~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2009

Av ~ Ruth ~ - 6 augusti 2009 23:11

Det har varit en vidrigt varm dag i dag, får inte ner temperaturen inomhus trotts öppet över allt, 24,5* hur skall denna natten bli. Har trotsat värmen med livet som insats i dag, har klippt båda gräsmattorna. Försökte klippa när solen doldes bakom små molntussar, men det var borta bara ett par minuter, svetten rann och det sved i ögonen (32* ute), knallröd i fejjan som en nykokt kräfta, en handduk hängde på gräsklipparen för att torka nyllet med. Grannen var ute i trädgården och tittade stup i kvarten, ville ju visa mig stark och kämpade på, men fick ta korta pauser och blaska kyligt vatten på mig. Så i dag har jag kämpat med livet som insatts. Nu är jag nöjd och belåten och somnar nog gott i natt. Var bara tvungen att fixa detta i dag, kommer det nya regndagar så har gräset blivit en jäkligare. Det är 4 dagar sedan den ena gräsmattan klipptes, så det växer så det knakar. Unnade mig i min ensamhet och efter en slitsam dag en god middag från China restauranten (tog med den hem), strimlad biff i currysås, och friterad banan med glass till efterrätt, det var så rejält tilltaget så det räcker i morgon också.


God Natt och sov sött, för det skall jag göra.

Av ~ Ruth ~ - 5 augusti 2009 08:35


Ett tag sedan jag visade upp min syster och svågers fina konst, där han snickrar och hon målar. Tänk att vara få vara ett barn i tiden före -50 talet och fick så fint på barnrummet, måste varit varje lillflickas dröm.


 


Eller denna fina kälke eller släde, helt sagolik i mina ögon.



Tänk att få äga denna fina kakburk med hembakade goda små kakor i.



Denna fina ljusstake mitt på bordet som lyser upp höstmörkret när det är dax.Inte utan att man suktar, vill ha, vill ha..


Vackert solsken i dag och jag är glad !

Av ~ Ruth ~ - 4 augusti 2009 14:18


Åter en dag då regndropparna klamrar sig fast vid fönsterrutorna, inte med glädje jag öppnade mina blå efter en lång natts sömn . Har nog hämtat tillbaka mina förlorade timmar från föregående natt och är utvilad. Började dagen med mitt kaffe och Aftonbladets alla nyhetsbedrövelser, inte upplyftande precis, men kaffet var positivt som alltid, vad vore livet utan kaffe ? Dagstidningarna är ingen trevlig nyhetsförmedling längre, sällan som glada nyheter förmedlas vilket vi suktar efter i våran vardag. Tror jag skall skriva en bok om "Ondska", det finns personer som gör allt för att andra skall må illa, tro mig det slår alltid till baka och då svider det i dubbel bemärkelse. Tänk alltid på  detta, livet är för kort för att alltid leva i ondska, fokusera och tänk på livets goda så får man belöning när dagen kommer. Detta var mina tankar i förmiddags efter Aftonbladets alla bedrövliga rubriker och artiklar, fram för en bättre tillvaro i hela världen och inte minst i vårat egna land.

Av ~ Ruth ~ - 3 augusti 2009 23:12

Dårligt med utevistelser och tom i huvudet i kväll. Gick upp före 5.45 i morse helt i onödan, jag som brukar sova till ½-9. (min gubbes fel, grrrr). Han tappade min väckarklocka i golvet så visarna lossade, plockade isär klockan och fick svårt att pussla ihop alla delar, fick löda och ha sig, men han fick ordning på den. Satte klockan att ringa ½-9 för att inte sova för länge i dag. Klockan ringde, stängde av den och gick upp. Hundarna började skälla när jag gick över golvet på 2:a våning, väl nere tittade jag på köksklockan, jaha dags att dra upp fjädern tänkte jag nu har den stannat. Satte på kaffet och slängde en blick på mikron, klockan visade samma som väggklockan. Jäkla gubbe som inte kollade att ringningen fungerade med klockans tid, tur att han inte är hemma för då har han fått klockan i huvudet. Morgontimmarna är heliga för mig, så natten blev kort,  somnade  inte fören vid drygt 2, så det blev bara 3 ½ timma av skönhets sömn, men hundarna var glada. Så nu skall jag sova, utan att väckas av klockan till morgonen. Natti natti..

Av ~ Ruth ~ - 2 augusti 2009 22:44


Har vist glömt att pränta ner något i dag, det har inte skett något speciellt så det är nog därför. Har klippt gräs, men det är ju heller inget speciellt när det är sommar, det enda som är speciellt med det är att det har inte gått att klippa på grund av allt regn så det var ganska högt, men det är väl heller inget speciellt för det är ju en Svensk sommar vi har. Denna dag blir det bara ett kort som jag tog på Debbie i kväll när hon myste i mitt knä framför TVn, inte speciellt bra men det var mysigt. Det enda speciella i dag var att det var sol och varmt väder enda fram till i kväll och då kom det en regnskur, var det speciellt eller ? näääää !

Av ~ Ruth ~ - 1 augusti 2009 19:00


I dag har Blogga verkligen strulat "Sidan kan inte visas" , så många har fått en ofrivillig bloggpaus, inget fel i det egentligen, det finns ju annat att göra också. Inget regn i dag, solsken med kyliga vindar + 21*..  Min son med sambo är på semester i husbil i Norges fjällvärd, över Hardangervidda mot Bergen, sedan uppåt landet mellan fjäll och fjordar, dom skriver resedagbok på nätet och sätter in fantastiska foton, men när jag fick se bilden på sonen ovan svimmade jag nästan, jag är ju så höjdrädd, tycker dom leker med döden, ryser så jag får ståpäls.


Hösten närmar sig allt snabbare, redan Augusti månad, måste börja tänka på höstgarderoben, kikade in i min garderob, ser ut som någon har rensat i den, har ju inget kvar, är det jag ? har inget minne av det, näää nu börjar minnet svika rejält. Skall inte impulshandla denna gången utan köpa ett par byxor och tröjor matchande dessa, ett par mysbyxor för hemmabruk och slita på gamla jumprar och toppar till dom.


Arne har nu åkt till Värmland och stugan, så nu känns det så tomt i huset, men jag vänjer mig efter några dagar. Har ju hundarna, mina garner, stickepinnar och talböckerna så fritiden skall jag fylla utan att ha tråkigt. Nu skall jag ta en promenad några hundar.


Ha det bra mina vänner !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards