~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2009

Av ~ Ruth ~ - 13 juli 2009 09:20


Blev ingen blogg för mig i går, men tror inte ni är så ledsna för det. Har inget att skylla på, det blev bara så. Har regnat i natt, men nu skiner solen, moln ja, ja, men tror det spricker upp helt. I dag är det bara jag och hundarna hemma, min man skall göra något rörigt, ja koppleri, lägga och koppla rör och en annan gräver, så var det nog tror jag. Resten av veckan skall han bygga stenmur, en lång och hög sådan, ett slitgöra för varje sten väger 40 kg, då skall han hjälpa sonen som är stenläggare, får se hur han orkar, men han är envis och målmedveten. Själv så blir det inte så många knop gjorda, skall bada hundarna denna veckan, kanske börjar i dag om lusten infinner sig.



Har skördat gräslök för andra gången i sommar, jisses vad den växer i år, det blev ett stort knippe, kan inte greppa med en hand, nu ligger det i frösaboxen. Använder mycket gräslök, till sallader, fisk, gratänger, stuvningar och soppor osv....



Så här illa ser hela mitt rosbestånd ut i år, får inte bukt med ohyran. Har använt växtsåpa och en köpt spray, snart gräver jag upp dom och hivar bort hela skiten, dom är en skamfläck där dom står.



Så här ser marodörerna ut inga trevliga varelser. Fick tips i går om att plantera Tagetes omkring rosorna, det skulle hålla ohyran borta, vad tror du ?


Nu skall jag fylla på kaffemuggen och läsa Aftonbladet, ha en bra dag !

Av ~ Ruth ~ - 11 juli 2009 23:35


När regnet äntligen kom så kom även mördar-sniglarna, hur i hela friden har dom kunnat överleva i denna torkan som var ? Nu är jag på krigsstigen med sockertång och sax, jisses så många jag har klippt dom 2 senaste dagarna, tjocka, feta varelser som är upp till 10-12 cm. långa. Skrev in dessa rader i mina kommentar, men sätter även in dom här:


" HUR AVLIVA SNIGLAR ?"


DET FINNS MÅNGA SET ATT FÅ BORT SNIGLAR, EN DEL STICKER EN STRUMPSTICKA GENOM DOM OCH SAMLAR I PLASTPÅSE OCH SLÄNGER I TUNNAN. ANDRA SÄTTER UT ÖLFÄLLA SÅ DOM LIDER EN LÅNGSAM DÖD OCH DRUNKNAR. EN DEL SAMLAR I EN BURK OCH STRÖR PÅ SALT (MYCKET PLÅGSAMMA AVRÄTTNINGAR) ANDRA SLÄPPER NER DOM I KOKANDE VATTEN (SNABB DÖD), JAG KLIPPER HUVUDET AV DOM OCH DÅ DÖR DOM PÅ EN 10 DELS SEKUND, SÅ DET ÄR DET MINST BRUTALA SETTET. INGA DJUR OCH VARELSER SKALL LIDA I ONÖDAN OCH PÅ PLÅGSAMMA SET. DET TOG LÅNG TID FÖR MIG ATT VÅGA KLIPPA, MEN HAR ÖVERVÄGT OLIKA METODER OCH SAXEN ÄR DET MINST PLÅGSAMMA OCH NU TVEKAR JAG INTE. HUR GÖR DU ?


En dag utan regn har det varit, men grått och hotfullt i luften, kom en skur i kväll. Min stora fina fuxia som stod i en tung kruka på altanräcket, blåste ner i dag av en kraftfull kastvind, blev så ledsen för nu blommade den så fint, var så kraftig och tät, bara 2 knäckta grenar kvar. Mina rosor äts upp av en vit liten mask som tuggar i sig bladen, har sprutat den en gång, men nu är det kaos till 1000.


Har haft besök av sonen Jerry och dom 3 barnbarnen i dag. Mamma Madde behövde sova då hon hade jobbat natten och skulle gå på igen för en natt till. Kul att få rå om pojkarna ett tag.

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2009 21:02


Regn bara på förmiddagen, men kommer något lite nu. I dag kom fönstren till balkongen som skall byggas in och bli ett med matsalen. Nu används den bara för återvinnig av alla dess sorter, samt skräp, inte för att vi behöver en större matsal, men det ser onekligen trevligare ut.


Kaffebryggaren pajade i går, helt död, nya utgifter, så är det ideligen, i dag har jag bryggt kaffe som på den gamla goda tiden med en "Don Pedro" (2 glaskulor på varandra)  lånat av en grannen, en ny bryggare anländer i morgon.


Visar en nytagen bild på min Debbie, söt som socker och god som guld.


Ha en fortsatt fin kväll och glöm inte leva med kärlek och ett rent samvete.

Av ~ Ruth ~ - 9 juli 2009 20:55


Kan jag ha blivit känslig för vädret tro ? i dag mår jag sämre en i går, men är
på fötter så jag är inte färdig för att få vingar ännu, men många knop har det inte blivit. Men nu vet jag hur jag kommer att se ut, se på bilden ovan. Ser kanske mera ut som en kärleksgudinna, eller ?, ja så är det nog. Tycker jag blev riktig gullig med korta knubbiga ben. Skulle ni se någon flyga förbi som ser ut så här så är det jag :) Vill du att någon stilig karl skall träffas av mina pilar så tala om, jag fixar nog det.



Blev enkel mat förut, stekt fläsk, potatis och löksås, efterrätt Gräddglass med krokant och jordgubbar, riktigt gott. Har regnat här hela dagen med varierande styrka, till natten skall det bli en värre, bara 13* nu. Nu har strumpor och benvärmare kommit på. Nu skall jag lyssna på talskiva, bokens titel: "Sista chansen" av Marian Keyes, skiva nr. 1. Är precis klar med "Änglar" av samma författare, inte så dum läsning faktiskt. Kl. 22 skall jag se på Tv 3 och Grannfejden, rätt så roligt med löjliga strider grannar i mellan hehehe...


Av ~ Ruth ~ - 8 juli 2009 21:20

Det blev ett dystert inlägg för mig i går, men jag kände mig så helkass och kroppen ville inte göra något, blev inte bättre av att jag tog tempen, blev snarare en sjukare :( I natt fick jag sova stort sett hela natten, tog en verktablett innan jag kröp ner i sängen, det gjorde susen, kommer att upprepa det till natten. Sömnen betyder så mycket för hur kroppen skall fungera. I dag har jag dammsugit, tvättat golv och bakat frallor så jag känner mig rätt så nöjd, har inte återhämtat mig riktigt, men allt sker ju inte över en natt, fortfarande lite för hög temp, men mår allmänt något bättre.
Små korta regnskurar i dag också, varvat med sol, har sluppit åska som jag alltid fasar för. Hör jag det mullrar i fjärran så åker alla kontakter ur väggen, ett fasligt jobb att återställa allt hehe. På morgonen får Arne jobbet för han är först uppe, vet att varken han eller jag skulle vakna av åskan om det skulle braka loss, då blir vi båda som klubbade sälar. Han tycker jag överdriver med min rädsla, men jag vill vara steget före, dyrt att köpa nytt om oturen skulle vara framme. Nu skall jag titta på TVn innan natten kommer och knackar på ögonlocken.

Av ~ Ruth ~ - 7 juli 2009 21:48


Kan göra ett tillägg till det förra inlägget ang Currylinjen, finns varken rör eller kabler under marken där, det är undersökt sedan flera år tillbaka, så nog är det mysko.

Har hankat mig fram som en sombi i dag med en lätt feber, mår inte så himla bra.
Vi har ju alla våra krämpor stora och små, men lika jobbigt för oss alla när dom dyker upp, då vill jag gärna dyka ner (i sängen), men finner ingen ro där heller. Har verk i muskler och leder och bara snurrar i sängen som en fisk på torra land. Det är ca. 15 år sedan jag var plågat av detta och Tempurmadrassen med dito kudde inköptes då, men i julas så kom det krypande sakta tillbaka, hoppas det snart når topp för att sedan dämpas igen. Ligger jag på rygg så värker det även i hälarna, mysko till 1000. Förra gången jag sökte läkare så påstod dom att det var reumatiskt, men då skulle jag ju ha det jämt och inte 15 år mellan gångerna. Skall ta en verktablett i kväll och hoppas på en god nattsömn.


Solsken stort sett hela dagen och ca. 22* svarta moln tornade upp sig i kvällingen och åskan mullrade, men det kom inte här över som tur var. Har nu tittat på Allsång på Skansen, kvällens 5:1a var Magnus Uggla han tände publiken till max och det blev riktigt ös.


Ha en fortsatt mysig kväll, i morgon kommer det en ny dag med nya möjligheter.

Av ~ Ruth ~ - 6 juli 2009 17:40


Varje gång det är torrt några dagar så blir det ett brunt band ca. 70 cm. spikrakt över hela gräsmattan till hundarna, likadant varje år. Vet att det är något som heter Currylinjer, oftast så överlever inte blommor och växter som planteras där. Läs om dessa linjer HÄR. Har varit mulet hela dagen och det har kommit 2 mycket korta (1 minuters) regnskurar förövrigt 22-24* riktigt behagligt väder. Var bara tvungen att cykla till torget och köpa mig en mjukglass med nötströssel och gjorde även ett besök på Apoteket. Kunde inte motstå en korg med jordgubbar på Ali's torghandel att gotta mig med i kväll, en kasse med olika frukter blev det också. Nu skall vovvarna få sin mat och även vi. Ha en härlig kväll !

Av ~ Ruth ~ - 5 juli 2009 00:25


Är riktig slö nu med att skriva, men det stundar bättre tider snart tror jag. Vill bjuda dig på ett puzzel till morgonkaffet, tycker själv det är en trevlig förströelse och jag ger aldrig upp. Så du där klicka på denna länken och kör i gång. "KLICKA HÄR"


Önskar en riktig mysig söndag..


Dagens klokord:

Hoppas ni alla lever med kärlek & ett rent hjärta.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards