~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2009

Av ~ Ruth ~ - 7 september 2009 18:39

Vädret har varit gynnsamt för inomhus sysslor i dag. Har tvättat 2 maskiner i dag också, strukit all tvätt och putsat ett par fönster och fått upp rena gardiner. Trodde jag skulle göra så mycket mera men orken tog slut efter maten. Nu mår jag piss, kryddade för kraftigt i såsen, så det var inte så bra. Kryddburken har 2 öppningar och naturligtvis så öppnade jag där det stora runda hålet var och inte där med små hål. Ja, ja, det är ju bara jag som fick lida. Får halsbränna av för mycket kryddor. Blir nu bara en slappar kväll, TVn kl. 8 "Himmelblå". Efter det slutet på Camilla Läckbergs roman "Stenhuggaren" den är lika bra som alla övriga böcker hon har skrivit. Har nu läst alla hennes böker, näää en kvar, det senaste som kom ut nu i år "Fyrvaktaren" får se om den finns inne vid nästa Bibban besök. Inga nyheter att berätta i dag som kan roa någon, men det sker inte så mycket varje dag..


Den här låten är bara så underbar och väcker minnen, snyft !

Av ~ Ruth ~ - 6 september 2009 17:35


Vädret har varit gynnsamt soligt och nu är båda gräsmattorna klippta, lika välansade som en Golfbana. Blir helt slut efter en sådan pers med klipparen på det lägsta, men fint blir det. Är det någon där ute som har en sådan självgående klippare som sköter sig själv. Det finns även sådana dammsugare, men det skulle jag då raktes inte vilja ha.


Skördar 3 - 4 tomater varje dag nu, dom är så himla söta och goda, tyvärr så blir det inte så rikligt som förra året, men jag är glad åt det lilla. Håller på att steker kycklingfiléer, kantarell sås, svart vinbärs gelé och Potatis klyftor, magen kurrar, gu'så gõtt det skall bli.



 Börjar med en aptitretare före maten och ett glas under måltiden, det kan jag unna mig i dag !


 Ha en fin eftermiddag !

Av ~ Ruth ~ - 5 september 2009 21:43


I dag är det en Ruth som inte har varit så alert, har sovit dårligt ett par nätter och orken tryter i brist på sömn, att slockna vid 4 tiden på morgonen och upp igen vid 8 ger ingen energi. Tror jag kan skylla på fullmånen, det är inte förstagången, får en sådan tankverksamhet som gör det omöjligt att stänga ner hårddisken i skallen. Har tvättat 2 maskiner med tvätt och gjort rent spisen inuti det är allt vettigt, trotts det så har dagen gått snabbt, det är ju sen kväll nu. Är rätt så molnfritt på himlen så jag kunde ta kort på den förrädiska månen som nu råder. Nu skall jag gå på en liten kvällsvisit till mina vänner sedan lägga mig (tror jag)..

Av ~ Ruth ~ - 4 september 2009 11:12

Farmor hade inte det bästa självförtroende alltid och kände sig osäker i mångt och mycket, det var ingen nyhet för farfar så över vattnet på en timmerstock tog han henne sonika på ryggen så hon inte skulle dratta i vattnet hehehe. Tycker det här fotot ser så roligt ut, farmor ser avsvimmat ut där hon hänger i tryggt förvar över vattenytan.



Detta strävsamma par fick 2 barn, faster Anna född 1907 till vänster och pappa Tryggve född 1909 till höger. Ovanligt med så få barn på den tiden, men det räckte med 4 munnar som gapade efter mat i svåra tider. Roligt med gamla foton. Har fått en CD från min syster med ca 150 gamla foton på mina släktingar bakåt, måste få hjälp med identifiering, kul att få ett namn på flertalet och vart dom finns på min stamtavla. Kommer nog flera nostalgikort framöver här på bloggen.Min köksklocka vägrar komma igång, orkar inte med flera försök, det får bli Arnes huvudbry, jag har slut på mina. Han har ju lyckats förut, snart är han hemma.

Av ~ Ruth ~ - 2 september 2009 22:55

Det blev många reaktioner på mitt förra inlägg förlåt mitt tilltag, men kunde inte låta bli hehehe. Har inte köpt någon ny vän ännu, skall få min man att kika på vännen som nu har lagt av, han brukar fixa det mesta.

Nu är det min köksklocka som vägrar att gå sedan jag drog upp fjädern för ett par dagar sedan, men den har ju också många år på nacken. Den kan från och till dumma sig, men tillslut så lyckas jag alltid  övervinna dessa nycker. Flyttar den 2 mm till vänster, 2 mm till höger, utökar med 3 mm osv. har lyckats få den att gå i en ½ timma, sedan är det stopp. Blir så frustrerad, gillar inte att tiden står stilla, även om det också kan vara skönt om det var på riktigt. Ni som har en gammal väggklocka känner väl till att den måste hänga rätt på tiondels millimetern och det kan vara svårt. Nej nu skall jag gå en ny match med väggskrället igen innan sovdax, men tror föga att jag skall lyckas..

Natti, natti..

Av ~ Ruth ~ - 1 september 2009 15:09


Det känns så tungt och trist i dag, när en kär och trogen vän försvinner efter ca. 20 år. Du fanns där alltid när jag så väl behövde dig, ställde alltid upp i vått och torrt. Alltid så lyckades du och fixade till det, och svika mig var det aldrig tal om. Märkte för några dagar sedan att inte allt stod rätt till, men trodde att det skulle gå över, men det gjorde det inte, i dag orkade du inte mera. Blev förtvivlad, bara tanken på att du inte fins mera  smärtar. Du gav mig så mycket, kommer aldrig att glömma dig. Vad kan man då säga, livet varar inte för alltid, så är det för oss alla, denna dagen var det ~[[ Din ]]~tur "snyft" (klicka på den svarta länken) .

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards