~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2010

Av ~ Ruth ~ - 20 april 2010 18:25


Efter min "näradödenupplevelse" känns det något bättre, tog tempen för en stund sedan fortfarande hög 38,2 men det känns bättre. Rör mig inte så mycket, mest mellan toan för att kissa och vattenkranen för att tanka på igen. I morse började jag nysa som bara den sedan har näsan runnit, bara droppar, hoppas detta är det slutliga på denna plåga. I kväll lägger jag in slutstöten. Skall ta mig en Jägar-the med honung och en rivig rom, hoppas därmed driva ut all skit ur min kropp inför sängläget och natten.
Kommer att ligga lågt med kommentarer även i dag, men snaaaaaarrrrt såååå ! Som ni förstår så sker det inte så mycket omkring mig nu, har bara krämpor att klaga över och glädjen får vänta på sig..
Av ~ Ruth ~ - 19 april 2010 22:16

i dag heller. Förmiddagen går rätt så bra, men mot kvällen kommer frossan i hela kroppen. Har ingen förkylning, har inget som jag direkt kan ta på, men i gårkväll tog jag mig knappt upp för trappan till andra våning och sängen. För första gången tog jag tempen, gjorde det 2 gånger med olika metare, trodde inte mina ögon 39.4* undra på att jag var matt, yr och hade så jäkla frossa. Brukar ju inte vara så sjuk så min tanke var "jag finns inte när morgonen gryr". Stoppade i mig 2 Ibumetin tabletter och låg under 3 täcken, men ganska snart så började jag svettas, det bara sipprade ur porerna, slutligen så låg jag med bara ett påslakan. På morgonen hade jag bara 38.3 men det har stegrats nu igen, har sovit väldigt mycket och nu skall jag lägga mig, nu är jag ingen nattuggla som lägger mig vid ett tiden.
 
Ont krut förgås inte så lätt, så snart kommer jag för fullt igen.
Tack för alla goa kryapåmigkramar som ni har skickat, eran omtanke värmer min sjuka kropp. Tack för att ni finns och bryr er om en gammal gumma som nu är riktigt stapplig.
 

Av ~ Ruth ~ - 18 april 2010 19:49

  


Gick till sängs i gårkväll kl. 21.30 och sov till 9.30 nu på morgonen, 12 timmar fattar du eller ?. Tog ingen temp i går men var tvungen att ha feber, hade frossa och krävde 3 täcken över mig i sängen. Går stelt som en robot i dag också, har ont under fotsulorna, baksidan på benen upp samt höfterna, sedan vet jag inte vart det ömmar, njurar eller lungspetsarna, ja, ja, något skit är det i kroppen som måste komma ut, frossa även i dag. Blir tidligt sängen även i kväll, känns som livet hänger på en skör tråd. Har gjort några kommentarer på bloggar i dag, vilket har gått bra för då sitter jag, annars har det inte varit många knop. Måste hålla tangenterna i gång så det inte börjar gro krasse mellan knapparna, det har hänt förut.
 
Var rädd om dig själv och värna om alla i din omgivning, glöm inte ett litet leende !
 
Av ~ Ruth ~ - 17 april 2010 19:40

  


hur är det möjligt, känns som i går, påskafton den 17 april 1965 förlovade vi oss, vart har dessa åren sedan dess tagit vägen (är vi så gamla jag bara undrar ?)  I kväll bjuder jag på tårta och kaffe. Är väl inte den piggaste värden i kväll, men skall offra mig. Fryser trotts varmt inne och har tjocka kläder, huden knottrar sig uppför låren och upp i håret, kanske har jag feber ?? Kommer att lägga mig tidligt och hoppas på att jag vaknar pigg i morgon.

 

  

 

Blåser småspik i dag, tror att grannen grattar oss med utsmyckning i sitt träd, en och annan granne har också lite serpentiner i sina träd. Det är genomskinliga plastband, kommer nog från containern bredvid huset. Jag tolkar det på mitt set, det är nog ett diskret grattis för mig och gubben "Ler".
 
Var rädd om dig själv och värna om alla i din omgivning, glöm inte ett litet leende !

Av ~ Ruth ~ - 16 april 2010 22:36

Vid 11 tiden satt vi i bilen för att avverka alla timmar. Växlande väder, sol, regn och snöblandat. Försökte ta några bilder längs Klarälvdalen, men det var mörka moln så jag insåg att det var meningslöst.
 
  
 
  
 
Tog dessa foton från Branäs skidbackar, liftarna var i gång och skidåkarna rutschade nerför backarna. Inte mycket snö kvar runt omkring.
 
Jag fördrev tiden med att sticka lite, sov lite och tittade lite. Svårt att få timmarna att gå men hem kom vi. Körde nonstopp utan paus, hundarna var knäpptysta och sov hela vägen, resan tog ca. 6 timmar.  Hundarnas stora gräsmatta har torkat upp, men ännu ingen grönska, trodde faktiskt att det hade kommit längre här nere.
 
När det började regna i går kväll så fick vi en stark doft av svavel från vulkanen på Island, regnet tog ner askmolnen mot marken. Så inte passerade det obemärkt förbi, kan inte vara nyttigt att andas in. Kände du den äckliga doften ?
 
Mina tankar går nu till Gerty som har legat på Kungälvs lasarätt sedan i onsdags, måste din hälsa komma tillbakas snabbt, vi är många som saknar dig. Många kryapådig kramar till dig !
 
Är trötter i kväll och skall snart sova.
 
Var rädd om dig själv och värna om alla i din omgivning, glöm inte ett litet leende !
 

Av ~ Ruth ~ - 15 april 2010 15:53

Vi har haft underbara veckor här upp, och det är med vemod vi i morgon låser alla dörrar. Själv återkommer jag inte hit förens till nästa jul, är ju bara här vintermånaderna (orsaken vet ni : jag älskar riktiga vintrar och hatar all mygg och bit-ohyra här sommartid.)
Grannarna här omkring skulle nog önska att vi var här hela året om, dom är i stort behov av hjälp på alla områden, nästan alla är pensionärer med en hög ålder och då tryter krafterna och orken. 
Arne vänder nog näsan mot Värmland om några veckor, men han får allt hålla sig hemma tills Nowah's valpar är födda omkring 7 maj. Hoppas ni alla njuter av våren och det vackra vädret, här började det regna sent i gårkväll och har fortsatt så hela dagen, trotts det så kvittrar fåglarna i högan sky över att snön snart är ett minne blott.
Packar och plockar här nu, det tar lixom aldrig slut, fattar inte hur mycket det är och hur mycket vi har spridit ut grejor över allt. Nu skall jag fram med dammsugaren och skurhinken så jag slipper stressen som återstår.
Kommer nog några rader när vi kommer hem i morgon kväll.
Ha det så gott mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 14 april 2010 21:15

Nu är det snart slut på vistelsen här i stugan, på fredag åker vi hemåt, vill inte, vill inte, kommer att sakna alla underbara pensionärer och värmen omkring i stugorna, det är något som jag saknar hemma i Lerum.

 

  

 

Slut är det även i min go'a flaska den bästa likören som finns att köpa. Amarula är ett träd med goda frukter, elefanten gillar också dessa skarpt och blir rejält lullig i knoppen, skulle jag också bli om jag drack för mycket av det goda. Har du inte smakat denna likör så köp dig en flaska, du blir inte besviken. Lite alkohol reklam bjuder jag på i dag, men vill bjuda mina vänner på något gott ute i solstolen. Vad heter din favorit likör ?
 

I går var Gullan här på middag och nu skall vi dit, tänk så bortskämd man blir här uppe, vi äter oftare borta en här hemma och konstig nog så smakar andras mat alltid godare en min, det kan vara så enkelt som en ostfralla så smakar det godare borta, konstigt är det eller hur. Var och hälsade på en äldre dam i dag, hon är ganska handikappad, men så glad och gullig och det kommer från hjärtat. Skulle stannat här och pyssla om alla åldringar som behöver hjälp, tror jag skulle trivas med det, dom är så tacksamma för det lilla.
 
  
Av ~ Ruth ~ - 13 april 2010 12:29

  


Har fortfarande påsk-vasen på mitt köksbord, dom gula liljorna lyser i kapp med solstrålarna ute. Vi har vackert solsken och +13* i skuggan, men kyliga vindar.
 
  
 
Snart är snön borta för i vinter, det går snabbt här uppe med snösmältningen.
 
  
 
  
 
Den lilla bäcken har blivit som ett rytande lejon av all snösmältning, ett öronbedövande brus hörs långa vägar. Såg Tranorna i går, trodde inte jag skulle få se det i år här uppe, 2 Svanar syns också till vid en sjö (jag har inte sett dom), sädesärlan vippar med sin stjärt och folket här uppe njuter av våren.
 
  
 
Blommorna har så smått börja visa sig intill husväggarna och lyser så fint i solen..
 
I går så klippte och ansade jag Gullans cavalier Millie, gjorde henne vårfin och lite mera lättskött inför sommaren. Vi blev åter bjudna på middag, denna gången köttfärssås och spagetti av Gullan, gott som det alltid brukar vara när hon bjuder. Åker hem till Lerum nu inför helgen. Så det är en del här att göra.
Tvättade åter i går så allt är rent tills vi kommer hem. I gårkväll så fick vi gäster och kortleken kom fram, älskar att spela kort, skratt och allvar som det alltid följer med i spel.
 
Ha en fin dag med sol och promenader.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards