~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2010

Av ~ Ruth ~ - 22 oktober 2010 22:32

Något konstigt har skett med min dator så jag måste få hjälp innan jag återkommer.

Ha tålamod (det har inte jag snyft.)

Kram

Av ~ Ruth ~ - 22 oktober 2010 09:56

      
"Klickbilder"


Vilket konstigt väder det var i går, trodde det skulle bli en fin dag, en kvart efter att jag satte i gårdagens rader blev himmeln svart, och det föll tät med vitt från ovan, men det var inte snö utan fint hagel som sedan gick över i regn, sedan snöblandat så var det från och till hela dagen. På kvällen började det blåsa stormbyar, jädrans vad det ven omkring husknuten, strax efter 22 gick strömmen och det blev svart, trevade efter ljus och det blev riktigt mysigt, satte mig och stickade i stearinets sken. Hörde nu på radion att räddningstjänsten hade fått 45 larm i går kväll, byggställningar hade rasat, tak blåst av osv. Ett träd (tror jag) blåste ner vid berget och över vägen  här nere i kurvan, zoomade och tycks mig se ett träd framför bilen. Vi hade tur för strömmen återkom vid 23, flera tusen är fortfarande utan ström och vatten. Detta inlägg blev en väderrapport och bilder.


Kram på er alla, hoppas ni inte drabbades av ovädret i gårkväll.

Av ~ Ruth ~ - 21 oktober 2010 10:29

  


Blev inget inlägg i går, bloggar oftast på sena kvällen, men attans så trötter jag var, somnade bums när jag träffade kudden och sov till 9 nu på morgonen. En kylig natt med -7* fortfarande frost ute. Aftonbladet är avklarat så även morgonkaffet. Varför är dom första dropparna kaffe på morgonen så mycket godare en dom på eftermiddagen ? Solen lyser så vackert och dagen blir fin (tror jag). Mitt hem stinker av poppkorn i dag, poppade i mikron i gårkväll och under tiden passade jag på att göra ett besök på toan, oj vad det vällde ut rök när jag var klar, fick slänga hela påsen och det stinker poppkorn även i dag, för kyligt för att vädra ut rejält. Får se om jag får bort dofterna som har etsat sig fast i mikron, har ställt den på altanen med öppen lucka, den får stå där tills i morgon (hur jag nu skall klara mig utan). Har inga planer för dagen, den blir som den blir, alltid blir det något.

Nu har denna förbaskade ENIRO-reklamen kommit tillbaka, tvivale, spott, spott..


Nu blir det frukost för doggsen och en ostomelett och bacon för mig.


Ha en fin dag med eller utan hemmasysslor / kramen

Av ~ Ruth ~ - 19 oktober 2010 23:14

 


En dag som den här reste Marco Polo till Kina, vad har jag gjort för något stort som får mig att leva vidare till eftervärdens historia ? inget, ”absolut inget”. Regnet har drultat ner från molnen från och till hela dagen och i kväll kommer det rejäla skurar, hade det varit i form av snö så hade jag kunnat åka skidor i morgon, men sådan tur hade jag inte :(  

Har pysslat med hundarna i dag, kammat, klippt under tassarna samt klorna, det tog några timmar, tror jag skall börja bada dom i morgon det behövs, men det beror på vädret, sedan dammsugning och dammtork. Har inte frusit så i dag som jag gjorde i går. När jag kröp ner i sängen hade jag frossa, räckte att jag rörde lätt på en fot så gick det isande kyla genom hela kroppen, låg med 2 tjocka täcken och en filt men frossan ville inte ge vika, somnade inte förens vid 3 i natt, trodde jag skulle vara sjuk i dag, men se det var jag inte som tur var, vaknade pigg som en mört.

Nu är det dags för kvällsbestyret och kravla till kojs, tror jag kommer att få sova gott i natt.


Nu önskar jag en God Natt till er alla / nattakramen !

Av ~ Ruth ~ - 18 oktober 2010 22:32

  


Har ingen inspiration att skiva något inlägg i kväll, sitter bara och fryser, det regnar och fukten kryper innanför väggarna, saknar en vedspis eller en stor brasa som sprakar och sprider skön värme. Tur ingen ser mig har stora raggsockar på mig och foten i stora fårskinnstofflor, långärmad tröja, kofta och en flisväst, allt i en salig blandning av färger och mönster och ett par röda torgvantar utan fingrar. Har till och med tagit ett glas stark likör för att få upp blodcirkulationen. Jag vet, det går att höja upp värmen på pannan, men normalt sett så brukar här vara 21 grader inne, den är termostatstyrd och det tar timmar att få upp temperaturen och då ligger jag i sängen och sover. Hoppas på bättre väder i morgon och att jag slipper frysa, kanske något att skriva om också.

Kram och god natt.

Av ~ Ruth ~ - 17 oktober 2010 23:21

      

"Höstfägring" KLICKBILDER.

Söndagen blev en tvättdag och köpdag, inget annat har skett denna dag som var i dag.

Ge varje dag chansen att bli den bästa dagen i ditt liv, jag skall börja i morgon :)

Kram och god natt !


Glöm inte Lenas tävling.

Av ~ Ruth ~ - 16 oktober 2010 19:10

Den förra bakgrunden blev bara en dag gammal, nu är det nästan likadan men med små förändringar samt mörkare, Londondimman är borta. Fasen så kyligt det är ute, i natt -6* vilken tur jag inte är en räv eller fågel då hade det inte varit nådigt. Får se hur länge det går innan jag stänger sovrumsfönstret, det dröjer nog, väljer ett extra täcke eller en filt till. Sover så gott när det isar i nästippen :-)  Har inte gjort så fasligt mycket i dag heller, har fixat och donat på min och Gerty’s blogg, nu får det vara så ett tag (tror jag.)


Var och handlade i dag, förbannar mig själv och mitt dårliga minne, lappen låg kvar på köksbordet, har så jädrans dårligt minne. Men, men, det var inga problem (eller blev det ?) för då spontanhandlar jag. Dock brukar detta göra att plånboken lättar betydligt. Det jag inte direkt hade räknat med var att jag blev med en jumper och ett par skor också, detta stod definitivt inte på lappen som låg kvar på köksbordet, men vad tusan ingen är perfekt.


Bara skit på TVn i kväll, så det blir att sätta sig och sticka eller kamma hundar om jag orkar. ”Dansfeber” kommer i kväll på TV4 men hur tråkigt är inte det på en skala ? samma danser varje vecka, dom kunde ju träna in en ny för varje program, men nääädå. Förresten ”Dansbandskampen går ju också på lördagar, då blir min kväll räddad.


Hoppas ni får en riktig mysig lördagskväll / kramen till er alla !


Glöm inte Lenas tävling ”HÄR”

Av ~ Ruth ~ - 15 oktober 2010 16:55

Fick för mig att jag skulle byta utseende här inne, trodde det skulle bli så bra, åsså blev det så här hehehe (Londondimma). Det får vara så några dagar, får se om jag har sparat det som var innan. Man skall inte vara rädd för att prova, det går alltid att göra om. Får se vad som kommer här näst. En fin dag med solsken, men kyligt är det, helt vindstilla. Tror vi snart får snö, -4* i natt. Nu skall jag steka mig lite fisk. Ha en fin kväll !

Kramiz 

 

PS. GLÖM INTE LENAS TÄVLING, "KLICKA HÄR"

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards