~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2010

Av ~ Ruth ~ - 21 mars 2010 16:30

  Från mina fönster nu på morgonen.  



När vi slog upp våra blå i morse så vräkte snön ner, på någon timma så kom det drygt 10 cm. så nu har Arne kört snöslungan. Nu är det +2* inte kul, hade hoppats på Scooterväder, men snön är för lös så den går för djupt.
 
I dag åkte våra gäster tillbaka till Sjövik, känns tomt när man blir själva igen. Helgen har varit fullspäckad med många utflykter, älgsafari, såg 7 älgar, en vit söt hare, 7 orrar, men inga grisar, varit in i Norge osv. Sena sovtider, mycket snack och skratt, ätit och druckit gott :-) 
 
  
 
Kort från Höljes kraftstation, vår gäst står på en höjd av drygt 80 meter, man blir riktigt yr när man tittar ner och är höjdrädd (svårt att se på bilden).
 
  
 
Höljessjön är en uppdämd sjö, på fotot är det för lite vatten ca.10 m. för lågt, det syns på sidorna av kortet. Flera hus ligger gömda på sjöbotten, även min mans farfar och farmors hem. Sjön sträcker sig enda till Norska gränsen, uppskattningsvis (från mig) ca. 8 km. lång, så den är stor. 
 
Har många foton på datorn efter helgen, men gästerna vill inte komma ut på nätet med bild så det respekterar jag. Därför har jag inte så mycket att visa upp. Men som ni ser så finns jag här igen. Kommer att ta tid att gå igenom alla bloggarna och läsa i kapp men det är ett kärt nöje.
 
PS. Ny omröstning !
Nu skiner solen. Kram Ruth
Av ~ Ruth ~ - 18 mars 2010 21:54

    



min födelsedag alltså, ett år till nästa gång, vill inte, vill inte, fylla mera nu, vill stanna vid denna åldern, helst kan åren börja gå bakåt igen. Vill inte åka in på ålderdomshemmet där ingen bryr sig om mig och datorn får jag säkert inte ta med mig, fy vad väntar mig när jag tänker efter hur det kan bli.
 
Det var inget kallas i går, det får vänta tills i morgon, det som var kul i går var alla ni som grattade mig och alla finna presenter som jag fick att sätta in på min blogg. Telefonen har gått varm både i går och i dag trotts att jag fyller udda år, så jag känner mig riktigt hyllad.
 
Firar med smörgåstårta och annat gott i morgon för då kommer våra helg gäster och stannar tills på söndag, det skall bli kul. När vi var och handlade allt inför helgen i em. då såg vi 3 älgar, dom är så stora och ståtliga, det är skogens konung nr:1.
 
Har inte varit någon sol i dag och i morgon skall det bli regn säger dom. + grader varje dag och någon minus på natten, bådar inte bra för snön.
Hur det blir med bloggandet i helgen vågar jag inte lova, kanske möts vi inte fören på måndag, men tror jag kan överleva för det, får se hur det blir, kanske vill dom sova tidligt och då kan jag få en liten stund för att skriva lite.
Ha en toppenfin helg !
Kram och tack för att ni finns mina vänner.
 
PS. fy vad bloggen strular i kväll, segt, segt, som sirap .
Av ~ Ruth ~ - 17 mars 2010 11:59

  


Tusen tack "Birgitta"


  


Roligt att du kommer ihåg mig vännen "Inger-Marie" tusen tack !


  


1000 tack Madde


  

1000 tack Gerty


     


Tusen tack Gunilla, en god tårta !


  


Tusen tack Ulla och töserna, för en god tårta !


  


Tusen tack Lena för vackra blommor !


  

Vackra rosor från "Smeden" Bengt, 1000 tack !


♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪

Har flyttat över alla födelsedagshälsningar från förra inlägget till det här, vill samla allt på ett ställe som hör till min dag. Blir inget stort i dag, väntar med firandet tills på fredag. Telefonen går varm i dag, tänk att så många kommer håg mig det är förvånansvärt och trevligt. Tusen tack till er alla ! 


  


 
Av ~ Ruth ~ - 16 mars 2010 23:58

Vaknade inte fören ½ 11 i morse, hela dagen blev förstörd. Blev så arg på Arne för att han inte hade väckt mig, men han bara skrattade och myste över sin nyvakna arga fru som stod där mitt på golvet och skällde med håret åt alla håll och kanter.
Har börjat så smått och städa 2:a våning får Lerums gäster från fredag till söndag. Har vädrat täcken och kuddar i solens strålar så nu är dom fräscha.
 
  
 
Gullan var här på middag i em. fick en fin Krysantemum att pryda köksbordet med, Gullan är så snäll och det är alltid lika trevligt på våra sammankomster.
Har kokat 2 kg. lingonsylt i dag, frysboxen är så full så jag måste ge plats för att kunna lägga ner mera. I Lerum har vi 2 fullproppade stora boxar, känns som det skulle behövas en till här också.
 
Nu i kväll har det börjat snöa, får se hur mycket det blir innan morgonen gryr.
Ang. strykjärnet i gårdagens inlägg så har det mig berättats att det är ett pressjärn som man hade glödande kol i, ålder är fortfarande okänd.........
 
Ha en skön natt med vackra drömmar och gör inte som jag, sov inte bort morgontimmarna och fördärva hela dagen. Natti, natti !

Av ~ Ruth ~ - 16 mars 2010 00:12

  


Har inte gjort något roligt i dag, bara grejat och fixat. Har strukit kläder, bytt gardiner i köket till blåa med gula tulpaner på. Försökte putsa fönstret så gott det gick, men på utsidan var det värre, på gränsen till isskorpa innan jag hann med att torka torrt. Undrar hur gammalt detta strykjärnet är, har du någon aning ? Känner mig så tom och tung i huvudet i kväll, har läst era bloggar och skrivit i dom flesta, men det tar för lång tid så jag fortsätter i morgon.
 
Nu skall jag sova, Förlåt mitt trista inlägg, men du får se det ålders stigna strykjärnet det får väga upp det hela denna dagen.
 
Kram och God Natt till er alla !
Av ~ Ruth ~ - 14 mars 2010 22:06

  


  


Tjocka varma strumpor i yllegarn har jag stickat efter att jag kom hit upp.
Mycket mönstrade sockar gör sig best i ljusa färger. Svårt att fota själv från rätt vinkel, så där jag visar framifrån kommer inte mönstret till sin rätt från ankeln och upp. Dagen i dag har varit fin men kyligare i luften.
 
Tittade på Melodifestivalen i går kväll hos guliga Gullan, Arne tittade hemma på idrott. Gullan hade fixat en massa smågott och vi myste till midnattstimman, tack Gullan för en trevlig kväll !
 
Sov sött alla vänner och tack för alla besök och kommentarer, det värmer skall ni veta !
 
Av ~ Ruth ~ - 13 mars 2010 19:21

Så har vädret varit i dag, isiga vindar men förövrigt en fin dag. Har varit ute och promenerat med hundarna i 2 vänder, det blev ca. 1 ½ timma, eftersom mina hundar kräver båda händerna på promenader så fick kameran stanna hemma, kan inte ha vovvarna lösa efter vägarna.
 
Mycket trafik på vägen i dag stugbyte i Sälen eller i Trysil backarna. Dagens middagen blev enkel men god, korvstroga och spagetti det fick duga.
Arne har varit med och skottat snö av en grannes tak. Gullan (våran kära granne) kom med en kakburk med hembakat, hon är otroligt duktig på att få goda kakor, smör och grädde är givet. Nu har vi precis druckit kaffe och sedan så blir det melodifestivalen, har 2 favoriter S.A Fakir och Anna Bergendal, min 3:e favorit blev utslagen, hårdrockbandet med tjejerna, dom skulle klarat sig bra i  konkurrensen med övriga länder. Nu skall jag sticka ett par varv innan det är dags.
 

  

 En skyddsängel till dig !
 
Må så gott och var rädda om varandra !

Av ~ Ruth ~ - 12 mars 2010 00:02

Sätter in bilderna som jag tog i går, har gjort alla till (mini) klickbara, man behöver inte klicka upp ett och ett kort, för muspekaren uppåt på höger sida av den först öppnade bilden så står det next, klicka där så kan du bläddra fram alla.
 
    
Vyer från utfodringsplatsen som ligger ca. 3 mil här ifrån. Yvonne frågade vad dom matas med, det är rena restaurant menyn hehe.
 
                                  
 
Det var 3 grisar (av 5)  framme när vi kom dit, den ena stack i väg ganska omgående. Det var redan någon där som matade med allt ätbart som finns från affärer, till och med många burkar legymsallad, allt går ner. Kvällens meny för grisarna var alla sorters bröd och limpor, köttpålägg, leverkorv, korv, fläsk, blodkorv, leverpastej, 10 kg, späck och fläsk, stora köttstycken, sallad, 4 spänner med Turkisk Youghurt, flera kilo ost, mm. mm.

 

      

 

För första gång så fick dom filmjölk ca. 12 liter som hälldes upp i en balja. Tillsammans så var det 4 svarta sopsäckar fulla + 3 backar mat. Allt är fullgod mat utan mögel. Många av varorna hade senaste utgångsdatum i dag. Gissa om dessa grisar hade partaj i natt. Utfodringen sker vid 6- ½7 på kvällen, detta upprepas av någon nästan dagligen, så det går åt stora mängder.

 

      

 

Arne matar med köttstycken på ena bilden, grisen var fram och nosade. Den stora suggan är inte rädd så den måste haft sin uppväxt hos människor.
  


Grisarna visar ingen ilska, det ser man på öronen, men man vet så klart aldrig. Tror dom ser oss bara som vänliga varelser som ger dom mat och inte har något ont i sinne.
Nu kallar John Blund på mig, bäst att lyda order.
Natti, natti !

 
Detta blev dagens inlägg. Lovar att det inte kommer mera om dessa grisar :-)
 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards