~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2009

Teknikens klurigheter och jag

Av ~ Ruth ~ - 25 augusti 2009 09:40

PS. Har nu bytt bilden ovan hehehe, det var inte meningen att luras..



Min dator är inte snäll, det här fenomenet har pågått från och till under månader, blir så jäkla irriterad. Det är bara vid uppstart på morgonen, aldrig under dagen. Jag klickar på OK, rutan upp i gen, jag OK, så håller vi på 25-30 gånger innan det ger med sig. Vet att det inte är ett virus, tror det har något samband med skrivaren. Får nog kontakta min son för hjälp.


I gårkväll jäklades TVn också, bilden var frusen på skärmen när jag satte på den vid ½ 11 tiden, skulle se "Spårlöst försvunnen". Hämtade instruktionsboken, tryckte på dosans alla knappar, men nixpix ingen bild. Fick ringa till gubben i Värmland  kvart över 11, som tur var så hade han inte lagt sig. Jag erkänner att jag är väldig oteknisk och alla dessa fjärrkontroller och skit, det var bättre förr när det bara var två till 3 kanaler på TVn. Bilden kom rätt efter att jag drog ur kontakten på modemet och satte in den igen. Bilden dock inte rätt i färgerna, men förövrigt OK, små justeringar behövs, men det får någon annan göra så det inte blir en värre på skärmen. Nu har jag avslöjat en brist jag har, alltså inget tekniksnille.

 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

26 augusti 2009 12:14

Svårt att tro att du är o-teknisk när man ser dina hemsidor:) Vad har du för Tv operatör? Viasat eller annat.

http://barasaras.bloggagratis.se

 
gerty

gerty

26 augusti 2009 12:29

Det märks på din kommentar hos mig att vi känner varandra väl Rutan lilla

http://prilyckans

 
Ingen bild

BLOGGAREN RUTH

26 augusti 2009 13:11

SVAR TILL: SKOGSFRUA

Tror det är Canal Digital med en jäkla massa kanaler, det är min man som bestämmer där, han vill ju ha alla sportkanaler. Det är problemlösningar på tekniska prylar som inte är min grej. Att göra hemsidor och grafik är något annat som är roligt och kräver andra klurigheter en teknik på prylar, då går jag bet :-)

 
Monica

Monica

26 augusti 2009 14:18

Ibland går datorerna sina egna vägar. jag hade ju problem för ett tag sen med internet explorer så det blev till att installera firefox i stället och det var inget dumt val för datorn är mycket snabbare efter det...inget ont utan att det har något gott med sej!

http://violett.bloggagratis.se

 
Yvonne R

Yvonne R

26 augusti 2009 16:48

GRATTIS för vinsten från LENA,kul!!Hoppas att det nu blir mer vinster..på vinsten;O)
Min dator har varit lite knepig, virus programmet var på väg att utgå, laddade upp igen och nu verkar allt bra..hmm ta i trä!!

http://yvonne.bloggagratis.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

26 augusti 2009 17:47

Ja Ruth, nåt fel måste det vara, men jag tror inte att det är du som är boven. Jag har problem att komma in på din sida. Det funkar utan problem på alla andra bloggar.

En varningsskylt från Norton (som jag inte använder mig av!) kommer fram med texten "Systemkontroll spolsv.exe försöker ansluta till en DNS-server". Sen frågan "Vad vill du göra? Tillåt alltid anslutn. till detta progr. på alla portar (rekommenderas".

Sen förväntas man klicka på OK, men det funkar inte och det går inte heller att klicka i det röda krysset för att få bort skylten.

Fick stänga ner hela din sida.
Vid andra försöket kom jag i alla fall så här långt - men skylten poppar upp igen och täcker hela första hälften av din text!

Hoppas de här uppgifterna kan vara till hjälp för att komma tillrätta med problemet.
Kramar!

http://lambergsfrua.bloggagratis.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

26 augusti 2009 18:23

Du delar ditt dilemma med flera. Medresenärskan kan inget med TV:n nu för tiden ... Vi har ju två huvuden på parabolen och då förstår du att det också finns en mängd fjärrisar. Trycker jag så blir det fel. Orkar inte lära mig heller. Det är så ointressant.

Den där varningsrutan du satt in idag lurade mig så jag satt och försökte trycka OK. Mitt Norton varnar ju direkt om det är något så inte blev jag förvånad. Men det var annan design på rutan än det som brukar varna mig så det blev liksom kortslutning i skallen. Allt ordnade sig och cellerna ligger där de ska nu.
KRam på dig goa Ruth

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
stinalill

stinalill

26 augusti 2009 19:31

Ja jösses vad jag försökte kryssa och trycka OK - jag kunde ju för 17 inte läsa vad Ruthan hade skrivit under skylten ;)) Men sen läste jag det, som stod nedanför skylten Och då trillade ju 25-öringen ner....

Ja tänk alla dessa apparater! Hos ungarna kan jag inte slå på TV:n - dom har så där 3 - 4 olika dosor "tryck på den dosan för ljudet och den för att byta kanal". Och jag glömmer och blandar ihop. Och datorer - jag har sagt det förut - dom är lika svåra att förstå sig på, som karlar...

Men du Ruth är ju ändå en fena på datorer! Och du har en son, som kan rycka in, när det blir riktigt knivigt. Det fixar sig säkert!

Sköt om dig!

http://www.stinalill.bloggagratis.se

 
Ingen bild

BLOGGAREN RUTH

26 augusti 2009 20:13

SVAR TILL MONICA
Jag har även "Opera" på min dator så jag behöver inte använda Explorer, men tycket teckensnitten inte blir riktigt det samma.

SVAR TILL ÖVRIGA:
Förlåt mina vänner, var inte meningen att lura er med "Nortonrutan" på bilden, jag Screenade rutan som poppar upp och gjorde en bild av den, trodde inte det skulle förbrylla er så, men roligt blev det trotts allt, FÖRLÅT, hehehe

 
Millis

Millis

26 augusti 2009 20:59

Jag försökte också trycka bort rutan :-)

http://millis.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

27 augusti 2009 06:37

Mig lurade du inte;) Jag förstod att du satt in bilden. Jag har ett liknande program; SnapNDrag och kan stjäla* allt med det;)
Canal Digital...hm har det inte varit en del strul med den operatören tro.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ammis

Ammis

27 augusti 2009 18:04

Hej Ruth!1 Skönt att se din sida igen, det va ju ett tag sedan sist. Men nu är man tillbaka "på banan" igen...ha ha så nu kan jag bombadera dig med kommentarer o. dregla över dina goa matbilder. Det blir fint det.

Ha en underbar kväll vännen.

KrAMelikram

http://ammis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards