~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 27 december 2009

En liten rapport från stugan

Av ~ Ruth ~ - 27 december 2009 18:45

 


  


Har nu snöat i 2 dagar trotts kylan på -15*, fryser vi ? nääää, vedspisarna glöder och skräpar ner på golven så sopborsten är ständig i fejartagen, men vad gör vi inte för den sköna värmen som sprider sig inne när kylan biter, temperaturen inne flyger lätt upp i 25-26* så man får inte stoppa in för mycket. Arnes jobb i morse var att ta fram snöslungan och få bort den lösa snön, men det är ett jobb som han tycker om. Sätter in 2 foton från det jobbet. 

 

  

 

Vill visa vad det var i jul-paketet från min syster i Spanien, med i paketet följde även 2 kastanjetter men glömde ta med dom på bilden. Smyckena är så fina på, ni skulle bara se halsbanden om min hals och örhängen i mina öron, kände mig så lyxig och fin, lite som Drottning Silvia "L".

 

Har tittat på Tv4 och filmatiseringen av Camilla Läckberg bok " Stenhuggaren" vilken besvikelse, ångrar att jag tittade på den. Den 2:a filmen som kommer nästa vecka den sumpar jag utan tvekan, tycker dessa filmer sänker Camilla som skriver så bra och fängslande.

 

I dag kom det åter en film på "Canal + Hits", den boken har jag också läst, men där blev jag inte besviken. Det var Emily Brontës "Svindlande höjder" en romanklassiker, den är en av dom bästa böcker jag har läst och filmen låg inte långt efter. Det är den ända boken som Emely skrev, hon levde sina dagar så isolerat så man undrar vad som inspirerade henne till denna bok. Har du inte läst boken så gör det om du gillar kärlek och svek.

 

  

 

Bilden är våran kära vedbod, och till höger är en forna matbod från början av år 1900 då huset vi är i byggdes.

 

  

 

Det här är ett forna bussgarage, till höger om tallen skymtar utedasset. Det är det enda av husen som finns kvar här. Till höger om daset låg ladugården, nu mera jämnat med marken så även ladan.

 

Skulle önska att alla ni mina vänner kunde få uppleva det lugnet som är här, ingen stress, man tar dagen som den kommer, vi njuter varje dag, blir riktigt bortskämda vill jag lova.

Eftersom det snart är ett Nytt År så har jag bytt bort julen här på min blogg, nöjd näää, trotts att jag har suttit i flera timmar och skapat, men så här får det bli detta år.

 

 
 
gerty

gerty

27 december 2009 19:06

Janne fick ta fram snöslungan i går , det är ju inte vardagsmat här nere.Så fina halsband och öredobber du fått, nu blir vi lika vackra om halsen och i öronen, så när du kommer hem får vi allt gå på stan och visa upp oss

http://prilyckans.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

liv Karlsson

27 december 2009 19:27

Stakar Arne hvad han sliter,men kansje dette er bra etter all den gode julematen+++ Synes han har så fin dress på seg ser ut som en proff snøkjører. Nei du Arne du skulle ha vært i Spanias Sol her var det 17 gr i dag. Men du har det sikkert godt hoss min kjære dyktige søster Rurh. Glad i dere alle.

 
Ingen bild

liv Karlsson

27 december 2009 19:33

Angånes smykkene så skulle det ha vært diamanter og gull det hadde passet min kjære søster, men det hadde jeg nokk ikke råd med derfår dette ,håper du likte dem .Kan jo bruke dem da du går tur med hundene skal være fin da også . Ønsker dere en fortsatt hyggelig romjul.

 
Ingen bild

liv Karlsson

27 december 2009 19:39

Det kommer enda en komentar fra meg. Skulle ønske dere alle kunne se hvordan vi har det her i Spania i julen, kan tro at dere ikke har sett så fine julegater og julekrybber som det er her. Kansje jeg en gang kan få meg en blogg så jeg kan vise dere alle Ruths venner hvor fint det er her på jul uten snø. Kansje jeg kan gå i lære hos min søster til sommeren og lære meg det med blogg, hun er jo så flink og dyktig , kjempestolt og glad i henne.

 
Julkram / Ruth

Julkram / Ruth

27 december 2009 20:10

Kjäre söstra mi i Spania, så fine ord du skriver på min blogg. Har jo fått så mange fine bilder fra Spania och julepynten där så jeg får kanske göre ett inlägg om ditt 2:a land, så mine vänner får se vordan du har det och så fint ni bor. Du skulle behöve en egen blogg, jeg får tänke på det du, vem vet ? .............................
Tack för att du finns och är min kära "syster yster".

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
stinalill

stinalill

27 december 2009 20:40

Men så vackert det var här inne hos dig idag!! Ny tapet igen och ja - klockan verkar inte springa så snabbt.... skönt!! Gott att höra, att ni trivs så bra med denna ordentliga vinter som blivit! Och visst ÄR det vackert - det måste t o m jag tillstå ;) Och vackra bilder bjuder du oxå på! Plus vackra smycken!! De blå örhängena fick 10 poäng från mig!
Ha det gott Ruth i såväl kylan ute som värmen inne!!
Kramar

http://www.stinalill.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

27 december 2009 22:39

Nyårsfint var det på din blogg :)
Snö, snö, snö i hela vårt avlånga land och mer ska det bli!
Jättefina smycken från din syster!

Kramiz

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

27 december 2009 23:04

Hej!
Fina smycken du fått.Och Arne ser ut att ha mkt jobb för det ser ut att vara mycket snö på bilderna.Jag kan känna hur mysigt ni har det där i stugan.Alldeles tyst och lugnt förstår jag.Och ta dagen som den kommer låter härligt det.Vilken fin bakgrund du gjort.Nä Alinas tissar har inte blivit röda.
Ha det så mysigt och må så bra som ni bara kan!
Kramen

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Anki J

Anki J

28 december 2009 01:11

Så mycket snö ni har fått. Blir så avundsjuk även om jag vill ha snöfria vägar. Här bara regnar o regnar det och allt är lika grått, trist och geggigt som tidigare i höst. Man riktigt ser hur fridfull ni har det. Har ni inte haft tankar på att flytta dit upp förgått?

Kramar från Skåneland

http://www.jankils.se

 
monika.S

monika.S

28 december 2009 01:17

Gott nytt år kära vän. GUD VÄLSIGNE DIG och din framtid. kram från din vän monika svensson/Sverige.

http://motherslove.blogg.se

 
Ammis

Ammis

28 december 2009 07:06

Härliga bilder som vanligt, jag har ju faktiskt sett lite vinterbilder förr. Kanonfina smycken du fick, roligt att få ngt fr. ett annat land. Ha en underbar måndag framför din gosiga brasa. KrAMelikram

http://ammis.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

28 december 2009 07:32

Så fint du har på bloggen men det har du ju alltid.Vilka fina smycken du fått. Härliga vinter bilder du visar upp
Ha det gott min vän
Kramen

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Maria

Maria

28 december 2009 09:20

Vad jag blir avundsjuk när jag ser alla vit fin snö ni har uppe i ert vinterland.Här har all snö töat bort och bara lämnat slask och blask och knölig is efter sig.
Ja du ...med alla dom fina smyckena du fått av din syster,får hon allt lite konkurens vår käre drottning (fniss).

Ha det gott Kram Maria & Co

http://ellebacken.webs.com

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

28 december 2009 09:47

Du har gjort det jättefint på din blogg så varaför skulle du inte vara nöjd??? Själv har jag inte gjort något för det är inte roligt när man inte har sin "rätta" dator. Så är det !!!

Det ser så fint och rofyllt ut där hos er så jag är övertygad om att det verkar på dig som ett SPA. Fina smycken du fått från Spanien. Själv kan jag inte ha något sånt där för min Nickelallergi. Kliar bara jag tittar. *skrattar*
Ha det nu gott däruppe i Värmland och fortsätt att njuta !!!
Kramisar från mej !!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
agge

agge

28 december 2009 11:12

Ser underbart vackert ut där du är. Mycket jobb förstår jag med all snö. Vi har också massor m,ed snö nu så underbart. Vackra smycken du fått, förstår att du känner dig som en drottning i dem

kram

http://jacastas.blogspot.com

 
Madde

Madde

28 december 2009 17:10

Nu har jag skrivit lite om min jul.. på beställning ;) Sååå skönt att vi har snö. En RIKTIG jul för en gångs skull. Tur att ni har snöslungan nu... tänk att skotta allt för hand *huga* Hoppa att ni får en riktigt mysig fortsättning och Ett Gott Nytt År.
Många kramar från oss i Kil

http://runezzaz.bloggplatsen.se

 
Monica

Monica

28 december 2009 18:03

Det ser ut som det är snömannen som kör med snöslungan.....

Fina smycken du har fått av din syster!

Ha det gott i stugvärmen!

http://violett.bloggplatsen.se

 
Yvonne R

Yvonne R

28 december 2009 19:22

Först måste jag ju skriva att din topp-bild är helt otroligt vacker!!!!
Jag förstår att ni har det lugnt och härligt i ert vinterland ser härligt ut. Här nere vet vi ju knappt vad snö är ;(
Arne ser också ut att trivas, män och deras maskiner :)
Kramar i massor

http://yvonne.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards