~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2009

Av ~ Ruth ~ - 20 december 2009 20:20

 


 Enya trivs fint och mår bra med sin nya familj, fick ett mail med många foton,

Det stack i hjärtat av glädje. även av vemod, men är så glad att hon har fått ett så bra hem. Nu slipper hon dela kel med andra hundar, har alla för sig själv. Sätter in några av fotona jag fick.

 


   


  



Vi har varit på middag hos gulliga "Gullan" åt gjorde vi så jag är proppmätt.
Skall hjälpa henne med att klippa hennes 2 Cavalierer, dom drar in så mycket snö och får då en mera lättskött päls. Gullan sköter dom så bra trotts sin ålder, (tror hon är 77 ????) pigg, klar och rörlig och inte minst en mycket god person, städar och röjer, alltid perfekt och rent över allt, varje pryl på sin plats. En riktig mönster pensionär, tänk om jag kan bli sådan. 
 
Nu skall jag se hur långt jag kommer med min bloggpromenad hos er, blir inte lika mycket nu som när jag inte är hemma, men hoppas ni inte överger mig för det. 

Av ~ Ruth ~ - 19 december 2009 21:50

  


Det är så tyst och lugnt så jag undrar om ni befinner er på stress akuten eller
har ni fått vinterkräk sjukan ? den ska vara riktig hård nu påstås det, ja, värre en vanligt och sprider sig lavinartat genom Sverige. Själv sitter jag här och snorar och nyser långa serenader på 8-10 anfall åt gången, tvi så jobbigt, tur jag inte skall ha gäster på Julafton, så det behöver inte vara så perfekt med någonting.
 
Kanske kan det vara min Hyacint-grupp som jag reagerar för, kan vara känslig, men det har inte varit problem förut om jularna. Vinterkylan har bitit sig fast här, i natt var det -30* så jag frös i natt, nu har det krympt till -16*. Det har snöat non stopp hela dagen, men inte så stora flingor och lätta som dun är dom, när bilarna kör förbi så blir det en rejäl snödimma i luften.

Nu är TVs bondesåpa över, men såg fram emot att få se Janne på dansgolvet framöver, men bonden Jan-Olov ”Janne” Hansson, tvingas lämna ”Lets dance”. Hans hjärtfel stoppade honom. Det var efter en rutin­undersökning av deltagarna i TV4:s ”Lets dance” som tv-bonden Jan-Olov ”Janne” Hansson, fick chockbeskedet av läkarna: Lämna tävlingen, dom tar inga risker.
 
Ha en fortsatt fin helg !
Av ~ Ruth ~ - 18 december 2009 10:19


Var hos Gullan i går och tittade på "Bonde söker fru" hemkommen skulle jag göra ett inlägg, men det gick inte att komma in på bloggen mera den dagen. Sätter in en bild på våra grannars hus på andra sidan av vägen, 1:a huset till vänster är Gullans hus.

   



I natt har det varit en bitande kyla -29* båda vedspisarna här glöder, synd om skogens djur nu i kylan. Ännu har vi ingen ekorre sett här, har dom flyttat från vinden på huset tro, saknar deras nyfiknhet när vi är här.
Åter en strålande fin dag med sol, friskt och bitande i luften, men vad gör det ? varma vinterkläder saknas inte så det blir en skön kort tripp med hundarna senare under dagen.
 
Bjöd Gullan på middag i går som bestod av, ugnsbakade potatis med vitlökssmör, vin sås med kapris och pesto, skivat innanlår av älg, kindyböner, knopp-sparris, svart vinbärs gelé, syltade gröna tomater och små syltlökar, dryck Rödvin, till efterrätt Ris à la Malta  med saftsås, mammamia så gott det var. Dukade med mina nya svarta tallrikar och vinglas med svart fot, lade upp maten på tallriken som på matprogrammen på TV hehe, det blev så fint. Ledsamt nog så glömde jag fota :((
 
  
 
  
 
Efter att hundarna hade varit på promenad i går så var dom riktigt trötta och gosade ihop sig i soffan med gubben. Nowah skall skall alltid ligga på Arnes höft när hon är i soffan.
 
Ha en strålande fin dag alla mina vänner, bjuder på varm glögg och en pepparkaka om ni knackar på...


Av ~ Ruth ~ - 16 december 2009 19:21

 

***Klickbar bild*** 


Detta är min ersättning för julgran, den pryder sin plats så fint där den står i vardagsrummet. min farmor skulle nog blivit riktigt glad om hon kan se den från sin himmel, att man kan använda den till annat en att spinna garn är nog otänkbart för henne. Så mycket garn som hon har spunnit på den som har blivit till varma kläder för oss 6 när vi var små och för övriga familjen under dom bistra vintrar som då var, vi behövde aldrig frysa trotts att termometern ofta kröp över -30*.
 
Har julpyntat med girlanger med färgade kulor samt tomtar över allt i dag, satt upp jul gardiner och pysslat som den självaste tomten nu gör denna tiden innan jul.
 
Skall snart upp till Gullan och titta på "Bonde söker fru", det går nu i 3 dagar på raken och då blir det att lubba till "Gulliga Gullan", Arne skall se på idrott som fotboll, hockey och det som bjuds på dom övriga kanalerna. I dag kom Gullan men en påse nybakta bullar som var varma, så gott till fikat, vad vore Klaråsen utan henne. Fy vad jag saknar hennes man Folke och allt det roliga vi hade tillsammans när vi var här uppe.
 
Nu får ni ha en riktigt trevlig kväll. Här är det nu -9* så det blir mössa på ute.
Kramar till er alla.
Av ~ Ruth ~ - 14 december 2009 22:37

 


 En dag med fint snöväder som upphörde sent i kväll, inte så många cm. blev det kanske 5 cm. och lika många minusgrader har det varit. Var en sväng över till Gullan och åt nygräddade våfflor, dom är så goda, hon har mycket grädde i så dom blir så mättsamma och frasiga. Tog en bild mot hennes hus när det snöade så fint i kväll.

  


Tog även en bild här ute, när det blir mörkt så är det verkligen kolsvart ute. Ingen belysning, bara det som lyser från husen och dom är få och lamporna släcks tidligt, här uppe är det inga nattmänniskor (bara vi).
 
Harar precis tittat klart på den stora galan "Svenska hjältar 2009", vilken kväll ! Inte många ögon var torra på galan, så även här i soffan. Så många fina människor det finns. Hoppas att många som såg detta programmet kan ta efter. Det finns många hjältar i Sverige om dom kliver fram och gör något gott för sina medmänniskor, om en lite så gör det så mycket med en varm hand och ett gott hjärta. Nu funderar jag, vad kan jag göra för att sprida glädje och värme ??
Av ~ Ruth ~ - 13 december 2009 20:17

 


Gullan fotade mig bredvid en stor tomte som stod på golvet. Det får bli min julhälsning till er... Ser att flera har hämtat kortet, jaaa det är bara att plocka med sig även om det är en gammal gumma utan tomteluva, men tomten är magnefik och stor där han stod på golvet och vaktade våra ytterkläder.

 

  


Gullan vid matbordet, tack vännen för att du bjöd på allt detta.
 
Fy bubblan vad magen plötsligt svällde upp, har inte ätit så mycket gott på det jag minns. Mycket Norskt på julbordet eftersom ägarna är Norska, så det var ett komplett Svensk /Norskt julbord. Dels så besöks det av många Norrmän eftersom det är en gränshandel /Wärdshus, detta lever jag på länge. Man vill ju smaka på allt och då blir magen därefter :)
 
Förövrigt har jag uppdaterat flera hemsidor och gjort 2 julkort på beställning. Arne har satt upp Advents-stakar i alla fönster och ljusgardin längs hela altanen. Just nu är det -7* och mera snö väntas. I morgon har jag min arbetsdag.
 
 
  

Kom gör oss fria du Sankta Lucia
och ge oss en känsla av hopp.


I själen vi fryser så vi gärna dig hyser
både till ande o kropp.


Där du har gått fram bland gamla o unga
du lämnar ett ljus som vi spar.


Vi har dig i sinnet det blir bästa minnet
o där får du alltid va kvar.


En varm Luciakram skickar jag till er alla !

(Lucian har jag pixelritat med musen och den stannar här)



 
Av ~ Ruth ~ - 12 december 2009 23:15

Nu är vi på plats i stugan efter en dryg bilresa som gick bra. Det var mörkt när vi kom fram så har inte sett så mycket hur det ser ut utanför, men det är snö och en massa räv eller vargspår runt husknuten. -4* är det ute så det är inte så kyligt. Har plockat upp och fått det mesta på plats, i morgon blir det städning och upphängning av julgardiner. Direkt vi kom innanför dörren så kom våran kära granne Gullan och hälsade på, hon bjöd oss och ett grannpar på Julbord på Wärdshuset vid gränsen (till Norge), tur jag tog med mig långbyxor med resår i midjan :-) Nu är jag så trötter så det blir sova. Natti, natti !

Av ~ Ruth ~ - 11 december 2009 21:16

Nu återstår det att packa mina garner i en blå plastlåda och få ner kläderna i resväskan, i morgon fm. kl. 10 är vi redo för avfärd. Säkert så har det räckt med ½ min packning, men vill alltid vara på den säkra sidan och släpkärran är med så då behöver jag inte snåla hehehe.
 
Det går så bra med Enya så nu känner jag mig lugn även på den fronten, även om hon saknas här i flocken, det märks också på dom övriga hundarna, dom är lite dämpade och lyssnar ofta vid ytterdörren efter ljud, men det går snart över. Nya intryck väntar dom i morgon och då kommer dom att trivas i snön.
 
Tittar nu på slutfinalen på "Idol 2009" Vem skall jag rösta på tro Erik ???, även om jag är kluven, gillar Calles starka lite grumliga och tunga Blues / Rockiga röst-toner, båda är STJÄRNOR av stora mått.
 
Ni skriver att ni kommer att sakna mig ? ni skall alla veta att jag har min dator med och kommer att sätta in reportage från stugan. Kanske inte har möjlighet att besöka er på det sättet som här hemma, surfar med ett otroligt segt modem, svårt att få sidorna att ladda upp, men skall göra så gott jag kan + lite till.
Nu höres vi inte mera fören datorn har kopplats ihop och lugnet har lagt sig i den röda stugan med vita knutar.
1000 kramar till er alla !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards