~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2009

Av ~ Ruth ~ - 24 oktober 2009 23:09

Jag har tjuvstartat och sprungit runt som en dåre och skruvat på klockor, det är ta mig tusan klockor på alla prylar, till och med på min kulspetspenna. Slutade för några år sedan att bära klocka på armen, går jag bort så har jag en gullig hjärtformat klocka runt halsen så jag begriper när det är dags att gå hem. Nu blir det en mörkare på em. inte så många ljusa timmar på dagen. Undrar när hundarna vaknar i morgon, dom har ju inte fattat det här med att det är klockor som styr tiden. Tog ett glas rött i kväll och det är värre sövande en sömntabletter, så det blir en tidlig natt för mig.
 
Har tittat på Körslaget i kväll växelvis med Dansbandskampen, jobbigt när program krockar. Ingen av banden tycker jag om i år, så det var inte mycket att titta på.
 
Pontares kör gillar jag, har alltid gillat denna viddernas lugna man och leda en kör det kan han. Många fina körer, svårt att välja. Hoppades att denna firriga Ugglan skulle flaxa iväg och ta mig tusan gjorde hon inte det också :-) så glad jag blev. Hon sjunger bra, men avskyr att se hennes fjotis flams, saknar allt vad kvinnlighet är, näää hon är bara för mycket i mina ögon.
 
Saknar min kära vän Medresenärskan som har raderat sin blogg, har redan tagit bort henne från min länksida, vill inte av misstag klicka på den och bli ledsen, saknar dig obeskrivligt mycket redan.

Av ~ Ruth ~ - 23 oktober 2009 23:56

På fotot är min farfar, hans mamma och syster (lite nostalgi)

  


Det här är gården där min farfar har lekt, men var är linden som solen smekt ?
Bersån den sköna, är ett minne blott, en såg dig fällde, det blev din lott.
 
Så levde han då i sin ungdoms vår, då var han stark och i unga år. Han vävde drömmar, men tiden går. Det gamla finns ej mera kvar och borta är även min bestefar (=farfar).
 
Det här blev det enda jag har att leverera innan klockan blev midnatt.
God natt mina vänner och sov så sött!
Av ~ Ruth ~ - 22 oktober 2009 19:27

  

Är det detta som väntar oss på bloggen framöver, våran blogg skall ju vara en reklamfri blogg. Var inne på Bettans blogg och möttes av detta. Blev faktiskt mera en sur, blev heligt förbannat rent ut sagt på äkta Svenska. Kanske dags att lägga in protester, eller vad tycker ni ?


Har rensat ur alla krukor och urnor ute, nu var allt brunt av frosten. Växter för övrigt som är fleråriga tar jag inte ner förens till våren, det är inte bra att göra det nu för frosten kan gå ner via klippet och skada blommans rötter.


Så har då kyrkan gått med på att viga homosexuella, ett stort steg för allas rättighet i samhället. Alla har rätt till att få sin kärlek bekräftat med en vigsel, ett stort steg för många, så nu avskaffas partnerskapet och ett äktenskap blir ett faktum. Länge leva kärleken mellan alla oansett kön!

Ha en mysig TV-kväll !

Av ~ Ruth ~ - 21 oktober 2009 23:58

I kväll var det stickcafé, det är alltid lika roligt. 18 pers var vi, om 14 dagar blir vi garanterat flera. Lerumstidningen kom och gjorde ett reportage och filmade, kul att det uppmärksammas så flera får reda på att vi finns. Att det har blivit så poppis med stickat igen känns riktigt roligt. Det blir till att låna flera bord, för 20 pers är max vad det är plats för i dag, men tillsammans så fixar vi det. Finns det hjärterum så finns det stjärterum, ett sant ordspråk.


Fick besök av en kennelkolega i dag, fick en trevlig pratstund över en kopp kaffe, blev av med mina nystickade fotovantar också som jag visade upp här nyligen, så nu blir det till att sticka nya för mig, men det är bara kul. Känner mig lite hängig i dag också, men tror inte det är så farligt.


Salig är den som är alltför upptagen för att oroa sig på dagarna och alltför trött för att oroa sig på nätterna. Nu stoppar jag in mig i mina lakan och postar mig själv till sömns, är riktigt trötter. Hälsar på er i morgon.

Natti Natti !!

  

Av ~ Ruth ~ - 20 oktober 2009 19:40

  

  

  


Har dessa 3 tavlor av självaste Rembrant, har ärvt dessa, kanske få dom värderade och sålda, gillar dom inte, passar lixom inte mina smaklökar. Har dom nu i säkert förvar för oärliga bovar på inrådan av en vän. Är du kanske intresserad ?? hehe. 


En grå och trist dag även i dag. Vaknade även i morse av tegelpannor som dånade i containern och hundarnas skällande, fy vilket uppvaknande. I natt måste jag lägga mig tidligare, så jag åtminstone får 7 timmars sömn, fungerar inte riktigt annars, blir tung i huvudet. 


Låg en tyskhare ihjälkört på gatan i morse, stor som attan, grannen avlägsnade den så den blev mat för skator och fåglar uppe i skogen. I em. har det varit många fåglar som har kretsat där. Jag som skrev att jag sällan ser rådjur nu mera, fick se 2 st. på en stor gräsmatta på väg till affären i dag, tycktes vara helt orädda, vi stod och tittade på varandra länge innan jag fortsatte.


I morgon är det åter stickmöte med skratt, prat och fika, skall bli trevligt att träffas igen. Nu skall jag snart se på TV1 och "Den stora resan", tycker det programmet är så intressant. Hinner jag inte med er alla i kväll så hälsar jag på er i morgon.


Ha en trevlig kväll !

Av ~ Ruth ~ - 19 oktober 2009 17:10

  


Fotot ovan är den enda Bernern som vi fortfarande äger, hon bor hos våran dotter.
Namn: Didi-Regencia och är nu 8 år, pigg och glad. Ville bara visa upp denna härliga vovve.

----------------------------------------------------------------------------------

Vaknade i gryningen av ett hiskeligt hundskällande, orsaken var grannen som har startat med sitt tak-byte. Det small och dånade när tegelpannorna slängdes ner från taket ner i en container. Efter en halvtimma avbröts det och annat jobb tog vid, men då var det så dags, så nattsömnen för mig blev kort, får se om det upprepas i morgon bitti. Grannen nedanför det huset har precis fått nytt tak och snett över gatan här är det också uppsatt en byggställning, så det är nog dags där också. En grå och trist dag har det varit fram tills vid 3 tiden, sedan har det klarnat upp rätt bra. Har varit en lugn dag, inga större begivenheter. Har pratat i telefonen vid några tillfällen och nu håller jag på med middagsmat för mig, fiskbullar i dillsås, morötter och potatis. Älskar all mat där fisk ingår, det är så gott. Inget roligt har skett i dag heller, men skall det vara roligt varje dag ? näää, då tror jag inte man sätter värde på det roliga då när det väl sker. Har inte så stora krav på mina dagar, är det något som behöver åtgärdas så gör jag det, kan jag ta det lugnt så stressar jag inte, dagen blir som den blir, då trivs jag som bäst.

Jobben och problemen som hotar att växa mig över huvudet har jag lärt mig att sluta vattna.

----------------------------------------------------------------------------------
Jag använder spegel, ingen kikare när jag letar efter fel för egen del, hoppas alla kan lära sig den konsten också, så enkelt livet skulle bli att leva.

Av ~ Ruth ~ - 19 oktober 2009 00:27

Min dator har låtit så konstigt i dag så den har fått vila, har försökt att sätta igång den flera gånger, nu har jag rensat den från dammråttor och nu är den tyst, gisses så mycket skit. Får nog göra detta oftare ser jag, den suger damm som den värsta dammsugaren. Fick besök av mina dotters barn (mina barnbarn) i em. dom kom från Vattenpalatset i Lerum efter ett roligt plaskande. Jennifer som nyligen tog sitt körkort satt bakom ratten, så stolt, så stolt över att få ratta omkring med sina syskon. Är så tung i ögonlocken så nu blir det sängen.

Kikar in till er i morgon, nu skall jag sova / natti natti.

Av ~ Ruth ~ - 17 oktober 2009 18:35

  


    


Inget att läsa om i dag, har bara grejat och fixat inomhus. Soligt och vackert har det varit, så det blev även en promenad utflykt.

I brist på annat så håll till godo med att kika på 2 par stickade sockar som skall värma någons fötter i vinter. Nu skall hundarna få mat och kl. åtta blir der "Körslaget" vem får lämna arenan i kväll tro ?

Ha en fin kväll alla och envar

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards