~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2009

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2009 13:39


I går när jag var ute på gräsmattan i såg jag en en liten Harkrank på gräset, men den såg så konstig ut, som att en liten brun mask käkade på den bakifrån. Trodde först att Harkranken var död så jag tog med den upp på altanbordet, hämtade kameran då var det plötsligt 2 delar när jag kom ut tillbaka. Det var en Harkrank som hade lämnat sin larvpuppa, har aldrig sett sådant förut trotts mitt långa liv. Tittar man på skalet så ser man även konturerna efter vart vingen har varit under skalet. Läste på nätet att dom lägger sina ägg i gräset som blir till en larv och utkommer kranken. En delikatess för fåglar som kan rycka upp stora grästorvor över allt på gräsmattan i jakt efter dessa. Ett nytt fenomen fick jag uppleva om en så litet.

Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2009 21:27


Kände mig olustig i dag, det åskade i flera timmar och då vill jag inte vara med. Åskan upphörde och det knackade på dörren, hade önskat det hade gjort det när åskan mullrade så jag hade fått sällskap. Vad stod utanför dörren, jo ett blomster bud med ett brett leende, tankarna snurrade i mitt huvud, inte fyller jag år, ingen namnsdag, kunde inte komma på någon anledning till att jag skulle få blommor. Vecklade försiktigt av pappret och blev tårögd när jag läste lappen som hängde mellan blommorna, stod bara och tittade. Inte har jag förtjänat detta mina vänner, och så vackra blommorna är. Ni är så godhjärtade och så underbara vänner så det skulle varit jag som hade skickat dessa till er efter allt det senaste ni har måste genomlidit. Vänlighet skall inte kosta något, det är ju en självklarhet att man skall vara rädd om sina vänner och värna om deras ve och väl samt hjälpa varandra när så behövs och man kan. Tro inte Carina och Boris att jag är otacksam för blommorna, är jätteglad och rörd till tårar för er omtanke.


Tack för blommorna och för att ni finns och är mina vänner, en stor kram !

Av ~ Ruth ~ - 12 augusti 2009 23:58


Nu har jag via mail fått svar på bären i trädgården som min hund åt utav och blev så dårlig "Lonicera, Rosentry och kaprifol."  Tack Mia på Lackarebäckens kennel, tänkte inte på att du säkert skulle veta.


Blommorna och bären är något giftiga och kan orsaka magsmärtor och kräkningar."
Så nu vet vi det, min hund mådde väldigt dårlig. Har du småbarn eller barnbarn och sådana bär så se upp så dom inte frestas äta av dom bären som ser ut att vara så goda.


Det har varit fullt upp även i dag så bloggen har legat i träda ännu en dag till, men hoppas jag snart skall vara alert igen. Skall nu göra en snabbtitt inne på era bloggar, hoppas kunna ge en liten hälsning i kommentarerna.




Av ~ Ruth ~ - 11 augusti 2009 00:22


Men min kaktus har både knoppar och blommor, själv känner jag mig vissen, saven i stammen har sinat i dag. Hoppas den stiger igen under natten så jag återfår full kapasitet och styrka. Nu skall jag sova. Tack för alla besök i dag, sätter på kaffebryggaren kl 9 till morgonen så välkommen på en kopp !

Har varit dårlig på att hälsa på er i kväll, men skall sona mitt slarv i morgon, förlåt, förlåt.

Kram och god natt

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2009 19:18


Nu har jag klippt gräset på hundarnas sida om huset, det är bara 4 dagar sedan förra gången, det var nog 5 cm högt redan. Om några dagar får jag slita med den stora mattan på andra sidan av huset om vädret tillåter, hur kan det växa så in i nordens snabbt, 1 gång i veckan brukar räcka. Kom några droppar från himmeln förut så jag klippte i grevens tid.Nu kommer åter en fråga till er:  VAD heter bärväxten överst ? min äldsta tik åt sådana bär för ett par dagar sedan, sedan drägglade hon som skammen och fick upp tjockt och segt slem, höll på några timmar sedan var det ok. Har fått satt kompostgaller omkring där bär kan falla, måste vara olämpliga för djur, kanske rent av giftigt i större mängder. Jag är urkass på växter, träd och buskars namn. Hittade en bild på Google av samma växt, men inget namn, bären är inte röda utan orange, så bilden ovan är rättvis.



 


Insekterna är flitigare nu på blommorna ute nu en vad dom har varit tidligare i sommar har plåtat ett par stycken. Det blir så fina färgkontraster. Näää, nu vräker regnet ner och det är 21*


I kväll skall jag titta på 3:e avsnittet av "Himmelblå" kl.8

Av ~ Ruth ~ - 9 augusti 2009 22:57


Bernami's Åmirella (Ella) 8½ år har varit på utställning i Ronneby och blev BIR med CK i veteran klassen i dag. ETT STORT GRATTIS TILL ELLA OCH EKLÖVENS KENNEL !"Läs mera här" en kanon kritik på veteranen: 

8 år gammal veteran i mycket god kondition. Bra huvud, ögonen kunde varit mörkare. Bra tänder och bett. Bra utryck och mkt bra könsprägel. Bra hals och kroppspropitioner. Bra vinklar bak. Utmärkt päls. Gott temperament. Rör sig lätt och fint.

Klart så är jag stolt som uppfödare, men föder inte upp Berner längre !


Har varit en skön dag, mulet och ca. 24* har städat lite i dag eftersom jag inte orkade när det var så varmt, så nu luktar det såpa på hela första våning. Nu i kväll har det kommit några rejäla skurar, kan bli åska till natten. Arne ringde i dag och berättade att han har lyckats hitta lite hjortron så han skulle koka sylt. Han har varit i Dalarna med en vän som känner skogarna där. Arne vill ha hjortronsylt på glass och jag som pålägg på nybakat bröd och frallor. Nu skall jag ringa Norge och min syster innan det blir för sent.


God natt mina vänner och sov sött !

Av ~ Ruth ~ - 8 augusti 2009 20:08


Har en skylt på brevlådan där det står "Ingen reklam tack" och det efterlevs, men från luften kan jag inte skydda mig. Flygplanet kom en bit bort innan jag fick hämtat kameran, så jag fick Zooma max. Är du i Borås trakten så vet du vad som sker där dessa dagar. Så nu kör jag smygreklam på bloggen :)



Sätter även in en bild på min gulliga blomsterflicka, som står där och myser i solen


Nu har jag jag varit på bibban och lånat bok-boxar, har nu läsning några dagar framöver, närmare bestämt 39 timmar tillsammans på 3 CD-boxar. Den senaste boken jag läste var "Isprinsessan" av Camilla Läckberg, gillar hennes förmåga att skriva fängslande. Men inte fanns det flera böcker av henne inne så jag beställde 3. Det är mycket utlånat nu på sommaren så det är tunnsått på hyllorna. Dom lånade böckerna i går blev "Män som hatar kvinnor" Stieg Larsson. "Svindlande höjder" Emily Brontë och slutligen "Den mörka ängeln" av Mari Jungstedt. Har du läst någon av dessa böckerna ? 


Efter en solig dag som nu övergår till kväll så tackar jag för mig och önskar dig en fin lördagskväll !

Av ~ Ruth ~ - 7 augusti 2009 19:47



Det är halleluja och körsång här stort sett hela dagen nu, Pojken Tarraz står för dom höga tonerna. 4 av 5 tikar löper, så nu är det inte lätt för lilla gubben. 



Tikarna roar sig med varandra efter bästa förmåga, hur är hundar funtade egentligen hahaha.



I bland så står alla 5 och rider på varandra både fram och bakifån, så det är gruppsex hela dagen, dom blir så trötta i värmen, tungan hänger som en slips och det går åt vatten i mängder. Ja, så är livet på en kennel vid löptider "Ler".. Det gäller för matte att ha tålamod (husse är ju inte hemma) kanske tur det, jag har bättre tålamod när opera tonerna ljuder.Ha en fin kväll !


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards