~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2010

Av ~ Ruth ~ - 13 september 2010 14:13

Det har varit en fridens helg, ja lugna gatan kan man säga, med andra ord, inga bevingade ord att komma med. Var nog ganska trötter efter min dans (du som missade den, titta i det förra inlägget).


  

Mina fåglar fick stora mängder med frön i vinter, vilket jag fick sota för när sommaren gjorde sin ankomst. Mellan varje stenplatta kom det upp flera växter, fick  använda ”Roundup” som är känt som världens mest effektiva och mest genomtestade ogräsmedel, det gjorde susen. En planta vid altanen fick växa upp och det blev en solros, första gången jag har en sådan. Så inga solrosfrön när vintern nalkas mera, synd om fåglarna.


      




Dessa svampar växer under barrväxterna på framsidan av huset, har lust att lägga dom i stekpannan, ser ut att vara så goda, men då kanske jag kommer upp till St. Pär för tidligt, vad är det för svamp ? Jag är så dålig på skogens läckerheter, kanske kan du hjälpa mig ? Mina egna efterforskningar på nätet känns inte ok, ser ut som en ”Panterflugsvamp” men ändå inte ??


Denna trappa har fått vila sedan förra sommaren i min grannes trädgård, nu har lugnet och friden lagt sig omkring den, kommer den någonsin att få tjäna sina folk  mera.


Solen lyser i dag, men döljs av moln titt som ofta, slipper regn i allafullafall.


Har satt tillbaka min "Frågelåda" som jag tog bort när den dök upp på bloggen, kanske är den bra, får se om det kommer någon fråga där, annars på raderas den åter.


Kram till er alla och tack för alla härliga kommentarer för min dans, så glädjande !

Av ~ Ruth ~ - 11 september 2010 23:00

Nu har jag verkligen tränat för att kvala in på TV4 och ”Dansfeber” till  nästa lördag. Har ju gått ner några kilon så jag har fått mera stuts på stjärten och sprattel på benen, det tomma skinnet börjar fladdra, men vad då, tycker jag har varit duktig. Har alltid gillat att dansa, så detta är en stor grej för mig. Hoppas på att få flera anbud efter denna nydebut. Skulle vilja dansa med Katrin Zytomierska kommande lördag men hennes danspartner blir Mogi, ja, ja, jag kan dansa själv också så det så !!!

Se dansen ”HÄR”, Nederst till vänster och höger kan du klicka och växla mellan mina danssteg och armrörelser, behärskar dom alla, jag kan, döm själva.

MYCKET NÖJE !


Ha en fortsatt fin helg och kram på er alla !

Av ~ Ruth ~ - 10 september 2010 20:00

Mörkt, grått, regn och trist hela dagen, en riktig slappar dag då inget vettigt har blivit gjort. Har tagit fram mina stickor och garn igen för att göra klart babykängan med socka (allt i ett så att säga).


Har svarat på några mejl ang. min bantning. Roligt att det är flera som vill veta mera om LCHF, få tips och råd, känns så kul att ha någon att dela erfarenheter med.


Trodde ingen hade blivit peppad av min start men ack så fel jag hade. Kommer ett tipps till dig som testar i smyg också, köp ”Glucosanol” på Apoteket och ta en ½ timma innan frukost och middag, det är kolhydrat blockerare så inte kroppen tar upp kolhydraterna i maten, det är dessa som skall bort. Ger dig en Kolhydrat lista ”HÄR” som du kan studera för att minska på kolhydraterna du äter.


  


  


Dagens middag var detta / middag + efterrätt, åt för mycket så jag är proppmätt. Nu är jag inte hungrig och äter inte förens vid 12 tiden i morgon.


Nu skall jag titta på ”Idol” på 4:an. Ha en trevlig kväll !

Kram till er alla !

 -----------------------------------------------------------

Dessa jobbiga valtider bjuder även på ett skratt:


Två killar  sitter och väntar på bussen. De diskuterar en valaffisch med budskapet: ”Gräddfil åt alla!”
Den ena killen säger: De kanske menar att de ska satsa mera på mejerierna?

Av ~ Ruth ~ - 9 september 2010 23:00


  

~~ Snart är detta sommarens sista blomma ~~


Åter en dag med Höststädning, fy fasiken så skitigt det har blivit över sommaren på ytor som inte tillhör den vanliga veckostädningen, är inte klar med första våning ännu. Skulle vilja måla och tapetsera över allt, men där får jag nog blunda, för det orkar jag inte med, det får bli ett framtida projekt.


Blev så ledsen i går när jag upptäckte att Anita har lagt ner sin blogg, tappade sugen helt själv också. Kommer att sakna hennes kloka ord och den varma vänskapen. Hoppas du kommer på besök till dina vänners bloggar som jag vet saknar dig och är bedrövade över att du har lagt ner.


Tunt från mig och min blogg i kväll, men vad finns det att skriva om denna dagen, städar gör vi alla och som efterrätt har vi fått en TV-kväll när mörkret föll på. Nu hoppas jag att vi alla får en skön natt med goda drömmar. Har du svårt för att somna så räkna stjärnorna.


Kram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 8 september 2010 23:43


Har inte varit och kollat i brevlådan ens, det har jag glömt. Var till torget och köpte mig en ny trådlös mus, den andra strular lite då och då vilket är så jobbigt.  Köpte även en gardinkappa till datarummet, skall tvätta fönstret där i morgon. Jo, det blev en långärmad topp och en Bh också. Var inne i mataffären och bunkrade upp med grädde, det är den nya bristvaran i huset, förut var det mjölken. I kväll har jag stirrat på TVn hela kvällen så nu är jag trött i ögonen och i huvudet. Skall krypa till kojs och drömma goda drömmar, är tom i knoppen nu.

Natti, natti mina underbara vänner !

Av ~ Ruth ~ - 7 september 2010 23:01

      


I dag har jag verkligen fått motion i över 2 ½ timma, båda gräsmattorna är klippta, blir så slut så jag ser ut som en kokt kräfta i plytet och det tar över en timma innan den rätta färgen återkommer.  I dag var det 4 sädesärlor på gräsmattan och pickade, har inte sett dom sedan dom kom i våras, kanske är det flyttdags nu. Tog ett foto på min nyinköpta ”Kristikors” blomma som jag inhandlade förra veckan.  När vi fikade i går på våran köprond så var jag tvungen att ta kort på denna borg som låg långt borta i fjärran uppe på en bergstopp, Zoomade max och fick bilden så tydlig, tror det bara är ett utsiktstorn.


Så till min hälsorapport, har nu hållit på i tre veckor, har gått ner 4,2 Kg. Startvikt var 75,2 kg, nu 71  kg.  Nu går det sakta, men tycker det är bättre en när det går för snabbt. Mitt BMI-värde är 27.1 det är för högt.  Skall ner under 25 i BMI för att få en normalvikt vilket då är 65 kg, det skall jag fixa (gärna ner till 60 kg. också). Märker redan nu att min hud börjar rynka sig, inte så kul, får nog göra som Anna Book skära bort överflödig hud, eller släta ut rynkorna med Botox hehe. Att ta itu med överflödigt fett skall man göra när huden fortfarande är elastisk och inte vid 60+.

  

 

I går när jag var till våran stora ICA affär och handlade så hittade jag detta sötningsmedel som innehåller 0 kolhydrater, det är flytande så man droppar ifrån en flaska. Så nu blir det mera vispad grädde och egenplockade bär från frysen, eller frysta från affären, och det blir sött och gôtt.

Det var allt för i dag.

En stor kram till alla mina läsare som skriver och peppar, ni är som en stor godispåse för mig, vad vore livet utan er ? !!!!

Av ~ Ruth ~ - 6 september 2010 23:46

  


       


Dotera hämtade mig i dag och det blev Partille och handlande igen. Avsluta köpronden med fika, jag bara kaffe och hon sallad och något gott inbakat, om jag var sugen ? nix, vet mina begränsningar och frestades inte. Handlade bara en massa småplock, samt en ny hårblås allt detta lilla blev flera kassar fulla, nu har jag shoppat klart för lång tid framåt. Avslutade på ICA och flera kassar även där, kylen är fullproppad och flera lämpliga måltider för mig i frysboxen.


      


Blev så sugen på Krabba, men 187:- per kilo, var för mycket för mig, så jag bara suktade och gick.


Trodde jag skulle hinna klippa lite gräs när jag kom hem, men tiden räckte inte till, så det får bli morgondagens göra, vädret skall tydligen bli fint även då. Det blev inte många rader i kväll, men får bättra mig framöver. Det här är bara ett livstecken från denna dagen.


 God Natt Jord och alla mina trogna och kära besökare !

Av ~ Ruth ~ - 5 september 2010 10:07


I natt var det -1½ grad ute, Snart börjar löven gulna och kyligare väder, slutligen snö, ippppi.

Jag har ännu inte börjat med recept från nätet ” HÄR” har studerat vad jag får äta och vad jag skall rata, så jag gör egna ihop mix.  Finstrimlar och skär grönsaker i små bitar, fräser i smör och häller på grädde och kryddar, sedan får det koka ihop till en stuvning, det är basen för dom flesta måltiderna, gör så mycket att det räcker för 3 måltider, till det så varierar jag med kött, fisk och kyckling, inte alls svårt. Skär sallader och gör egen dressing. Grönsakerna varierar från gång till annan, aldrig hungrig. Äter goda ostar på smörgåsrån och njuter som en prinsessa.


     "KLICKBILDER"



I går till efterrätt så var det vispgrädde utan socker med lite vaniljsocker och frysta hallon. Maten bestod av en stuvning på Kycklinglever, mos gjord på ”Broccoli och Blomkål” lite sallad och ”Fetaost”, så nog skall jag fixa LCHF ett tag framöver.


Vill du ner i vikt, men inte orkar med LCHF så minska på kolhydrater drastiskt. Som en hjälp så kan du köpa på apoteket ”GLUCOSANOL” det är kolhydratblockerare det kan hjälpa dig, och ta det på sikt. Jag skall försöka lägga om mina matvanor radikalt, att vara tjock gör ingen människa glad. Jag har fått tillbaka så mycket energi och min rygg och reumatism är mycket bättre (och då menar jag mycket). Det är första gången jag bantar utan hunger, helt ofattbart, det beror på allt fett jag stoppar i mig det mättar länge. På tisdag är det 3 veckor sedan min resa började. 

Fick en massa svamp i gårkväll av min dotter och hennes andra hälft, så nu till frukost blev det svampstuvning i en omelett, så jädrans gudagott.


Kram på er alla där ute.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards