för denna jakten. Vi har kött så vi klarar oss, även barnen får ett och annat utav det. Jag håller på att rensa ur frysboxarna, den ena boxen måste bort, en riktig elslukare för den stannar aldrig (listen under locket är inte tät) och vi bör klara oss med en stor box + ett stort frysskåp. Har även en stor box i stugan, man skulle kunna tro att vi är riktiga storätare hehe.


I natt var det -6* och skall bli så även till natten.

Det har legat frost på flera ställen hela dagen trotts att det har varit fint solväder, men ingen värme.


Kram till er alla och 1000 tack för att ni berikar mig med kommentarer (det är så roligt !)

Av ~ Ruth ~ - 6 november 2010 19:47

  


Får en pensionär vandalisera och stjäla? Får två gamla tanter prata dildos? De här pensionärerna tar sig friheter. Kommer i repris i kväll på Kanal 5 kl. 21. Annars så offra en ½ timma och klicka in dig på länken "HÄR". Skrattade så tårarna trillade, missa inte denna nya serie om du vill skratta. Går måndagar på Kanal 5 kl. 22. ordinarie tid, tror det kommer 8 avsnitt. 

Ett gott skratt förlänger livet hahaha.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards