~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2010

Av ~ Ruth ~ - 21 augusti 2010 16:18


Nu är jag peppad och redo för att förbättra min hälsa med LCHF metoden, skall ner på 62-65 kg.  Började så smått den 17/8 med en matchvikt på 75,2 kg. i dag den 21/8 är vikten 73,4 kg. (trotts att jag har syndat).


  


Har nu varit och kompletterat till min kyl och frys. Bort med limpa och alla mjölsorter +  grönsaker som växer under jord inkl. potatis, ingen ris eller pasta, socker och sött. Massor av fett, riktigt smör grädde och grönt. Som jag tidligare skrev så är det max 30-40 kolhydrater per dag som gäller. Feta ostar, grädde, bacon och all sorts kött. Proteiner ger mättnadskänsla och kolhydrater ger hunger och sötsug. Nu är det ingen mjukstart som gäller längre, nu är det pang på rödbetan. Man mår inte bra av att vara tjock, jag har dårligt med ork och tänker:  ”jag gör det i morgon” i morgon blir nästa dag och på den vägen är det, det är fel !


    På bilden 2 kg. lättare   


Nu skall jag vara tuff och visa mitt fett, det som andra har visat hela sommaren på badstranden. Är det flera som är intresserade att hänga på min resa ?

Det skall inte vara någon tävling, men det är kul om vi blir flera. Det finns så många goda recept på härlig och mättsam mat. Jag känner ingen hunger och äter mig mätt och nöjd, inget sug efter något. Dom första dagarna kände jag mig grinig och sur, det är tydligen naturligt, nu är jag glad :-)


Sätter in en ny kategori  under länkar, gärna med recept och matförslag om någon önskar.


  


Dagens middag;


Kålrot tärnad och kokt i lättsaltat vatten.

Strimlad vitkål, blomkål + lök uppskuren i tunna skivor, stekta i smör.

När allt har fått färg häll i grädde (fet) (kanske 1 dl. mätte inte), samt lite Crème Fraiche 34%,Ca. 2 msk.

När kålroten var klar blandar även den i stekpannan. Smaksatte med ett par stänk av äkta Kinesisk soja ” Mushroom”. Rivet ost över. Köttet i dag var fläsk kött i skivor. Gjorde massor.


Fick i mig knappt hälften, då var jag proppmätt. Nu fryser jag ner det återstående i portions förpackningar 4-5 måltider. Kan variera med kyckling, kassler, valfritt kött eller fisk.


Kram till er alla och en extra kram till er som skriver i ♥♥ kommentarerna !x ♥♥


Av ~ Ruth ~ - 20 augusti 2010 19:48

  


Min dotter och mitt barnbarn Chanique hälsade på i dag, med sig hade hon presenter, en av mina favvo likörer, en söt blomma i en frukostkopp med fat och en stor slant, samt en syndig marängtårta, nobbade jag ? näää tog allt en bit och syndade. 1000 tack mina kära för denna trivsamma stunden. Känner mig bättre humörmässigt, har tom. klippt den stora gräsmattan i dag. Gråtrist dag med inslag av regnstänk och blåst, en riktig höstdag, ruggig och kylig. Dagarna rullar på i höstens tecken.

Hoppas ni alla får en fin kväll, då menar jag verkligen alla mina besökare, en extra kram till er som skriver i ♥♥ kommentarerna !x ♥♥

Av ~ Ruth ~ - 19 augusti 2010 23:17

Har lagt om mina matvanor till en mera hälsosam kost, försöker undvika kolhydrater och onyttiga saker. Min kropp reagerar på denna kostomläggning, men det är naturligt, det ger med sig, det är nu dag 3. Det här ser väll ut att vara gott, det var det också. Har mixat olika grönsaker med rökt skinka i tärningar, inga kryddor, frästa i olivolja.


     "KLICKBIKDER"

 

När jag tror att blodsockret faller så får jag äta russin, det är tillåtet. Känner mig sur och grinig, fel på allt och alla, inte på mig :-) Kanske hade det varit smart att göra en hälsokoll innan jag satte i gång.  Blev åter hungrig i kväll då åt jag Mussli och lättmjölk. Förövrigt mycket frukt, samt ost på smörgåsrån. Ost är bra för det ger mättnadskänsla, alla proteiner är +,  kolhydrater ger hungerkänsla. Så nu får jag se hur jag mår om ett par dagar.


Nu skall jag krama kudden, god natt mina kära vänner och besökare. Har jag inte besökt er alla i dag/kväll så hälsar jag på er med mitt morgonkaffe i morgon, inga bullar tack.

Av ~ Ruth ~ - 18 augusti 2010 21:53

Fattar inte vart dagarna tar vägen, finns det någon som tycker att en vecka är lång ? Har haft så ont i ryggen i dag efter att jag vred kroppen när jag rullade hem cykeln i går. Trotts det så var jag tvungen att klippa hundarnas gräsmatta, jisses vad det växer nu, klippte där i helgen. Orkade inte med den stora mattan, det var så kvavt så jag kunde nästan inte andas, var röd i nyllet som en kokt kräfta när jag var klar, får fortsätta i morgon om det inte regnar.


     klickbilder

 

Blev så glad när det ringde från blomsteraffären i dag, dom skulle komma i em. med blommor, jisses vad det snurrade i mitt huvud, från vem ? blev så snopen att det var till gubben. Gulligt av Helmia bil i Karlstad. Fotade av dom och skickade till gubben, kan även visa dom här.


     klickbilder

 

Åter ett par foton från min systers hus och trädgård, där skulle jag gärna vilja bo.

Det andra är från hennes verkstad, hon har en stororder på flugsvampar och nyckelpigor och jobbar för fullt. Nyckelpigorna har små hål bak och fästes med en pyttenubb på stolpar, väggar eller varhelst man vill pryda, svamparna sätts i rabatter.

Hinner knappt blogga nu, fattar inte hur min hjärna fungerar, i morgon är en ny dag med nya tag.

Tusen tack för era glädjande kommentarer/ ♥♥ en STOR kram ♥♥ till er alla !

 

Av ~ Ruth ~ - 17 augusti 2010 23:47

Har inte hittat min batteriladdare, får leta vidare i skrymslen och vrår. Men dagen har varit trivsam ändå. Fick gäster i dag som förgyllde min dag ett par timmar. Min dotter kom hem från Spanien i natt och hämtade Regencia (bernertiken) i em. Så glad hon blev när mamma kom, först så kände hon inte igen henne, sedan blev hon tokig. Susanne berättade lite om deras semester, även hon stannade ett par timmar. Så dagen har försvunnit i en rasande fart.

Var ner till centrum för att handla förnödenheter, skåp och kyl skrek efter mat. När jag skulle trampa hem så fanns det ingen luft i framdäcket, jäklar det började ju att regna också. Fick leda cykeln hem och var som en dränkt råtta när jag äntligen var hemma, skuren var hård och kortvarig. Pumpade däcket men ventilen släppte ut luften tillbaka, hjälpte inte att skruva åt muttrarna, men som tur var så hittade jag en ny i mina gömmor så nu tycks luften vara kvar. Ja se dessa fordon, men som tur var så var det ingen bil som jag skulle fixa då hade jag gått bet. Det har även blåst rejält i dag, riktiga höstvindar, japp, hösten stryker omkring husknutarna.


Känner mig redan trötter så nu blir det sängen. Kram och god natt mina go’a vänner och okända läsare, kul om även du ville lämna en kommentar.

Av ~ Ruth ~ - 16 augusti 2010 22:38

Har inte skett nått bra i dag, bara fått bekräftat från Skattemyndigheterna att vi har fått en rejäl restskatt, en 5 siffrig summa, deppigt värre, nu blir det en julskinka mindre till jul.

Regn hela dagen, tappar sugen för allt just nu. Har suttit på ”Skype” och skrävlat med min syster i Norge några gånger i dag, det är alltid trevligt. Titta vilken flora hon har i sin trädgård. I början på oktober åker dom till sitt andra hus i Spanien och fortsätter njuta av sommar och sol, återkommer hem till norge under senvåren.


  


Blir inte mera i dag, måste ladda mina batterier för att kunna skriva något vettigt.

Ni har åter en dag förgyllt min blogg med kommentarer, tackar, niger och skickar er alla en stor kram av tacksamhet.


Kram och god natt.

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2010 17:34

  

Glass är lika gott till förrätt som efterrätt, är så onyttig nu så jag skäms. Skulle varit ner till torget och köpt lite frukt och grönt i dag, men det blåser ½ storm, grått med små regnstänk så jag var inte så frestad när det kom till kritan. Kokade 4 stora potatisar som jag skulle ha att steka i morgon, men det blev annat. Har köpt riktigt smör, tog först den ena potatisen, en klick smör och en potatisbit, en klick smör och en potatisbit, upprepade detta tills alla potatisar var slut (alla 4a, fatta eller ?). Ingen LCHF diet för mig inte, kolhydrater så det skriker om det, men allt som är syndigt är gott, det gick lixom inte att sluta, tur jag inte kokade flera potatisar för säkert hade dom också varit slut nu :-)

Inget på TV’n i kväll heller, fy så trist.


En stor kram till er alla som har hälsat på mig och som har skrivit i kommentarerna.


PS. Ny omröstning

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2010 21:51

Vart har denna dagen tagit vägen, inte så länge sedan jag klev ur sängen kl. 8 i morse.  Var yr och kände mig inte ok mitt på dagen så jag parkerade mig liggande i soffan, sedan tänkte jag ”nu får jag nog inte slöa längre” (tyckte inte att jag sovit) men när jag tittade på klockan så var den ½ 5, Göta-Petter. Detta har aldrig skett förut om jag inte har varit riktig sjuk med hög feber. Så denna dagen blev helt förstörd och borta i ett naffs.  Nu vet jag att jag kan slockna mitt på dagen så nu får jag inte lägga mig ner för att slappa fortsättningsvis.

  

Har suttit en stund på altanen och stickat på småpaltor, en socka som ser ut som en sko med strumpa, tycker dessa är så himla söta. Har inte stickat på jättelänge nu och det var riktigt kul.

  

Har satt en paraply uppe på ytterdörren så inte kajungen skall sitta där och skita ner, så i dag så har han hållit sig till fasadflaggan och altanräcket, duktig pippi mamma har omvårdnad för, han är nästan lika klok som hundar och söt i mina ögon,  hehehe…

         "KLICK-BILDER"


Lilleman hade fullt bestyr för att sanera pappa omkring munnen och i munnen, Tarraz var så besvärad men accepterade läget tills han var klar, riktigt rörande att titta på dom.

Så här blev min dag.

En stor kram till er alla för era gulliga kommentarer som betyder så mycket för mig.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards