~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2010

Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2010 23:33

 


Trotts fredag den 13 så blev det en lyckodag för mig. Lillepojken flyttar till Vårgårda på onsdag. Är så glad att du Jenny var den första som skulle titta på han, en toppen familj. Nu får han en Cavalierkompis att bo tillsammans med, han är ju van vid flera hundar. Dom bor i villa med inhägnat tomt, när matte jobbar så är hundarna hos mattes föräldrar där dom också kan gå ut och in som dom vill när dörren står öppen. Känner mig så nöjd och belåten när det är dags för flytten, är inte ett dyft orolig.

Fint väder hela dagen, riktigt varmt och skönt. Har inget mera att skriva om i dag.  Så fredag den 13 blev en lyckodag.

Tusen tack för alla kommentarer, det värmer mitt hjärta, vad vore bloggen utan er mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2010 09:39

En jobbig natt med åska, blixt och dunder i samma sekund. Bernertiken är så åskrädd så det var skitjobbigt i natt. Gav henne ett lugnade piller (Plegacil). Hon reagerar starkt bara det kommer ett kraftig regnfall, då tror hon det skall smälla, så hon har någon gång upplevd rejält obehag av åskan. Är så rädd att hon skall smitta över sin panik på mina andra hundar.

    


Har åter en plågoande att mata. Denna unga Kaja lämnade nog boet för tidlig, inga föräldrar matade och var med den, kunde förflytta sig flaxande nästan vid marknivå. Jag satte upp den på en gren i grönskan framför farstubron. Matning var ett måste för att den skulle överleva.


Nu är den närgången och skitar ner. Sitter ofta uppe på köksdörren under altanen och struntar i hundarna när dom skäller ut den, för varje skall ett krax tillbaka. Den har så många olika läten som inte hör hemma hos kajor. Den bara tigger mat, bröd, uppblött hundmat, makaroner, kokta potatis och det som bjuds, han är inte kräsen utan allätare.


I dag kommer det valpintressenter för att titta på lillpojken, får se om dom faller för han. Dom har en steriliserad tik på 5 år vilket är bra då känner han sig inte så ensam i sin nya miljö. Nu skall jag tvätta golven och fixa till hundarna och mig själv.


Kram till er alla och tack för att ni besöker mig så flitigt och skriver i kommentarerna ”glad”.

Av ~ Ruth ~ - 11 augusti 2010 23:17

Fick en kortfilm på valpen ”Jack” som jag sålde till Limmared. Sonen Andreas har ju också en Cavalierpojke som heter ”Buster”. Så roligt att få se när dessa leker och busar tillsammans är bara tvungen att visa upp det här på bloggen, tack ännu en gång Andres.



Här har det åter varit en regndag. Nu känns det som denna sommaren har tappat greppet helt, hösten kommer allt närmare. Denna intensiva värmen och sommaren tog tvärstopp.


Måste lägga mig snart, i gårkväll började med ett stort projekt kl.9 (21) och var klar klockan 2 i natt, gick till sängs ½ 3 så nu drar det i ögonlocken. Jag kallas inte ”nattugglan” för intet hehe.

Tusen tack till Cina och Stina för receptet jag frågade efter på den krispiga äppelpajen, nu skall jag testa den, oj vad jag skall frossa :-)


Åter en dag har ni varit kanonduktiga med att skriva kommentarer, är så glad så nu somnar jag med ett leende på läpparna när huvudet faller mot kudden. Tusen tack mina kära vänner.

Natti, natti !

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2010 20:15

  
Vet inte vad jag skall berätta om i dag, har ju inte varit något stort på agendan. Var ju till veterinären med lillpojken i går så han fick sin 12 veckors spruta. Har fått beslutsångest, skall sälja han trotts allt. Min man har inte varit glad åt mitt beslut om att han skulle vara kvar här i flocken, och med handen på mitt hjärta så var det fel tänkt från början. Den som köper han får en härlig, lyhörd, gosig och glad liten skit. Det räcker med dom 5 jag har hemma, men man frestas alltid att behålla när man har valpar, men jag vet min begränsning, man skall hinna med också.


  
Fick armbandet i dag som jag köpte av ”Smyckekonstnären Corina” passade perfekt och jag är så nöjd och belåten. Bestämde själv hur jag ville ha det och det fick jag utan problem. TACK !


Har du recept på äppelpaj som innehåller havregryn och sirap så mejla mig receptet eller skriv in det på din blogg och meddela i kommentarerna. Den skall bli extra krispig påstås det, måste testa.


Är så glad att ni är så duktiga på att kommentera i bloggen, ni gör mig så himla glad :-)

Ha en fortsatt fin kväll / kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 9 augusti 2010 11:49

   


Innan middagen i går så gjorde jag min efterlängtade ÄPPELPAJ, vräkte i mig skoningslöst mycket, det blev ½:a pajen samt vaniljsås. Jäklar så jag frossade, älskar paj, gör det därför inte så ofta men när så sker så äter jag med besked. Blev det någon riktig middag ? näääää och inget mera ätande sedan under den dagen ? näää. Det blev ett kompletterande vitaminpiller i stället för näringsrik mat, ja så det kan bli.


Nu skall jag till veterinären med Lilleman så han får sin valp/parvospruta.

Gråtunga skyar men inget regn som tur är, men det kommer nog snart.


Hoppas ni har ett bra väder och får en fin dag / kramar många till er alla.


Av ~ Ruth ~ - 8 augusti 2010 00:08











     


Ta fram näsduken och läs till slutet :-(


En röd liten stuga med familj och två barn. En röd liten stuga omgiven av grönt. Den röda stugan är inte längre röd, den är grå nu, allt det gröna är borta och det är vitt överallt. Familjen är borta, var finns dom? Varför är inte dörren öppen?

Hur mycket jag än försöker, kommer jag inte in. Dörren förblir stängd.


Jag ligger utanför dörren i dagar, nätter och månader. Men den öppnas inte. Var är den snälla familjen? Var är alla smekningar och var är min mat?

Jag hör någon komma och jag reser mig på ostadiga ben. Det är pappa, å vad glad jag blir!!! Men han ser mig inte och märker mig inte när jag lätt smeker mot hans ben. Nu tittar han på mig, men det är något som är fel. Han stöter undan mig och fortsätter mot uthuset. Han hämtar något och försvinner snabbt, fast han hör hur jag jamar, så bryr han sig inte om mig.


Jag står kvar ett tag ifall han kommer tillbaka. Men jag märker hur trött jag är. Hungern sliter i mig och jag går sakta tillbaka till min plats utanför dörren. Jag lägger mig på den kalla stentrappan. Snön faller ovanför mig, täcker mer och mer av min kropp. Jag slumrar till och tänker på sommaren, öppna dörrar, smekningar och mat. Minns hur barnen lekte och skojade med mig och tyckte att jag var världens gulligaste katt. Minns hur vänliga alla var. Men nu är det kallt och alla människor är borta.


Pappan var så bitter och kall, varför? Vad har jag gjort som är så fel?
Jag älskar ju honom, pappa! Min päls är nu tovig och ena ögat igengrott av var, efter ett slagsmål med en vildkatt. En vildkatt som kanske haft det som jag, men som har klarat sig. Jag spänner öronen en sista gång och lyssnar ifall någon kommer, men det är så tyst.


Kylan biter i mig, men jag tänker på sommaren och känner mig varm.
Jag känner sommarens sol värma min kalla kropp, jag ler, minns och sluter ögonen för evigt.


Tänk efter innan ni skaffar er en sommarkatt, den skall även ha rätt att att få leva efter sommaren och tas om hand, glöm aldrig det. Katten lever inte endast under sommarmånaderna. Alla skall ta sitt ansvar så inga djur lider.


  

Av ~ Ruth ~ - 6 augusti 2010 11:47


Alla har vi en given plats vid köksbordet, även framför TVn. Tänk vilka vanemänniskor vi är. Vi har olika rutiner och åsikter om saker och ting, intressant egentligen. Vi har också våra favorit kaffemuggar. Arne har sin mugg, denna mugg har gett han livets dryck  i ca 25 år,  jag är livrädd att jag skall krossa den (fått på Volvo, han jobbade där i 40 år).


Min mugg är inte så gammal, det var 4 från början nu är det bara en kvar. Gillar muggar med fot och denna har en söt blomma också, nog har den kanske i 10-12 år tjänat mig med livets godaste dryck, jag bara älskar den med dess innehåll.


Nu är jag nyfiken på om du har någon speciell mugg som bara du dricker ur, ta ett foto och visa upp, berätta  gärna lite om varför just denna mugg blev din favorit.


Regnet har vräkt ner här i förmiddags, ser ut att klarna upp nu, det är ljusare ute.

Ha en fin dag. Glöm inte att göra mig glad med en kommentar !

Kram till er alla och önskan om en fin dag.

Av ~ Ruth ~ - 5 augusti 2010 14:34

  


”Se bilden i storformat, klicka på den, simsalabim, stor”

 

Dagens lunch Räkmackor som blev som en hel middag, gjord på typ en ½:a Hönökaka x 2, fast det är ett polarbröd, uj så mättsamt det var och riktigt gott blev det.

 

Skulle städat i dag, men orkade inte , så jag fixade det enkelt via datorn :-)

 

1. Skapa en mapp på datorn.

2. Ge mappen namnet "Stöket i huset."

3. Högerklicka sedan på mappen ”Ta bort mappen”.

4. Datorn kommer att fråga: "Vill du ta bort ”Stöket i huset” permanent?

5. Svara ja.

6. Lägg fötterna på bordet, ta en drink ...och läs en bok. Fixat, klart och jäkligt  smart.


Burr måste stänga datorn, det mullrar ute.

Kram på er alla

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards