~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2009

Av ~ Ruth ~ - 16 oktober 2009 13:06

Att ha vågor i håret och strumpor på fötterna. Fick för mig i förmiddags att jag skulle sätta hårspolar i håret, det var så länge sedan det gjordes, och hårets längd gör det möjligt. Satt sedan i en hårtork av anno 1965, men huvva ligen så jag såg ut när spolarna togs bort och håret kammades ut, så nu sitter jag med en mössa på för att platta ner det hehe, vilket bestyr på en gammal gumma, vill ju testa tisterna på huvudet för att se vilka möjligheter jag har för mitt välbefinnande och utseende (om det nu spelar någon roll). 


Fryser som 17 gubbar i dag. Hela förmiddagen så kom det snöblandat regn, nu bara regn och + 3*. Fryser så förbaskat i dag, det blir så rått inomhus trotts 21* så nu har jag satt på mig hemstickade sockar och benvärmare, tur jag har att ta av och välja på :-) skall sätta igång med dammsugaren och tvätta golven så kanske värmen kommer till mig. blir inget ute i dag, skall bara kura inomhus. Blir Idol 2009 i kväll på TV'n, och något där till ?


Kram på er alla och en trevlig fredag !

   


Efter en sommar som saknar dess like, nu löven faller på mark och i dike.
Då önskar jag, viskar jag, vilset en bön om ännu en sommar, med en äng som står grön.



Av ~ Ruth ~ - 15 oktober 2009 10:14

  


Robin (sonen) som tog jägarexamen för någon vecka sedan fällde sin första älg i går med ett perfekt skott och fick inte stora skälvan. Sedan målades hans kinder med älgblod av övriga jägare, är nog en ritual när första älgen fälls för en ny jägare där uppe :-) Det var kyligt i gryningen på myren med många minus (10-12*), så det gäller att ha bra kläder som håller värmen och som även andas. Snart är denna jaktvecka över. Färska björnspår över allt i skogen, trodde dom gått i ide nu när det är så kyligt där uppe. Ingen varg har dom sett så dom håller sig borta, kommer nog fram på kvällen och natten för att käka det som lämnas efter älgarna, så även björnen. Det är en riktig med vilt i skogarna där med både, björn varg och lodjur och övrigt vilt. Det var en rapport från Norra Värmland och jag är bara hemma och myser.


Av ~ Ruth ~ - 14 oktober 2009 14:22

  


  


  


Solen skiner och marken var vit av frost i morse, riktigt kyligt har det varit - 7 *i natt. Sover med fönstret på en liten glänta och det var riktigt kyligt inne (elementet ej på och stängd dörr). Svårt att dra bort täcket och kliva ut på det kyliga golvet. Skall fortsätta mitt städande i dag, fönstren skulle varit putsade men det känner jag inte för, är för kyligt att ha fönstren öppna, det kommer säkert varmare dagar framöver.


Fick mail och foton från Spanien och min Syster i dag, så här ser det ut där dom bor i 8 månader framöver, ca. 30*, näää bättre med minusgrader.


Djurmördaren i Lerum som greps i sommar har nu fått sin dom "HÄR". Kan en sådan person någonsin botas ? hoppas att han aldrig återkommer mera.


Har varit utan Internet och telefon i drygt 4 timmar i dag, jobbigt, som att vara utan ström och vatten, så beroende är man, springer och kollar hela tiden, helt tokigt..


Har städat på andra våning, tvättat täcken och vitvaror, skall bli fräscht att lägga sig i natt. Måste nu ner till torget och köpa mig lite chips, är så himla sugen på något gott. Ja det skall jag göra nu.


Ha en fortsatt fin dag !


Av ~ Ruth ~ - 13 oktober 2009 13:21

  

Av ~ Ruth ~ - 12 oktober 2009 17:53

  


Nu har stickepinnarna jobbat med mig igen, har testat på kombivantar / fotovantar, men är inte helt nöjd, tycker det blir lite tjockt med ribbstickade ½ fingrar. Skall göra ett par till och ändra på modellen som annars är smart (2 i 1 vante ). Skall ha en tv-fri kväll och bada hundar.


Ha det gôtt / kram Ruth


Av ~ Ruth ~ - 11 oktober 2009 18:06

Har du inte ändrat din blogg-adress från "bloggagratis" till "bloggplatsen"så går det inte alltid att klicka på blogg-adressen du har skrivit i någons kommentarer, "sidan kan inte visas" kommer det upp. Ta kommentarsidan på mitt inlägg den 8 (den med grötgrytan) klicka på "Lillis" och "Lambergsfrua" (som ett exempel), klicka på deras bloggadress. Ibland så kommer adressen upp i adressfältet, ibland ser det helt snurrigt ut. Har även märkt detta när jag är på andras bloggar, och vill kika lite på någon besökares blogg i dennes kommentarer, så är det samma fenomen som återkommer.


Hur gör du när du byter? "KLICKA "HÄR". Har du fortfarande kvar den gamla adressen på dina länkar så fungerar det att klicka rätt den vägen även om sidan heter som förut, men inte alltid när du skriver i kommentarer hos andra, kanske dags att byta. Det är inte alla som kanske har dig under sina länkar och då kan man inte återgälla besöket på dennes blogg, trist !
Bara ett litet tips till dig och du fixar det enkelt när du loggar in på bloggen nästa gång !


Av ~ Ruth ~ - 10 oktober 2009 17:28

I går väntade jag ut frisörerna och blev klippt, men fick det inte som jag ville ha det, ville ha det mycket kortare men hon insisterade på att det skulle bli bättre så här, ja, ja tänkte jag, men det fick bli så. Skulle vilja ha bort hälften av det som nu finns. För 2 år sedan så klippte jag mig 3 gånger i loppet av 14 dagar innan jag var nöjd, varför kan dom inte lyssna. Påpekade 3 gånger att hon tog för lite, det blir dyrt när det blir så här, visligen tar dom bara 240:- för klipp, men det x 3 blir dyrt. Nu får det gå ett par tre månader innan jag besöker dom igen, men då sätter jag mig inte i hennes stol (hon är ny där), dom andra lyssnar och gör sitt jobb. Be inte om ett foto, för det vägrar jag ! 
 
Fortfarande så blommar det i min trädgård, marguriterna (heter dom så ?) har börjat blomma om och är så fina nu, helt vitt i urnorna, inte har dom låtit sig knäckas av den frost som det var några nätter.
  
Undrar hur långt upp i Sverige Kärleksörten växer, här blommar dom först när hösten kommer och nu är det en enorm blomsterprakt. Norrut kan inte blommorna hinna slå ut, eller hur är det Birgitta.
 
 
Häcken har nu så vackra bärkvistar, synd dom inte är ätbara. Vet inte om fåglarna gör det heller, skall hålla koll på det.
 
För mig blir det en kort TV-kväll skall bara se på "Körslaget", sedan sticka en stund innan det är dags för kudden. Är åter ensam, älgjakten börjar på måndag. Det är 7 gubbar i stugan och då håller jag mig undan, marktjänsten får dom själva sköta.  Så nu rår jag och hundarna oss själva igen och tar dagen som det passar oss.
 

Av ~ Ruth ~ - 9 oktober 2009 11:44

  

Finns det någon varelse som är trögare en människan när det gäller att sköta sitt ve och väl för kroppen och hälsan ? Alla klagar vi över våran vikt (så även jag).
Trotts alla tusen år som människan har funnits så kan vi inte lära oss att äta och dricka rätt. Vårat födointag och allt vi stoppar i oss ser vi som den sista måltiden som bjuds. Vi äter lika mycket och mera där till en vad det gjordes förr i tiden när folket slet och jobbade i anletets svett och möda. Då förbrukade kroppen allt den fick i sig, fett och kalorier smälte som smör i solsken och orsakade inga fettvalkar. I dag äter vi på samma set och mera en så av alla onödiga saker, och kroppens volym ökar.
 
Vi klagar över kilona och kroppsvolymen ökar hela tiden (om man har anlag för det). Allt är självförvållat, varför lär vi oss inte att anpassa vårat födointag efter behovet ? i dag har vi möjligheter att välja vad vi skall stoppa i oss. Vi utövar för lite kroppsarbete och motionerar oftast för lite, kan inte blunda för alla godsaker som finns och bjuds, vart sätter vi våra gränser, har vi några ? har vi så himla dårlig karaktär, ingen vill ju vara tjock. Varför klagar vi, det hela bottnar i en dårlig karaktär. Vi är många som måste skärpa till oss om vi vill må bra och ha en bra hälsa. Allt är självförvållat. Varför äter då människan ohälsosamt mot bättre vetande, speciellt de som redan har problem? En del fetma beror ju också på sjukdom, men inte på långa vägar alla.
 
Dessa rader blir mina tankar i dag. Lev väl och må bra !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards