~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2010

Av ~ Ruth ~ - 6 maj 2010 04:01

  


2 blev det utav 5 möjliga, en tik och en hanhund: 178 + 176 gram 2 valpar var små 92 + 86 gram och tycktes varit döda någon dag, dessa blockerade utvägen för en hanvalp som inte kom ut i tid den vägde 225 gram den visade svaga livstecken, kämpade med han i 40 min men fick  ge upp. Så det var ingen rolig valpning. Hoppas nu att dessa klarar sig, visar inga svagheter ännu, bra gry i dom båda. Valpningen tog drygt 4 ½ timma, har inte kunnat sova ännu så nu sitter jag med en kopp kaffe, men nu drar det i ögonlocken.

Av ~ Ruth ~ - 5 maj 2010 21:13

Nu har det startat lite smått, kommer inte lägga in en och en bild, men det kommer.


     

Av ~ Ruth ~ - 5 maj 2010 13:26

  


Inga valpar är födda ännu och tempen är fortfarande låg, har legat på 37,1 sedan 24 i natt, så det är inte riktigt klart ännu, men det kommer nog innan denna dagens slut. Hon har bäddat och krafsat hela natten, lite lugnare i dag, men bäddar då och då och äter inget, än så länge är allt under kontroll.

 -----------------------------------------------------------------------------------

 En varning: Ny lömsk nätfiske-attack


De senaste dagarna har flera svenska internetanvändare fått ett e-postmeddelande som uppger att mottagaren har lagts till på en lista över barnförbrytare. E-postmeddelandet kommer med en länk till webbsidan som har adressen ”barnforbrytare punkt se” (gå inte in på denna sida). Varningen kommer från ”Aftonbladet” och ”PC för alla” (jag läste det i tidningen i går).


När användaren klickar på länken försöker webbplatsen installera en java-applikation i webbläsaren. Det är ännu inte bekräftat vilken typ av elak kod som kommer att installeras, men det är med största sannolikhet någon form av trojan.


E-postmeddelandet som sprids ser ut enligt följande:


  


För att vara säker, undvik alla länkar eller webbplatser som heter ”BARNFÖRBRYTARE”. Har du redan besökt webbsidan och godkänt att köra java-applikationen bör du kontrollera din dator med en uppdaterad version av ett antivirusprogram.

Sprid detta på din blogg !


Återkommer när valpningen är på G, ha en finfin och skön dag !

Av ~ Ruth ~ - 4 maj 2010 16:23

Jag är varken sjuk, halt eller lytt. I förgår så gick det inte att blogga, bitvis även i går. Sonen jobbade hela kvällen i går med all överförning mellan datorerna. Allt ser annorlunda ut på den här, jag är inte glad och viktiga strul måste fixas till, han var inte klar förens vid 24 tiden i natt. Har haft dårligt med tid vid datorn, har det fortfarande. Har ställt i ordning valprummet med allt som där skall vara. Satt in en säng till mig, valplådan klar och nu tvättar jag. Har inga valpar fått ännu, men är flitig med tempen på Nowah och nu flackar den lågt, nu 36,9, normaltempen på hundar ligger omkring 38,5 så något är det i görningen, får se om jag får sova till natten. Hör av mig när något sker. Kanske hinner jag besöka er senare. Nu skall jag göra mat..

Kram på er mina otroliga vänner.

Av ~ Ruth ~ - 1 maj 2010 23:52

har det varit, inget tjim och tjofaderittan utomhus, tack för det regnet det är din förtjänst. Har inte varit ute och gått med fana i dag, det blir inga förbättringar för det, varför offra sig i stället för att göra lite nytta hemma.
+ 11 grader har det varit i dag men tvi vilka kyliga vindar. Nu har temperaturen sjunkit till ynka 2 + grader, men det skall bli kyligare påstås det.
 
Har putsat fiskmåsarnas skit från mina köksfönster i dag, stod inte ut längre, men inte var det bra för min rygg känner jag nu, fick ju hänga i fönsterbågen för att ta utsidorna, men nu är det klart. Är väldig stel och trött i ryggen och rör mig som en pigg 80 åring, är medveten om att det inte var rätt tidpunkt att vara akrobat, men hoppas det har lagt sig tills i morgon.
 
  
 
Har fotat dom första blommorna i min rabatt ute (har lökväxter också som blommar.) det är så söta röda blommor.
 
  
 
Dags att skörda den första gräslöken för i år, har fortfarande kvar i frösaboxen och det kommer många skördar över sommaren så den får nog slängas, den växer värre en ogräs.
 
Nu tjoar John Blund på mig från andra våning, dags för sängen, natti, natti.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards