~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2010

Av ~ Ruth ~ - 10 mars 2010 23:38

  


4 krukväxter tog jag med till Värmland, ville inte missa blomningen på denna Clivia, titta så vacker den är. 15 knoppar till gömmer sig bakom och i mellan på samma klase som kommer efter vart.

   


   


  

Har varit på älgarnas utfodrings plats i dag, 4 älgar mumsade på hö-balarna, men när vi kom så gömde dom sig bakom träden, på bilden en älgko med 2 kalvar födda i somras.
 
  
 
Foto på en jordkällare som är på min svågers tomt, ser ut som en liten Tomtestuga, tycker den är så gulligt.
 
Denna dagen har gått så snabbt, vi har även matat vildsvinen i kväll, fick finare bilder en förra gången, men orkar inte bearbeta dom i kväll. Har kommit hem från grannen Gullan för en timma sedan, vi tittade på TV tillsammans så Arne fick se sporten i fred. Datorn är seg som sirap, svårt att komma in på bloggar och annat, är ni flera där ute som har samma problem ? 
Tittar in till er i morgon.
 
Kram och God Natt !
Av ~ Ruth ~ - 9 mars 2010 16:46

Här uppe matas dom vilda djuren över allt vintertid, älgen får höbalar (Ensilage) på flera utfodringsplatser för att hålla dom bota från vägarna, viltolyckorna är inte någon ovanlighet här i trakterna. Rådjuren matas av husägare, då vid eller vid närheten av tomten. Vildsvinen har inte funnits här så länge, men på andra sidan av Höljes-sjön går det en flock på 5 djur, och det finns även 2 på ett annat ställe i närheten. Dessa djur matas var annan / 3:e dag med limpor och annan mat, ett par sopsäckar åt gången. Maten kommer från 2 affärer här, Höljes handel "Peter i bo'a"och från affären vid gränsen.
 
  
 
  
 
I går innan mörkret föll var det dags för grisarnas utfodring. När vi närmade oss med bilen, ett par hundra meter från platsen så stod det en dräktig sugga där, när hon hörde motorljudet så kom hon springande oss till mötes, framme vid bilen så vände hon och sprang före till rastplatsen och väntade på maten. Man kom så nära som 2-3 meter. Denne gången var hon ensam där, men dom andra var säkert i närheten. Det är första gången jag och Arne ser ett vildsvin live, vackra är dom inte, men alla kan ju inte vara det. Vildsvinskött har jag ätit, men närmare en så har det inte varit kontakt med detta djuret innan. Bilderna är dårliga pga. kvällsljuset, men lite syns.
 
Ha en fin em.

Av ~ Ruth ~ - 8 mars 2010 22:02

Åter en vacker dag med sol och töväder, all snö har åkt ner från altantaket. + 3-4* på dagen, men kyliga vindar, natten så går det upp emot -18*.
 
     
Nu hoppas vi på att lilla Nowah blir dräktig, (hennes första kull).
  
Den blivande pappan är Tarraz
Nu har vi förhoppningar fram emot våren, Tarraz och Nowah har parat sig i dagarna 3, nu är det bara att vänta. Snart 2 år sedan vi hade valpar  så det skall bli kul. Det blir kull nummer 38, det är inte klokt hur länge vi har hållit på, så mycket roligt men även jobbigt. Sorg och glädje har varvats, men det är det roliga man minns.
 
Har inte bloggat något i går, har bara slappat och njutit av tillvaron. Var med om något intressant i em. men det berättar jag om i morgon.
 
Ha det så gott mina vänner.
 
Har försökt besöka er i kväl, men datorn är så himla seg, har varit så hela dagen, hoppas den mår bättre i morgon.
 
 

Av ~ Ruth ~ - 6 mars 2010 22:36

Nu är det mesta i ordning, skönt när allt är på plats och man kan börja mysa. Snöslungan har gått varm i dag och nu är det så rent och fint ute, är så stolt över min gubbs.
Efter flera timmar så lyckades han även få tinat både varm och kall-vattnet i köket, som tur var så var inget rör sönderfruset och måste bytas. Han fick krypa under torpargrunden och ta isär isoleringen så han kunde blåsa varmluft med luftpistolen.
Till sommaren så skall rören dras om inomhus över golvlisten och bort från under huset. Det är andra gången det fryser där, förra gången så frös rören sönder och fick bytas mitt i smällkalla vintern, det är inget trevligt jobb. Eftersom det alltid står på värme inomhus vintertid när vi inte är här så skall det inte ske flera gånger.
Förra natten var det -29* ute så hela vintern har varit bister här, får se hur det blir till natten. Arne är helt slut efter allt slit i dag och ligger nu på soffan och drar timmerstockar. Melodifestivalen lyssnade jag på via radion, gubben tittade på hockey, har inte egen TV här så jag får inte se det jag vill, men fick se Let's Dance i gårkväll, det vägrar jag missa.
Lite annat kul har vi pysslat med i 2 dagar, men det berättar jag om senare.
Blir så himla kvällstrött här uppe, beror nog på vedeldningen och att luften blir för torr trotts en koppargryta med vatten på varje spis för att få mera fukt inne.
 
God natt och sov sött !

Av ~ Ruth ~ - 5 mars 2010 23:57

Vi har nu kommit fram till stugan, snömängd mera en i Lerum, ca. 1 meter djup, 23 grader ute nu. Oturligt nog så har vattnet frusit i köket, men på toa är det ok som tur är så vi slipper gå på utedass. När vi kom fram och släppte ut hundarna på altanen så sprang dom raka vägen till hundgården, stackarna försvann i snömassorna, men dom fick kissat. Så det blev till att pulsa i snödjupet för Arne ner till uthusen för att hämta snöslungan och få undan snön i hundgården. I morgon är det stora snöröjnings dagen. En traktor har plogat från vägen till trappan så vi kom in med bilen och släpkärran.
 
Skriver mera i morgon, nu är jag så trötter efter resan och allt ståhej omkring den. Har packat upp allt förutom resväskan, så det blir i morgon.
Natti natti..

Av ~ Ruth ~ - 4 mars 2010 22:41

Nu är det packat och klart, nu återstår småpetitesser i morgon bitti. Sov så dårligt i natt, slocknade inte fören efter 04.00 på sena natten, eller tidliga morgon om man så vill säga. Vaknade sedan ½ 8 och kände mig urpigg, men nu går ögonen i kors. Alltid så blir det så när jag har mycket i huvudet (kanske beror det på att det inte är helt tomt, känner mig lite stolt därav :-)
Svinkallt ute nu -13*, vilka kontraster mot dagen +20* i solen och altandörren på vid gavel stort sett hela dagen.
 
  
 
  
 
Slänger in ett par foton på det senaste till samlingen (yllegarn). I morgon när jag sitter i bilen blir det stickat i många timmar, tiden går snabbare och det är skönt eftersom jag avskyr bilåkning, har aldrig gillat det. Under många år så blev jag så himla åksjuk och kunde inte ta ögonen från vägbanan för då var det kört, sedan ett par år tillbaka så har det ändrat sig så nu kan jag sticka, men inte läsa. Orkar inte bloggvandra i kväll, nu skall jag sova och hämta in några timmar från den senaste nattens sömnbrist, hoppas det funkar i natt.
Natti natti !

Av ~ Ruth ~ - 3 mars 2010 22:05

Blir dårligt med bloggande för mig dom närmaste dagarna, har så mycket att stå i innan resan som innebär flera veckors frånvaro, det kräver sin planering, vilket inte är min starkaste sida. Planera i tid så det skall gå smidigt passar inte mig även om jag hade önskat att jag har kunnat göra det, det kommer alldeles för mycket i mellan och för mycket i slutändan. Har städat 1:a våning i dag, plockat fram installations skivor och koder för flytten över från min nuvarande dator till den nya. Sonen med sambo skall fixa det när dom kommer till påsk, sådana jobb passar inte mig, så där behöver jag proffshjälp, Robin har gjort detta på varje ny dator jag har haft. Skall fixa med blommor som tillfälligt skall flytta till ett nytt boende. Stryka, packa och plocka så allt kommer med, det tar all min tid, avresan blir fredag förmiddag och snart är vi där. Får se om jag hinner blogga mera innan vi är på plats.
 
Värmland nästa ,kram till er alla! 

Av ~ Ruth ~ - 2 mars 2010 23:41

och ingen tid finns hos min tandläkare innan vi åker till Värmland, vilket blir i slutet på veckan. Har gått en flis i hörnet på en framtand, i spegeln med glasögonen på så ser det ut som den har en spricka opp på halva tanden.
Så himla typiskt, förra påsken fick jag inflammation i en kindtand som skulle vara rotfylld, men det satt en liten bit av nerven kvar, hur blir det nu i påsken tro ? Hoppas det stannar vid det som nu är.
 
Har städat andra våning och bytt rent på sängarna. Tvättat hundarnas täcken och sängar, så nu är det gjort. Altandörren har stått helt öppen hela dagen och det  har inte märktes, så varmt har det varit och det doftar så rent av den friska luften, nu kan vi andas utan att få syrebrist. Kan det vara därför man är så trötter och orkeslös denna kyliga vintern, finns det för lite syre i inomhusluften tro ? börjar nästan tro det. 
 
  
 
Arne hämtade fläkten för vedspisen i dag, köpte bara 1 så får vi ser hur effektiv den är, är den bra så blir det en till innan kommande vinter i Klaråsen och stugan. Bloggen har det inte gått att komma in på i kväll, undrar vad det blir för funktion nu som lägges till tro.
 
Tisdagskramen. 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards