~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2010

Av ~ Ruth ~ - 21 september 2010 23:46

  


Kan börja med att berätta för er som är oroliga för mitt knä, det är bättre i dag, går rätt så rent på släta ytor, men trappor är svårare. När jag försöker ta 2 riktiga steg i trappan och håller handen på knäet så knäpper det och känns inte 100, men bättre en i går så ett par dagar till så går säkert trappor bra också.


Det kommer så mycket löften om pengar (spam-mejl) som åker direkt till soporna utan att öppnas, men i dag öppnade jag ett. Kom till och med på knagglig Svenska. Jag har blivit Euro-millionär. Detta mejl kom från Holland.

Dom ville ha mitt kontonummer eller betala överföringsavgifter till min bank.

Jag var bara tvungen att besvara detta mejl :-)  Jag skrev att jag personligen skulle komma till Holland med en attachéväska (för det har ju alla rika i sin hand) så detta med kontonummer och överföringar behövde dom inte bekymra sig för. Frågade när jag kunde komma och vilken adress jag skulle infinna mig på och hoppades på att det kunde ske snabbt.


Få nu vänta och se om jag får svar eller flera sådana mejl, är tveksam :-D  Hoppas dom raderar min e-postadress ur sin skräpmails lista.


Kram och god natt till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 20 september 2010 22:15

  


Kikar in så ni ser att jag inte ligger på sjukhuset med trasiga lekamen efter gårdagens vurpa.  Kan berätta att det går rätt bra. Knäskålen fick nog en förskjutning för den är inte god i underkant ej heller knävecket och en bit ner på benet bak. Rör mig hyfsat, men belasta knäet typ upp och ner trappor är inte nådigt, men då tar jag ett steg i taget.

Har även lindat omkring det sargade området och kletat på ”Zon salva ” för lindring.

Fick nog en muskelsträckning. Har suttit stora delar av dagen med benet på en pall och uppdaterat hemsidor, är inte klar ännu så fortsättning följer i morgon. Känner mig så trött i ögonen, har nu huvudverk så jag har tagit ett piller.


Nu går jag och lägger mig, hörs jag inte av framöver så har vissa vitala delar i skallen sprängts i bitar, poffffff.


Hoppas ni får en skön nattsömn.

Kram till er alla. Lev med kärlek & respekt

Av ~ Ruth ~ - 19 september 2010 23:28

  


Äntligen så är min babysock/känga klar, flera månader sedan den påbörjades, har varit slö med stickpinnarna denna sommar. Har redan påbörjat med ett par till i andra färger så kanske är jag på gång igen nu. Denna dag har varit väldigt lugn, skrävlat en del i telefonen och småplockat.


Gjorde en rejäl vurpa i kväll. Har man flera hundar så finns det vissa rum där hundarna inte får vara och då är det komposgaller-grindar som gäller. Jag skulle tända lampor i fönstren i matsalen. När jag klev över, tillbaka till vardagsrummet igen så lyfte jag benet för lite och flyger framåt som en projektil, drar med mig gallret som numera är helt krökt, landar på höger sidan, oj, oj. Nu har jag så jäkla ont i höger knäet,  knävecket  och baksidan på benet, det onda på skinkan och handleden har lagt sig. Skall bli intressant efter natten när det verkligen stelnar till, (eller så blir det borta).  Gubbens kommentarer: hur gick det, bröt du något ? du skulle nog inte tagit det andra glaset med vin, vilken tröst jag fick, tyckte han kunde rest på sig från soffan, hjälpt mig på fötter och gett mig en tröstekram, det skulle jag gjort om det var han som föll.


Nu sitter jag och tittar på valvakan, och nu är det klart, regeringen fortsätter i samma anda i 4 år till.


Nu skall jag sova.

Kram till alla mina vänner ” Lev med kärlek & respekt”

Av ~ Ruth ~ - 18 september 2010 19:23

  


När jag vaknade på morgonkvisten så vräkte regnet ner som vanligt, marken är så dyngsur och jag blev lika så, samma elände varje dag, när skall det sluta. Blundade för alla utomhusgöromål som behövde åtgärdas, som jag bestämde mig i går för att göra i dag.


Tittade växelvis på Idol och politikernas slutspurt på ettan i gårkväll, så mycket käbbel och fagra löften. Min röst är redan i valurnan, nu är det bara att se hur det blev, kanske så röstade jag förgäves. Nu återstår att invänta valvakan på TVn i morgon-natt, sedan får jag se på måndag om jag svär eller jublar inombords.


Jo, kan berätta att den senaste veckan med LSD, nä förlåt LCHF heter det visst, så har jag inte gått ner i vikt kanske bara 20 gram, hmmm. Nu får jag nog göra strategi 2, köpa mig ett hopprep och en rockring, det skall visst göra susen har jag läst. Det är ju inga stora investeringar om jag ledsnar på dessa barnleksaker och hystar ner dom i källaren. Med åldern så blir man ju som barn på nytt påstås det, så jag kanske kommer att älska dessa prylar.


Denna dag har inte tillfört mig någon aha känsla, har varit rejält lat (jag erkänner faktiskt det) men tror inte jag är ensam i hela Sverige, (eller är jag det?). Det ligger i min natur att ha sådana här dagar, därför har jag inget att skriva om i dag heller. Är förvånad att jag fick ihop så här många bokstäver  utan att hå något att berätta :-) Synd om dig som har läst allt dravvel utan att stänga ner sidan för länge sedan, beundrar dig.


Klockan 20.00 skall jag titta på töntprogrammet ”Dansfeber” på 4:an, skall bli roligt att se helan och halvan dansa (Katrin och Mogi) hehe, har följt deras bloggar i snart ett år. Förresten så var det Katrin som gjorde mig peppad att börja med LCHF, så jag blev kändis inspirerad, sker inte för ofta.


Hoppas ni alla får en trivsam kväll med levande ljus och myspys i soffhörnan.

Over and out/Ruth 

Av ~ Ruth ~ - 17 september 2010 22:31


Sommarens kullar växer och frodas till gullegull hundar. Det är så värmande att höra allt beröm ägarna ger sina små krabater. Först ut är Busfilmen på ”Bernami's Jack” med kompisen ”Buster”. Ägarna till dessa 2 pojkar är:
Lennart & Sigbritt Abrehamsson i Limmared ”Jack”. ”Busters” ägare och filmare är: Andreas Abrahamsson
.


      
KLICKBILDER.

 

Även Alexandra Brunosson & Julian Ademius i Göteborg har skickat foton på sin lilla guldklimp Bernamis Kenzo, (som kallas för ”Milton”). Kan man låta bli att älska en vovve med dessa troskyldiga och gulliga ögon ?


1000 tack för det ni skickar, det är så glädjande och uppskattas enormt skall ni veta.


I kväll är det kyligare ute +7*, regn stort sett hela dagen som vanligt. Dags att plocka in växter som skall sparas, dom far inte så illa om dom tas in i tid så det blir nog en del av helgens sysslor.



Ha en fin helg mina vänner och okända som hälsar på mig i min lilla vimsiga boning.

Av ~ Ruth ~ - 16 september 2010 22:45

Inte så många knop i dag heller, samma blaskiga väder som i går. Tänk om det hade varit vinter och minusgrader, jisses så djup snö det hade varit nu. Känns som det har regnat i veckor (kanske är det inte så, minnet du vet ;-)


Det har varit röjröj i dag, fick tummen ur ….. och tog ett grabbatag med dammsugaren och trasan i vardagsrummet. Kände att det var hög tid och tvunget, något morrade i hörnen där inne. Det var bara dammtussarna som hade fått liv, men hur skulle det gått om dom hade fått växa till sig ett par veckor till, ryser av bara tanken, då hade dom nog börja bli otrevliga och bitiga mot fötterna. Nu är otäckingarna borta och det är åter tyst och fridfullt där inne och jag känner mig riktigt nöjd och belåten.


  

Tog en bild på mitt köksfönster nu i mörka natten utan blixt, mysigt tycker jag, när inte blixten är med, färgerna blir så dova och det belyser nattens lugn i mitt hem.


God natt mina vänner och trogna besökare, ni vet vad ni betyder för mig !

Av ~ Ruth ~ - 15 september 2010 16:10

Var och klippte mig i går, riktigt kort och är nöjd (nähä, inget foto ! :-). Var sedan inne på Tempo och fyllde på matförrådet, när jag kom ut så spöregnade det (inga regnkläder eller paraply) blev som en dränkt KATT. Rejäla skurar nu också, som åskskurar.


       


Apropå KATT ja. Grannens katt kommer springande så fort den ser mig, den är så kelen, svårt att ta kort på killen för han bara stryker sig omkring/på mina ben, när jag sedan försvinner så står han nedanför trappan med bedjande ögon ”får jag inte följa med dig in ?”.


Här ena kvällen när jag var ute med hundarna för sista kissen, där i mörkrets dunkel under en gatulykta mitt i gatan låg denna gulliga charmör, var bergis på att han var påkörd av en bil. In med hundarna, satte på mig tjocka skinnhandskar i fall han var skadat och skulle klösa mig om jag lyfte upp han. En meter från kissen reser han på sig och en liten mus försökte återfå sin frihet, men katten var snabbare, musen pep och mitt modershjärta snörade ihop sig, ny attack mot katten från mig, men då sprang katten in i buskarna med musen. Förstod att jag inget kunde göra, sprang hem med gråten i halsen. Jag mådde så dårligt när jag tänkte på musen, vet ju att katter är grymma mot sina offer, men då vill inte jag se på och veta. Varför skall jag vara så blödig när det gäller djur och fåglar och annat i nöd, blir så arg på mig själv, var inte lätt att somna efter detta.

"Havets djup kan mätas, men vem kan mäta mitt hjärtas smärta"

  

Kram mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 14 september 2010 09:43

  


Sommaren 1954 då våran lillebror skull döpas blev en stor föreställning.  Kommer så väl ihåg när fotot togs, så malliga vi var där vi stod med våra dockor i dopmundering. Vill minnas att vi även stod uppe vid altaret under själva dopakten med våra dockor.  Våran storasyster var inte närvarande på fotot, det var synd annars hade hela barnaskaran varit samlad. Lägg märke till våran sjömans kostymering, det var en veckad kjol + överdel, så stolta vi var i dessa. Det var en sömmerska i byn som sydde alla våra kläder, hon var väldigt duktig. Alltid till större tillställningar och högtider fick vi alla nya kläder, förstår inte hur vi hade råd och möjlighet till det. Men att vara rena, hela och välklädda det var mammas motto, själv så unnade hon sig aldrig något, offrade allt för oss. Som vuxen ville jag bli som mamma, aldrig sätta mitt ve och väl framför min familj och mina vänner,  samt fostra mina barn så som hon fostrade oss. Vi var en lycklig och glad familj med små medel. Vårat hem var en samlingspunkt för alla ungdomar och alla trivdes, min mamma kallades för mamma även av våra kompisar, dörren stod alltid öppen.  Det blev lite nostalgi här på morgonen. Jag står som nummer 2 till vänster  på fotot.


I dag ett busigt, tät och fint regn med blåst, hoppas vädret är bättre hos dig.

Kram mina vänner !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards