~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2010

Av ~ Ruth ~ - 16 maj 2010 23:59

  


Dagarna går så in i bängans snabbt, så mina timmar räcker inte till. Födelsedags firande har det varit i dag, Rozzie fyllde 2 år, nä, nä, någon tåra blev det inte, men pälsvård, kloklipp och ett bad (bjöd tösen på spa :) Alla hundar fick ett tuggben och en morot, så jag tror dom var nöjda.


Valparna växer och frodas precis som dom skall göra när tiken har mat. Dom har ett riktigt humör när det inte passar dom, vilket gnäll och pip dom kan leverera ur sina små halsar. Vill du se bilder på dom så får du gå in på hemsidan, klicka på ”Planeras” och öppna barnkammaren där finns odågorna

.

Grått har det varit här i dag och några droppar kom det i em. ock nu grönskar det över allt.

Arne har jobbat i dag så jag har varit låst till hemmet och barnpass, men det är ett kärt nöje.


Hoppas jag snart har något att leverera till er mina bloggvänner annars ledsnar ni snart på mig och det vill jag då raktes inte.


God natt och sov sött !

Av ~ Ruth ~ - 14 maj 2010 22:53

ett storslaget inlägg när hon inte har bloggat mera en var annan dag, trodde du ja, hehe. Har knappt varit utanför väggarna sedan valparna kom i huset, vågar inte lämna dom utan tillsyn om inte Arne är hemma. Tiken kan lägga sig på dom, ja jag är en riktig hönsmamma. Vill inte att något skall ske som jag hade kunnat undvika på grund av försummelse. Klart jag kan ju inte sitta och titta på dom varje minut, men jag vill finnas i närheten av dom små i den mån det går.

Arne har varit till Göteborg och köpt en ny kopiator /skrivare i dag, den jag hade godtar inte min nya Laptop, inga drivrutiner godtar den, blir så förbannat. Min plattskärm som den är kopplat till går det inte att ställa in rätt skärmupplösning på. Den bärbara datorn med ”Windows 7” rekommenderar en upplösning på 1680x1050, men det fungerar inte, har testat alla möjliga upplösningar, inget blir bra på skärmen. Inget roligt alls att sitta vid datorn nu mera. Snart blir jag botad från mitt lilla datorberoende, suck…


Nu skall jag göra ett kort besök hos er innan jag stänger ner.

Lev gott / lev väl / natti natti !

Av ~ Ruth ~ - 12 maj 2010 22:21

  


  


  


Nu har Debbie fått sina små, det blev 4 st. : 2 pojkar och 2 flickor. Inte lätt att ta kort nu, hon lägger huvudet över dom för att vakta sina små. Hoppas nu att det går bra i natt och att det inte blir för mycket gnäll och pip i lådan. Det är även första kullen för Debbie.

Kommer bättre foton sedan, skall lägga över henne i den riktiga sängen nu, men först en sväng ut.

Har spöregnat här hela dagen och det fortsätter även nu, endast + 5 grader, kyligt och rått väder.


Kram på er mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 12 maj 2010 13:58

  


Var en sväng till centrum i går och hade kameran med, så nu blir det bara Lerumsbilder. I går sol, i dag regn.


Som vanligt när det är småbilder så är dom klickbara.


                        


  


Även en maskros gör en glad på våren, men sedan så tas den bort och man försöker febrilt att utrota den på gräsmattan. Återkommer med ett inlägg senare.

Av ~ Ruth ~ - 10 maj 2010 23:50

Händelser ja vart tog dom vägen i dag, har inte skett något speciellt hos mig, allt går i sin dagliga lunk, inget nytt under solen och molnen.  Har varit till torget och kikat på lite blommor, men avstod från köp, men nu finns det verkligen mycket att välja på. Får vänta ett par veckor till, nu i skrivandetes sena timma visas det  på termometern 0 grader. Men köpte mig ett rån med 3 stora kulor, det var nytt för i år, så jädrans smarrigt, även en trisslott blev det, en liten vinst som blev till en ny lott, men där var lyckan över för denna gången. Det blev bara en matkasse som kom med hem.


         Klickbara bilder  


 Det är så kul att gå omkring i affärerna och titta på vårens nya utbud, kanske någon av dessa skorna skulle passa mig ? ny design och skitfräcka, haha.

Har tittat på ”Talang 2010” i kväll, så himla duktiga artister vi har i det dolda, vilka stjärnskott som visas upp på skärmen, älskar detta programmet. Nu skall jag väga valparna, skriver upp varje kväll, och dom går ständigt uppåt. Kan inte låta bli att sätta in kvällens lilla foto.


  


Nu blir det tansingborstande och sängen.

Kram och god natt !


Av ~ Ruth ~ - 9 maj 2010 23:54

Har haft en bloggfri helg, har varit lugnt och fridfullt och inget att skriva om, har inte det nu heller. Valparna växer för varje dag. Mor och barn mår bra, inga konstigheter. Robin har varit uppkopplat mot min dator i timmar i dag, fixat olika saker som inte har fungerat sedan datorbytet. Vad gjorde jag utan min duktiga pojke, han är guld värd. Har städat vardagsrummet i dag och förberett den kommande kullen, snart där också. Valplådan får stå i matsalen några dagar med mor och barn, sedan har jag planer på att dela av valprummet med galler som jag hänger lakan över för trygghetskänslan så mammorna känner trygghet och inte ser varandra, tror det skall fungera.

I natt blir det åter kyligt, nu endast + 2* och stjärnklar himmel. Dags att hitta sängen.

Hinner inte hälsa på er i dag för att se vad ni har haft för er under dagen, kommer i morgon så sätt på kaffehurran !

Natti, natti mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 7 maj 2010 23:42

  


Att sortera sina sopor är väl allmänt känt att alla skall göra, det har vi gjort alltsedan det började, men vi har samlat i olika kassar ute på altanen, inte så praktiskt egentligen. Nu har min man varit och köpt sådana här stora stapelbara boxar. Jag skrev diskreta texter på en papperstape och satte på varje box, det såg så rent ut. När jag kom ut efter några minuter så såg det ut så här skrivet med en tuschpenna och 10 cm höga bokstäver, vad göra ? ingen kan undgå att se vad dom innehåller suck, vackert näää. Jag frågade varför ?, svar: nu kan alla se att vi är miljövänliga.

Tror nog att alla vet spelreglerna utan att skylta med det.


I dag har det blåst riktigt kriminellt grymt, fy vilka vindar, vad vill vädergudarna förevarna oss, vad skall komma ? är det ett riktigt oväder på gång tro ?


  


  


Valparna går upp i vikt och Nowah har blivit duktigare att på att sköta kissande och bajsande på dom små. Anita undrade om dom små inte kan sköta detta själva ? svar nej. Det är många djurarter i vår herres hage som måste stimulera dom små så dom kan göra sina behov. Deras muskler på det området är inte utvecklade fören dom blir ca. 10 dg. eller mera. Andra djurarter är katt, varg , lo med fler. Sköter inte tiken det så måste jag ta på mig den rollen tills tiken förstår. Nowah har börjat fatta hur det fungerar nu, inte så enkelt att veta när allt är nytt för mamman. Nu kämpar jag med mjölkstockning på tiken, har i dag hittat på en egen metod för att få ordning på detta problemet, tänk så finurlig man blir när nöden kräver det. UPPS, nu blir inlägget för långt, förlåt mig.


Ha det gott vänner, ger er en fin dag i morgon !

Av ~ Ruth ~ - 6 maj 2010 23:17

  


Har sovit väldigt lite dom senaste 2 dygnen, det känns verkligen i huvudet, 6 timmar på 48 timmar är för lite. Det är inte stora rapporten som kommer in i dag. Vad som är viktigast för mig nu är att allt skall vara bra i valplådan och att mitt huvud kommer tillbaka.

Mor och barn mår bra, men fy så äckligt att hålla rent efter dom tycker hon, den rollen är det si och så med ännu, men det kommer. Mjölk har hon, är rädd för mjölkstockning på dom 2 nedersta tuttarna, jag får försöka pressa ut i den mån det går. Hon får normalfoder ett par dagar tills det blir ok med mjölktillgången. Jag är glad för mina 2 små som ligger i lådan så jag flaggar i dag för för mor och barn.

En natt till startar nu när man sover med ett öga och öra öppet. Valparna måste ju kissas och bajsas dom klarar ju inte det själva så jag fuktar bomull med barnolja och stimulerar, det som mamman inte har lärt sig ännu får jag sköta och det blir många gånger under natten.

Hälsar på er i morgon.

Tusen tack för alla kommentarer, ni är underbara.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards