~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2010

Av ~ Ruth ~ - 4 augusti 2010 09:29

Nu är det bevisat, syrsorna spelar så mysigt sin höst serenad,  låter som ”Höstsonaten”  av Edvard Grieg. Han har ju gjort musik för alla årstider, så det är nog den. Det har varit en märkvärdig sommar. Har 5 Pioner omkring i trädgården, bara en endaste knopp blev till en tafatt  blomma, det är allt. Så fullproppade med blommor som dessa brukar ha, dom är stora och fina förövrigt, men nada med blommor.  Måsta vara den hårda vintern som har orsakat detta, men vad och varför ?                                    "KLICK-BILDER"

 

      


Dahliorna blommar fint nu med stora blommor, satte 2 knölar i början på sommaren som jag fick av gulliga Gullan innan vi åkte hem efter påskvistelsen i Värmland. Dessa fick ersätta mina fina rosor som vinterkylan också käkade upp, men det är aldrig fel att förnya sig även på blomfronten.


    


Älskar prästkragar, det är sommarblomman nummer ETT, vad vore en sommar utan dessa stiliga vita kärleks blommor som så vackert lyser mot solen. Hur många av oss är det inte som i ungdomens dagar ryckte ett och ett av dessa vita vingar på kragen, "älskar, älskar inte, älskar, älskar inte". Det är en blomma som aldrig sviker oss på sommaren.

Himlen är gråsvart och korta skurar kommer det, bara inte åska finns med i molnen.


Ha en bra dag mina vänner. Glöm inte en liten kommentar, blir så glad då !

Av ~ Ruth ~ - 3 augusti 2010 12:08

            "klickbilder"

       

I går kom gubben hem åkande i sin nya Volvo som han hämtade i Karlstad för en vecka sedan.

Det var en stolt gubbs som efter flera månaders väntan fick visa upp sin nya leksak för mig, en 4-hjuls driven gubbracer som drivs framåt med diesel, stoltheten gick inte att dölja, du vet gubbar och allt som brummar och låter. Han är nu hemma en vecka för att vila upp sig. Han jobbar stenhårt där uppe i Värmland från tidlig morgon till sena kvällen. När jag pratade med grannen Gullan där uppe så var hon orolig för hans hälsa, han är ju ingen ungdom längre (även om han tror det själv :-)

Växlande sol och täta moln i dag, ett behagligt väder.

Ha en fin dag.

Av ~ Ruth ~ - 1 augusti 2010 21:30

      


Jag och hundarna har plockat lite vinbär i dag, inte till mig själv utan till Gullan i Klaråsen.

Hur mycket jag en plockar så märks det inte, har aldrig haft så mycket vinbär förut  som det är i år. Skulle önska att fåglarna ville äta, men inte en fågel syns till  i vinbärsbusken, andra slänger nät över för att få behålla bären, mina får torka på kvisten.


  


En bekant till mig som har en dotter på drygt 2 år skar sig riktigt illa i handen för några dagar sedan. Hon hade öppnat lådan i bänken där köksknivarna låg, höll kniven i bladet. Storebror på snart 4 år skulle ta den från henne och drog i skaftet, lilltösen fick en djup skåra i handen och fick sy flera stygn.  


Jag har aldrig haft vassa knivar i kökslådorna, dom står mellan spisen och väggen, eller mellan bänken och spisen. Får dom ligga i en låda så försämras skärpan och jag är rädd om skärpan och fingrarna.


Har du barn eller barnbarn hemma så lägg inga knivar i lådan, en olycka är snabbt framme i ett obevakat ögonblick. Det finns även magnetplatta att köpa och sätta på väggen som man kan festa knivarna på.


Ha en fortsatt skön kväll !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards