~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2010

Av ~ Ruth ~ - 14 oktober 2010 23:38

  


Håller på att bereder plats i en av frysboxarna (av 3), det kommer ju en del älgkött vad det lider, har börjat koka Lingon och Jordgubbssylt. Har kokat drygt 18 kg med röd sylt, då tog sockret slut, så det blir fortsättning i morgon. Har nog kanske 8 kg Jordgubbar kvar att koka, sedan är det slutkokat för i år.


En fin dag har det varit i dag, sol och varmt väder. Var ute med hundarna för kvällskissen för en stund sedan, helt stjärnklart och 1 ½ minus. Har tittat på TV:n hela kvällen så nu är jag så trött i ögonen, därav så blev jag fåordig i min blogg även denna dagen, men ni ser att jag finns och slipper undra om jag är sjuk :-)


Så nu mina vänner önskar jag er en riktig skön nattsömn.

Godnattkramen.

Av ~ Ruth ~ - 13 oktober 2010 19:26

Ett snabbinlägg innan Tv’n börjar. Ni ger mig kraft med er energi, vet ni det ?


Jag vill så mycket men orkar hälften.  I dag har jag varit och köpt socker så då blir det många syltburkar av jordgubbar och lingon i morgon. Är så glad att gubben inte har plockat lingon i höst, han hade andra saker för sig, annars så brukar det blir det många kilon skall ni veta. Han älskar att springa i skogen.


Nu är det älgjakt i Värmlandsskogarna, men han har fått problem med en höft, har haft känning från och till, men efter första dagens springande i myrmark så har det blitt illa, får se om han orkar kämpa veckan ut. Älgar har dom fått så mera kött blir det i boxen till vintern. Oftast så styckar han upp det och förpackar, även maler köttfärs så det kommer klart hem fruset, smidigt och klart.


I kväll så krockar flera program på TVn, får beslutsångest över vad jag skall välja, bönderna får vänta tills i morgon, eller blir det Grannfejden ?? allt på samma tider grrrr. 


Har följt räddningsarbetet av gruvarbetarna i Chile från och till Live på Aftonbladet under dagen, vilken lycka !! många tårar har fallit av glädje, har varit så rädd för att kapseln skulle fastna på vägen upp, men dom fixar det (tror jag) vilken bragd ! I skrivandets stund så är 17 av 33 räddade efter 69 dagar innestängda i gruvan, jag ryser.


Nu börjar ½-8 hos mig, det skall jag titta på.


Kram till alla go’ingar där ute, ni ger mig så mycket tyrka, utan er hade jag bara legat på soffan och käkat praliner och jäst..

Av ~ Ruth ~ - 12 oktober 2010 23:32

   "Klickbild" ser du hur det blänker ??

        I dag har jag varit duktig, nu doftar det gott hos mig tills nästa gång !


Fick betat av det jag inte fick gjort i går, har städat hela 1:a våningen 100 kvm, det känns i alla leder, (hoppas det är borta i morgon.)
----------------------------------------------------

Har tvättat allt i hundarnas 4 sängar och bäddat rent.
----------------------------------------------------

Har tvättat alla ytterkrukor för blommorna.
----------------------------------------------------

Tvättat ur kylskåpet.
----------------------------------------------------

Grävt upp mina Dahliaknölar och lagt i en hink med sand och förpassat dom till källarskrubben.
----------------------------------------------------

Plockat och vikt tvätt.
----------------------------------------------------


        Så nu är jag slut för i dag, somnar nog belåten när huvudet kommer på kudden.

    God natt mina vänner och sov sött, i morgon kommer en ny dag med nya möjligheter för oss alla.


Av ~ Ruth ~ - 11 oktober 2010 22:18

  


Gjorde en lista i går på vad jag skulle göra i dag, det var flera punkter närmare 8 st. men tji fick jag. Av dessa punkter fixade jag bara 3, alltså 5 punkter kvar tills i morgon. Känner mig så frustrerad, varför fungerar aldrig mina planer till fullo, är så besviken på mig själv. Hade jag gjort allt som stod på listan hade jag varit jätteduktig, gör jag hälften är det ok, men blir det mindre då är jag kass och har förmodligen bara latat mig, dagen och timmarna går för snabbt nu förtiden.  Ett under måste ske om jag fixar dom 5 återstående punkter på listan när en ny dag med en ny chans ges mig.  Jag ber till er alla ”Fly mig en städerska eller 2, det brådskar” !!! jag har roligare saker jag vill göra.


Nu skall jag titta på ”Det okända” på datorn, valde mellan detta program och ”Biggest Loser” och då förstår ni vad jag valde.


Hoppas jag blir mera kreativ i morgon. Nu är det nära noll på termometern, har gett upp mina blommor ute nu, det som sker det får ske, kan inte hålla på att lägga lakan över varje natt och bära ut och in även om det svider. Hoppas ni alla har fina dagar och är pigga och glada.


Kram på er alla !

Av ~ Ruth ~ - 10 oktober 2010 19:01

  

Helgen har varit lugn och fridfull, har inte gjort många knop, men är nöjd med det jag har åstadkommit.

Tänk vad lite jag behöver göra för att tycka jag gjort sååå mycket och känner mig nöjd och belåten för dagen.  Nu har jag stickat klart Knoddelinas sko/strumpa, Knoddens är redan klar. Dessa är till salu om någon är intresserad, min E-post adress hittar du i ”Presentationen”.


Ska bara testa en grej.

På min besöksräknare ser jag hur många som smyger förbi här. Vill bara se hur många ni är som vågar säga hej i kommentarerna. Så hej på er alla ock det var kul att ni ville hälsa tillbaka :-) !


Ha en fin kväll mina vänner och okända.

Av ~ Ruth ~ - 9 oktober 2010 13:00

       "Klickbilder"


Eftersom jag är mest aktiv efter att mörkret faller så har jag fått pippi på att fota utan blixt mot mina fönster, det ger mig en speciell känsla av frid i huset och känner mig så otroligt nöjd och belåten.


Sov till ½-9 i morse, kommer tamigtusan inte i säng i normal tid, i natt blev klockan närmare 2, måste ta mig rejält i hampan, får på tok för lite sömn. Tror jag är en fladdermus, jag skall leta upp ett mörkt och mysigt hörn i någon skrubb i källaren under dagtid och hänga där upp och ner på dagen och bara sova. När mörkret faller ska jag vakna till liv och vara aktiv tills morgonen gryr, JAPP, JAG ÄR EN FLADDERMUS har förstått det nu.



Dagen i går gick helt i hemmets tecken, rensade mina blommor och duschade bladen, putsade om mina köksfönster, en fågel (typ mås) hade slängt en blajja nerefter fönstret, hur bär dom sig åt ? tror dom medvetet jäklas för att hålla mig sysselsatt. Har satt upp en lapp ovanför datorn med texten: ”Gå genast bort från datorn och gör något vettigt”. Ja då gör jag väll det då !



Kram till mina nätpolare !

Av ~ Ruth ~ - 8 oktober 2010 00:29

      


Har tittat på Tv’n till kl.21.30, sedan har jag suttit och uppdaterat en hemsida och skrivit stamtavla m.m är precis klar och nu är det midnatt. Sätter in 2 foton på mitt hus som jag tog vid 22 i kväll, den ena med blixt, den andra utan. Har varit ute och handlat i dag, var inne på loppis och köpte 4 vita gamla överlakan med virkad spets längst upp (60:-) som jag skall sy gardiner av. Köpte även en stor virkat duk (20:-) och ett helt nytt tangentbord för 20:-. Som ni vet så pajade jag ett med kaffemuggen, det blev katastrof, fick då ett nytt av min snälla granne, skulle det ske igen så har jag nu ett i reserv. Så jag fyndade.

Nu går ögonen i kors, orkar inte gå på bloggbesök innan kudden, men jag kommer i morgon, sviker er inte.

Kram och god natt, sov gôtt och dröm sôtt !

Av ~ Ruth ~ - 6 oktober 2010 19:29


Min livspartner åkte åter till Värmland i dag, älgjakten står för dörren. Därför sätter jag in denna låt, nu längtar jag dit upp. Håkon sjunger om platserna där uppe, till och med ”Peter i boa” är med på ett hörn i sången, det är våran handelsbod i Höljes. Nu invaderar dom danska jägarna samtliga sängar på andra våning i våran stuga, därför uteblir jag, vill inte vara piga där uppe, vill ha lugnare tillvaro när jag kommer dit.


Jag gillar att titta på dokumentärer om massmördare och läskiga mordutredningar, operationer och komplicerad kirurgi där utgången av ingreppet är ovisst om tillfrisknande. Det mesta finns att se på TV4-fakta. Men att titta på vanliga ”slå-i-hjäl-fimer” är jag inte ett dyft intresserad av. Börjar tro att det bor en liten bestialisk lustmördare i mig, eller vad tror du ?


Gillar även kärlek och romantik samt dokusåpor också så jag hoppas inte det är helt kört för mig. I kväll börjar ”Bonde söker fru” då blir det under resans gång het kärlek och då njuter jag. Jag är mångsidig och nyfiken av mig så nu skall jag in på era bloggar och se vad ni har haft för er under dagen.


Sitter nu och njuter av vispad grädde och blåbär från frösaboxen som min dotter har gett mig, fasiken så gôtta det är. Tittade mig i spegeln, blå i munnen och på läpparna, ser ut att vara dödssjuk hehe, men jag är frisk som en nötkärna.


Over and out/många kramar till er alla ! 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards