~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2009

Av ~ Ruth ~ - 10 december 2009 21:43


Bilden är från en skogsväg vid stugan i går, vintervitt och fint.
 
Fy 17-gubbar så tungt allt känns innan vi sitter i bilen på lördag (då bär det i väg). Det är så mycket jag känner att jag måste innan dörren låses. Har inte börjat packa ännu, det gäller att få med sig allt, det känns så stressande och jobbigt. Skulle önskat att jag var som "Hedvig" i sagan, bara vicka på en lång näsa och önska, vipps så är allt fixat och vi är framme i stugan, men så är det inte tyvärr.
 
Håller nu på att tvättar, väl sent kan tyckas, jaaa, det är det... Jag är sådan, kan inte planera att göra lite då och då, nääää allt skall ske på sista momangen. Skall nog städa vardagsrummet i kväll när Arne lämnar TVn där inne, måste vara rent över allt, kan inte komma hem till ett smutsigt hus. Det sista jag alltid gör innan dörren låses är att sväva över med dammsugaren, då är jag nöjd och belåten.
 
Har tänkt så mycket på Enya i dag, hur mår hon, hur har hon det, är ju van att ha andra hundar omkring sig, tycker dom om henne, hur fungerar det ?? ja frågorna är många, skall ringa när det har gått några dagar, men skulle vilja ringa både morgon och kväll, men då tror dom att jag är tossig.
 
Nu skall sista tvätten hängas. Ha det så gott !

Av ~ Ruth ~ - 9 december 2009 22:26

Nu ligger sillen i glaskrukor, min mans förtjänst. Själv har jag varit och shoppat 8 svarta 8 kantiga tallrikar och 8 vinglas med svart fot, tror det blir snyggt till jul med röda servetter, har ett brödfat i furu på fot som jag tror jag skall måla svart.
 
  
 
Så till det jobbiga, Enya har flyttat till Habo så nu har vi en hund mindre. Kändes så jobbigt när bilen rullade i väg. Har tre tikar som är yngre en henne och dom får ingen ägglossning vid löp, för Enya står högst i rang av tikarna vilket betyder att jag kanske aldrig får valpar efter dom yngre som är tänkt för avel. Dom övriga tikarna löper, men det saknas dom rätta doftarna för att hanhundarna skall para.
 
Det blir på samma set som i en Vargflock, där är bara ledar-tiken som får valpar dom övriga tikarna löper men hämmas av alfa-tiken. när Varghonan får sina valpar blir dom övriga tikarna skendräktiga och börjar producera mjölk för att rycka in och ge valparna mat om något skulle ske med mamman. Därav vårat beslut om Enyas flytt, hon är himla snäll och är aldrig dum mot andra hundar eller någon annan varelse, och det är en bra familj med 2 barn som hon kommer till. Nowah (våran 2:a trefärgade tik) köpte vi från den nya hussens föräldrar för 2 år sedan, (som också har en tik från oss), så jag var aldrig tveksam om att det inte skulle vara en bra familj.
Inte alltid så lätt att vara uppfödare och fatta jobbiga beslut.

Av ~ Ruth ~ - 8 december 2009 15:21

 



Sitter här en stund och tar mig en paus med en mugg "Blossa Vinglögg" i näven som är rykande het med russin och sötmandel. Håller på att julbada hundarna, har en kvar, då blir alla 6 fluffiga och doftar gott. Började i går em. med 3, resten nu. Först kamma, klippa rent tassar och kloklipp. Varje hund tar lång tid från början till slutet. Efter bad blir det alltid en massa hundhår som man krafsar loss när dom skrubbas, små tussar över allt som jag går och plockar. Sedan skall jag karda igenom dom och dammsuga. Min rygg mår inte bra nu, men så är det när man har djur.
Arne har varit i Göteborg och köpt strömming för "Jansons" och 3 kg sill som skall läggas in, blir oftast 7 sorter, det är hans jobb, jag bara äter :-) Han köpte även en krabba som skall avnjutas om en stund med vitlöksbröd, älskar krabba, det som är inuti skalet är bara så underbart, den är välmatad och tung så det räcker för oss båda.
 
Ha en fin em. och kväll !
Av ~ Ruth ~ - 7 december 2009 20:14

 



Kl. 22 i gårkväll satte jag in min ärtsoppa i ugnen och i fm. vid 9 var den klar.
Om du bara viste hur god den är, du kan avgöra endast med att göra själv och smaka. Den sköter sig helt själv och blir som den goda ärtsoppan som karlarna fick i lumpen som var så omtyckt (enligt min man), den blir uppskattat jag lovar ! Så i dag blir det 1-2 mackor med champion-stuvning + ärtsoppa, enkelt och smidigt.
----------------------------------------------------
Receptet på Ruth's Ärtsoppa.
 
1 fläsklägg
2 ½ l vatten
1 paket gula ärter
1 stor lök (eller 2 mindre.) skärs i 4 delar.
1 + en fjärdedels msk. salt.
knappt en tsk. Timjan på burk
 
Ugnen sätts på 100* sätt in grytan i mitten av ugnen.
Låt den stå i ugnen tills ärterna är mjuka ca. 10 timmar.
-----------------------------------------------------
När det är klart :
 
Plocka upp lök-halvorna, kasta bort svålen och frilägg
köttet som skärs i små bitar och läggs tillbaka i grytan.
 
Smaklig måltid, ärtsoppan blir en succé
Av ~ Ruth ~ - 6 december 2009 22:02

 

Passade på att ta ett kort på Luciorna, den ena skulle koras med krona senare på em. orkade inte vänta på det, här sjöng dom en fin julsång för att testa mikrofonerna.

 

Barnen fick hälsa på tomten och fick en Julklapp, jag hälsade också på tomten men inte fick jag någon julklapp :-(

   

Inne på köpsentra var det massor av försäljnings bord, allt från hemmagjorda smycken, bakverk, ja allt som tänkas kan. En dam solde stickat, 260:- för ett par pulsvärmare som slutar där tummen börjar och fula mössor, undrar om hon fick sälja något. Det var ett stort utbud av det mesta. Hemmagjorda smycken var det flera bord med, en riktigt poppis hobby för många.

 

Det är så fint i alla affärer nu, här har dom hängt julgranen med toppen neråt.

   

Dom här djuren tyckte jag var så fina, rätt så stora också, dyra var dom så min plånbok gömde jag i fickan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Var i 3 skoaffärer för att köpa mig jultofflor, men ger inte 400:- för enkla filt-tofflor. Filmade gjorde jag flitigt i dag tog ca. 60 bilder men dessa får räcka.

  

Innan jag vände näsan hemåt så köpte jag denna smörgåstårtan för att slippa göra middag, vi tog hälften var jag och gubben, men jag fick lämna en liten bit, den var mastig men god. I natt skall jag göra Ärtsoppa med en fläsklägg i, jooo då, du läste rätt, den gör jag alltid på natten, receptet och foto kommer i morgon.

Nu skall jag göra en kort nattavandring hos er.

Av ~ Ruth ~ - 6 december 2009 00:00

Näää, skall inte åka till Värmland ännu :-) Det är grisen som ligger i frösaboxen, i morgon skall det göras Press-sylta, det är godsaker det, men mycket gris blir det. Denna dagen har gett mycket spring och pyssel, nu är det så skönt att detta är överstökat. Nu skall jag krypa ner i sängen och sova och hämta krafter till morgondagen. Har plockat bort det lilla julpyntet på min sida, tänkte ju att Lucia kommer först, det ligger närmare i tiden.

Sov sött alla !

Av ~ Ruth ~ - 5 december 2009 00:04

Har bytt lite färger på bloggen i dag, sparsamt med julkänsla blev det, tänkte först strunta i det hela, men kan vara roligt med nytt också, blev inte så nöjd men skit samma på ren Svenska :-)

Blir inte många rader denna gången. Tycker det har gått i ett hela dagen. Har stått vid bänken och skurit all sorts grönsaker till leda, har gjort ett storkok på 10 L köttsoppa/gryta, skönt att lägga i frösaboxen. Till middag blev det makaron-pudding med korv i och lingonsylt. Sedan blev det Idol på tv'n, så himla duktiga dom var alla tre som var kvar, har svårt att välja ut en vinnare av Calle & Erik.

Nu skall jag sova. I morgon skall vi stycka och paketera en hel gris, alltid något att pyssla med.

Natti natti !

Av ~ Ruth ~ - 3 december 2009 21:03

  


För några månader sedan var jag och köpte en triss, som vanligt så var det en nitlott, trotts det så blev det en annan stor vinst.
 
Köpte mig en kopp kaffe och en bulle som tröst, då kom det ett äldre par som
slog sig ner vid mitt bord. Vi började prata, hon blev så förtjust i mina ½-vantar och så började vi prata stickning. Hon berättade att hon hade stickat mycket i sina dagar, men reumatisk verk gjorde det numera omöjligt. Hon berättade att hon hade en del garner som jag kunde få och sticka upp eftersom det låg till ingen nytta på vinden.
 
Månaderna gick och hon hörde inte av sig. I går gick det en äldre man och knackade dörr hos mina grannar och kom tillslut hit. Han frågade: söker en dam med ett kort namn som är duktig på att sticka, Jag sa: jahaa, jag stickar, då frågade han efter mitt namn och då kom han ihåg det, för hans fru heter det samma, då mindes han.
 
I dag kom detta strävsamma par med en kartong fylld med fina yllegarner (ej nystade) det var 3 ½ kg. Garnet luktar lite gammal vind, men ingen mal har varit framme och tuggat. Dom var här i tre timmar, vi fikade och pratade som vi alltid skulle känt varandra. Hon fick välja olika saker ur min stickpåse, det blev vantar, strumpor och en fuskpolo som tack. Skall även köpa dom en Julgrupp och besöka dom innan vi åker till Värmland.
 
Nu skall jag ta fram min garnvinda och nystmaskin, det blir många nystan och mycket att sticka av. Det mörkbruna garnet vägde 1,4 kg. Nu är jag så glad, för garn är dyrt om man skall köpa kvalitetsgarn som ull.
Ett stort tack till Ruth & Pelle !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards