~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2010

Av ~ Ruth ~ - 22 november 2010 21:32

Vad jag köpte på loppis innan helgen, så här kommer det några foton.


  


Köpte ett par kr. 30:- styck, foten är i mässing vad det röda är vet jag inte, men det är inte plast, dom är 48 cm. höga. Har satt dom i mina 2 köksfönster. Skall köpa nya skärmar för dom är inte så roliga.


  


2 sådana lysrörslampor, arbetslampor, även dom kr. 30:- styck, riktiga fynd.


  


När vi är i stugan och behöver en stor gryta så får vi låna av grannen, så fick min man göra nu också under älgkötts veckan. Stora grytor är ju så förbaskade dyra, men jag fick den här för kr. 90:- inte så mycket använd.


  


En sådan apparat tittade jag på för ett par år sedan men köpte den inte, nu fick jag den för kr. 30:- då klippte jag till. Kr: 240:- för allt detta, är så glad, så glad…

Titta på filmen här under så ser du hur maskinen fungerar. Nu är det slut på trasslig folie som är svår att riva från förpackningen.




Nu har det åter börjat snöa och temperaturen ligger vid nollan, kanske blir det skotta till morgonen ?

Kram till mina besökare som ger er till känna i kommentarerna, ni vet hur mycket jag uppskattar det.


Av ~ Ruth ~ - 21 november 2010 23:44

Kranen har slutat droppa som tur är och sjuk blev jag inte, så här kan jag bli någon gång varje år, vrålförkyld en dag, sedan bra. Mitt immunförsvar träder in till försvar och tränger tillbaka alla bassilusker som försöker sätta sig på mig, och lyckas gör det alltid.

Denna dagen har varit både upp, ner, hit och dit, har inte varit på datorn knappt och nu går ögonen i kors. Att hälsa på er orkar jag inte i kväll, men läser i kapp mig i morgon. På helgerna brukar det vara väldigt lugnt på bloggarna av förståliga skäl, man umgås med familjen och myser, vilket vi har gjort i dag. Det kommer snöblandat regn nu, men det lägger sig nog inte, men det gör jag, sängen kallar.

Kram och god natt.

Av ~ Ruth ~ - 20 november 2010 19:35

  


Inte från taket utan min kran (näsan alltså). Frampå em. brakade det loss, jobbigt när det pågår. Har rullat hushållspapper och stoppat i vardera näsborre som en tampong, ser ut som en valross i plytet med långa betor. Hundarna släpper mig inte med blicken dom tycker jag ser högst märkvärdig ut, så synd om dom som inre förstår. Brukar gå över på en dag så det blir inte långvarigt.

Satsar i kväll mera på att försöka orka hälsa på er, i stället för att skriva här på bloggen.


Vitt och fint ute, snöade i gårkväll och i natt, inte så mycket men ca. 8 cm, det blev genast så ljust och fint.

Gjorde fynd på loppis i går visar och berättar i morgon. I kväll blir det TV 4 kl .20 det härliga gänget är samlat (del 5 av 8). Sedan samma kanal kl. 21.30 Svensk dramakomedi från 2005 ”Heartbreak Hotel”. Hoppas även ni får en mysig kväll.
Kram på er alla !

Av ~ Ruth ~ - 18 november 2010 22:06

Man behöver inte bli en tråkig kärring även om man är 60 fyllda. Livet börjar ju vid 50 påstås det. Hur mycket sanning det ligger i det påstående får bli upp till varje individ. Själv känner jag mig gammal bara när jag tittar mig i spegeln så det försöker jag undvika. Lite problem med leder förekommer också i alla åldrar så det tror jag inte beror på min ålder. Inte lika snabb i vändningarna heller, men det skyller jag på att jag inte har någon brådska, och alla har ju inte det. Men attans om det gäller, då kan jag vara först "Ler". Gillar att sitta vid datorn och läsa andras Bloggar, skriver gärna kommentarer, roligare en att Blogga själv. Hemsidor har jag snickrat flera både för egen del och andras, det roar mig mycket, det krävs så lite för att roa mig, då är jag nog gammal, hmmm. Data är ett stort beroende för många, och den trenden har jag tagit till mig. Tv är bara bläää, krig svält och brott, både i verkliga livet och på film, det gör mig bara tungmodig. Det är alltid kul att råka komma med rätt replik i vissa sammanhang, gärna lustiga och träffande. Gillar också att bjuda på mig själv och sprida glädje och skratt. Man blir nog aldrig för gammal för sådant som alltid har följt med mig genom åren. Är ej heller rädd för att göra bort mig, med andra ord en glad skit trotts åldern :-)!


Av ~ Ruth ~ - 17 november 2010 21:34

Som jag tidligare berättat så är nog jag den enda personen i Sverige som inte har körkort och mobiltelefon, men har frivilligt avstått, har aldrig gjort mig beroende. Det räcker med datorn i mitt fall, av den är jag beroende mycket. Men nu blir jag tvungen att förskaffa mig en mobil hujedamig.


  

Längtar till stugan och snö, snart är vi där.


Stugan i Värmland har fast telefon (Telia) dom fasta avgifterna är så höga när man inte ringer och är så mycket där uppe, så den har vi beslutat oss för att säga upp, och då måste jag ha en telefon, min man använder mobilen i alla lägen. Mina vänner som brukar ringa mig får fixa ”Skype” på sin dator och köpa ett headset så ringer vi gratis till varandra via datorn.


Talade med Madde på telefonen i dag och hon fixade en kod till mig som jag knappade in på bloggen så nu är min blogg reklamfri. Tusen tack Madde som övertalade mig och fixade sedan det hela. Hon sa det var en försenad födelsedagspresent hahaha, det är 8 månader sedan jag fyllde år, men bättre sent en aldrig tyckte hon, hon är så omtänksam. Hade jag haft en mobil så hade jag själv kunnat fixa det, bara en sådan grej gör en handikappad utan mobil.

Av ~ Ruth ~ - 16 november 2010 21:48

 
Så här lurigt såg det ut på himlen när solen gick ner, ser ut som ett vulkanutbrott.


       "Klickbilder"

 

Har förnyat mig lite i dag, har säkert så jag klarar mig mer en väl, men frestelsen blev för stor. Kanske är jag en choppahollic (skrivs det så?) Nu är det stopp och belägg med kläder, men det är så roligt när man går ner i storlek, valkarna under BH-bandet bak på ryggen är nu borta, fortsättning följer och nästa steg blir nog hudreducering hehe.  Köpte ju lite mat också måste ju ha bränsle i kroppen.  Hem följde också en skinka på 3 kg. som nu står klar på spisen, nu skall jag frossa, älskar griskött över allt annat.


  


Ha det gott mina vänner och tack för att ni finns och orkar läsa mitt dravel !

Av ~ Ruth ~ - 15 november 2010 22:53

Frusna fingrar i dag


I dag har jag och gubben stått på huvudet i dom 2 frysboxarna i källaren, flyttat ändrat och sorterat för att få plats med det nya älgköttet. Har gjort i ordning köttkassar till 2 av barnen, älgstekar, grytbitar skivat innanlår, köttfärs och gud vet vad, stora bärkassar blev det, är nog en 12-13 kg. i varje. Hoppas dom fixar till något gott att sätta på matbord. Nu har dotera och barnbarnet varit och hämtat sitt och precis lämnat huset. Den ena sonen får sitt i morgon, min man skall hjälpa han med ett arbete i 3 dagar och sticker vid 6 tiden till morgonen och kommer hem på torsdagskväll. Har inte mera att skriva om, hoppas det sker något i morgon som är något att återge här, men det skall väll mycket till, är lugna dagar nu, laddar bara batterierna så jag åter blir som en duracell-kanin haha.


Kram och god natt !

Av ~ Ruth ~ - 14 november 2010 14:33

  


Madde undrade i en kommentar hur jag gillar dessa 2 olika näsvidgare som jag inhandlade för min kroniska  nästäppa ? Använder dessa  2 växelvis och är nöjd med dom båda, men använder nog ”Nozovent” lite flitigare. Ingen av dom är obehagliga och irriterande att använda. Äntligen så kan jag sova gott och andas genom näsan. Hur det är med snarkningen har jag inte frågat gubben om, men hör jag inget så då hoppas jag det är om inte bra, så är är det säkert bättre. Det är så skönt att slippa vakna flera gånger och munnen är knasstorr, så jag kan rekommendera dom varmt. Tänk på att du skall köpa ”MEDIUM” om du är kvinna.


Fråga 2 (kommer inte ihåg vem som frågade i bloggen)  var om min viktnergång med ”LCHF”. Det går sakta men säkert åt rätt håll, på 2 ½ månad så har jag gått ner 6.5 kg. Är glad att det går sakta för då blir det lättare att hålla det sedan. Vill inte gå ner så mycket mera, för jag börjar få åldersrynkor och det vill jag inte ha i förtid, små streck runt munnen och på utsidan av ögonvrån. Huden är ju inte så elastisk längre när man blir äldre, en 60 plussare, trotts att jag känner mig som 30 hehehe.


Grått och disigt i dag, inget regn ännu. Denna dag är som andra dagar, inget stort sker.

Kram mina vänner, är så glad att flera och flera nya hittar hit, himla kul är det.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards