~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2010

Av ~ Ruth ~ - 24 januari 2010 11:37

Nu fungerar min dator en sämre, E-Posten har lagt av, sidorna låser sig, tog 40 min. att ladda upp datorn i morse, nu ger jag upp, fick sedan göra en omstart, fungerar skit för det. I gårkväll så gjorde jag en systemåterställning till den 10 dec. inget bättre. Uteblir jag på nätet så vet ni vad det beror på. Min man är i Danmark och blir borta i 11 dagar, så jag kan inte göra så mycket åt datorn för tillfället. Ett under att jag kom in på bloggen nu, men någon gång skall jag väl ha tur.
Kramar till er alla för att ni besöker mig så flitigt !

Av ~ Ruth ~ - 23 januari 2010 14:21

skall min dator hålla innan den kraschar, men då skulle det bli tyst på mig, inget ont utan det har något gott med sig :-)
 
Den började jäklas när vi kom upp till Värmland. Den beter sig så konstigt, har aldrig skrivit så mycket fel, alla bokstäver kommer inte med när jag skriver, raderar jag en bokstav så kan den radera flera. Den tar en kvart på sig för att ladda upp när jag sätter på den. Får klicka flera gånger på sidor jag vill ha upp innan den reagerar. Har jag fått ett mail och jag skall öppna det så stänger hela Outlook'en ner väldigt ofta. Virus är det inte utan det beror på själva datorn, troligtvis minneskortet. Datorn är 4 år så det blir nog en ny framöver. Har även funderat på om det är någon uppdatering från Microsoft som har ställt till det (inte första gången).
 
Min son och man propsar på att jag skall ha en 17tumms bärbar, men är inte så glad för det, mycket övertalning krävs nog i den här frågan. Kan ju koppla till min stora skärm som jag nu har, även tangentbordet och musen. Nytt blir det nog till påsken så min son kan lägga över allt, för dom kommer upp till Värmland då. Jag är så kluven och förvirrad just nu. Vad skulle du göra ? snälla motivera mig !

Av ~ Ruth ~ - 22 januari 2010 22:58

  


Fick veckans ros av Monica i dag, det hade jag inte förväntat mig, jag blev så himla rörd och glad. Att jag skulle ha dessa egenskaper är väl inget annat en självklart, att man hjälper sina vänner är i mina ögon inte något unikt och speciellt, det är en självklarhet. Det är en egenskap jag och mina syskon fick lära oss som barn och är ett arv från mamma.
Jag är så stolt över min ROS, 1000 tack vännen!
Av ~ Ruth ~ - 21 januari 2010 23:12

 Har inget att berätta som skulle intressera er i kväll. Så ni som väntar på en smarrig historia får hänga läpp. Har läst och skrivit i era bloggar så jag har tömt mitt ordförråd för i kväll. Hoppas ni förlåter min tristess i dag som inte har gett mig inspiration att förtälja något vettigt. Tackar för att ni så troget besöker mig och skriver så fina kommentarer det värmer skall ni veta, är så glad att ni finns !
 
  

 
Fick denna bild i brevlådan i dag, stämmer rätt så väl "Ler"
 
Natti, natti, sov så sött !

Av ~ Ruth ~ - 20 januari 2010 22:43

Har varit så mycket att titta på på burken så det har inte funnits tid för bloggen i kväll, en himla massa programkrockar så jag får söka programmen i efterhand på nätet. Nu sitter jag och tittar på 9:an där dom renoverar ett fallfärdigt hus som är 200 år gammalt, mycket intressant. Dom försöker återskapa originalet med att skrapa färg och riva tapetlager på lager, vilket slit, men väldigt intressant.
 
  
 
Arne överraskade mig med en rymd-hjälm för att locka mig på skotern som införskaffades till stugan, en rymdoverall är på G. Tror inte han kommer att frälsa mig med detta färdsätt i skog och mark, men han lockar med en öppen eld i en skogsglänta, grilla, kaffe och fika, pimpla på sjön och bli skogsmullar på riktigt. Ja, vi får väll se vad det blir utav det hela i påsken.
 
Har dammat och städat lite i dag, vad i hela friden kommer dammet ifrån när man inte är hemma ? Tvättat en maskin har jag också gjort. Min resväska står orörd efter att jag kom hem, kläderna i den hade räckt för ett helt år, kunde inte lyfta den, lär mig aldrig det däringa med att packa, tur vi har släpkärra.
 
Nu snöar det stora flingor ute och det är ett par minus. Får se hur många bloggbesök jag hinner med innan ögonen klappar ihop.

Av ~ Ruth ~ - 19 januari 2010 22:20

Nu kommer det lite pudersnö här och det är nollgradigt i luften, så vintern fortsätter även här det är jag glad för. Har pysslat med mina blommor, rensat bort torrt och även slängt. Hundarna är nog glada, stora inhägnade ytor här att rusa och busa på, även lagomt med snö för dom korta benen. Själv har jag frusit hela dagen, svårt att få upp värmen igen inomhus, sänkte ju när vi åkte upp. Saknar vedspisarna och den goda värmen dom ger, blev nog bortskämd med att ha mellan 23 -26* inomhus, det blir en behaglig värme, med den värmen här skulle jag storkna. Har varit och bunkrat upp kylskåpet i dag, det gapade ganska så tomt. Nu har jag gjort ett kort besök hos er alla, hoppas jag inte har missat någon, skäms på mig i så fall. Inte så mycket att skriva om i dag heller, suck...
 
PS. Har återfått min förlorade strumpsticka, så nu är jag glader !

Av ~ Ruth ~ - 18 januari 2010 23:32

Efter 6 timmars effektiv bilåkning så är vi äntligen hemma, det är en jäkla resa. Satt och stickade så jag hade något att pyssla med tills jag tappade ena stickan mellan sätena, omöjligt att hitta den, då var det nöjet över. Resan gick utan missöden, en bra dag att åka, lite med trafik. Blommorna i källaren med min påhittade bevattning var lite luggslitna och ledsna, den stora baljan som försåg dom med vatten var tom. I morgon skall vi hämta övriga som en vän har pysslat om dom har nog mått prima. Man skulle bara ha sidenblommor, alltid fina och behöver inte vattnas, bara spola bort damm för att vara fina.
 
Vitt på marken även här även om det inte är så mycket, nu -2* lagomt och skönt.
 
Har nu massor att ta rätt på och få i ordning så jag hoppas jag hinner besöka er i morgon. Sov sött för det skall jag.

Av ~ Ruth ~ - 17 januari 2010 13:56

  


Måste visa det ursöta trollet som vi köpte till den gulliga damen som har plockat våran post samt haft några av mina blommor i sin vård. Mina hundar var livrädda när Arne satte ner det på golvet, vilken cirkus hehe..
 
Sitter och tar mig en kaffepaus, blir så frustrerad och vimsig när jag packar. Avskyr plocka/packa och att sitta timmar i bilen, har aldrig gillat bilåkning längre sträcker, men tyvärr så är det ett måste när stugan ligger så långt borta. Får nog börja titta efter ett lite hus här i Värmland, Torsby, Sunne eller Karlstad. Vi blir ju äldre för varje år, hur länge orkar vi åka dessa sträckor ?
 
Nu håller jag på att plockar ner mina kläder i resväskan (skrattar) har inte använt 1/3 del av allt jag tog med mig, är urusel på att beräkna, måste skärpa mig på det området. Förövrigt så sprider man ut saker över hela huset som skall med hem, blir något glömt så åker vi ju tillbaka hit innan påsk (en tröst.) 
 
Nu faller det fin snö mot marken och det är ringa -4*, ett underbart väder, till skillnad mot -30* och upp till drygt 37* som vi har haft här. Nu skall jag inte ta mera av er tid med en massa pladder, själv så måste fortsätta leta saker över allt puha.
 
Ha en fin söndag / kramen

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards