~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2009

Av ~ Ruth ~ - 13 maj 2009 19:04

Har fotat träd och blommor ute i dag när det inte regnade och var gråmulet. Vet du vad detta är för träd, den står på en grannes tomt och är högt, går över 2 våningshuset med råge. Skulle vilja veta dess namn, så hjälp mig snälla!

Av ~ Ruth ~ - 12 maj 2009 23:32

Den satt, vi slipper sitta med skägget i brevlådan, Malena fixade Sverige till final i Ryssland, vilken fest ! Så påkostat och och lyxig arena, den mest påkostade någonsin hela 340 millioner kronor, oaoooo vilken summa, åååå så fantastiskt. Ni som har varit intresserade har ju själva sett, ni som inte såg har gått miste om något stort. Det var många bra låtar (minus 3-4 som kunde stannat hemma) Älskar Finnlands låt och den har spelats flitigt på radion. Grattis Malena, en värdig representant för Sverige. Passa på att sjung duett med Malena !


Nu sover jag gott i natt hehehe

Av ~ Ruth ~ - 12 maj 2009 20:35

I natt var det markfrost och drygt 1 ½ minus, var förutseende och tog in alla lösa blommor, får se om dom andra har tagit skada, pionerna har stora blomknoppar osv. När det blir stjärnklart så finns risken för frost. Solsken hela dagen, men inte speciellt varmt max 19*. Annars så har det inte skett något speciellt, har kört 3 tvättmaskiner så nu är allt rent. Har med andra ord inget att blogga om, förlåt mig vänner. Vardagspysslar gör vi alla, så det är ingen sensation.


Nu tittar jag på "Rösternas Malena" på ettan, sedan Semifinal 1 "Eurovision song contest" så kvällen är spikat. Nääää, byter nog kanal nu, för mycket skrik, det blir för mycket, tack för mig Malena, din sång utanför ESC är på tok för skrikig för mig. Får sticka tills klockan blir 21. Tittar in till er efter det.

Av ~ Ruth ~ - 11 maj 2009 22:32

Har tvättat hundarnas fällar och sängar, blev bra tork ut på dagen. Grått och mulet i morse, sedan bildades blåsvarta moln, kom en rejäl regn och hagelskur, efter regnet kom solen, men ingen värme i luften. Trampade till Apoteket och köpte mig öronproppar, så nu tusan skall inte godstågen få störa min nattsömn och fåglarna inte väcka mig med kvitter kl 4 och jag kan ha fönstret öppet. Skall bli så intressant och se hur detta blir, glömde köpa mig ögonbindel för att ha när det börjar ljusna. Slank in på "New Point" och köpte mig 2 tuffa boleros också, 1 beige och 1 svart till halva priset, skulle kostat 340:- styck, så jag gjorde ett klipp. Får se om jag kan fota dom i morgon.



Det finns många starar i år, tog en skuggig bild genom fönstret på en som plockade mask på gräsmattan efter regnet.


Nu skall jag besöka era bloggar, vet inte om jag hinner med er alla men kör så länge jag orkar innan sängdax.

Av ~ Ruth ~ - 10 maj 2009 19:45

I em. har det varit hockey, bronsmatchen mellan Sverige och USA, oj så pirrigt, men killarna fixade det. Ett stort GRATTIS till Loui som åter fick göra ett mål. Grattis till Gunilla & Bosse som har en så duktig son, grattis även till syskonen Lennie, Lennon och Linn, nu blir det fira i kväll ! Loui är en Lerums kille och spelar för Dallas i USA, denna duktiga målskytt gjorde debut i tre kronor med bravur...

 *•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.**.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.**.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*

Har varit på Lerums Zoo och kikade på djuren, inte för att köpa men för att titta, gillar ju all sorts djur, fanns möjligheten så skulle jag vilja ha en Zoo-affär, och specialisera mig på fåglar. Hade under många år huset fullt 7-8 sorters fåglar och flera av varje, det var ljuvliga tider det. Kikar ofta in på Zoo här, men utbudet av fåglar är ringa och som vanligt så var kameran med, ville inte använda blixt så dom skulle bli rädda. Några foton blev det och dom kommer här och nu :






Av ~ Ruth ~ - 9 maj 2009 13:22

Har sovit rätt så bra i natt efter förra nattens mara..

Har regnat hela natten, uppehåll på fm. så jag trodde det var hopp om gräsklipp, solen lyckades titta fram några kortizzar, men nu kommer det åter en skur. Skulle varit ner på torget med "Berta" och tittat på fotoutställning som Lerums fotoklubb har i Tingshuset, men vädret lockar inte, blåser gör det också blääää.


Min man "friskusen Arne" har varit ute och trampat 3 mil i motvind, han har mani på att träna. Är han inte ute och cyklar så trampar han på den stillastående hojen i vardagsrummet framför TVn oftast varje dag. Han är väldigt mån om sin hälsa och vill leva länge, om nu detta hjälper för ett evigt liv :) vi äter väldigt nyttigt med råkost och sallader och många kilo frukt i veckan. Härligt nu mot sommaren när sådant blir billigare, då gäller det att ladda in ett extra energi-intag inför senhösten, då blir han som en Durasell kanin och utan trötthet. Är lite avundsjuk på min gubbes energi, men min kropp klarar inte detta, suck. Är nog mera som tjuren Ferdinand och får vara nöjd med det lilla som jag orkar med.


Ha en mysig dag och kväll !

Kram till er alla som så troget besöker mig och skriver kommentarer, det ger mig energi och lust att fortsätta med mitt bloggande, ja ni sätter en guldkant omkring varje dag !

Av ~ Ruth ~ - 8 maj 2009 09:46


Somnade inte fören vid 4 tiden i morse, fy vad jobbigt, var det mångubben tro som ställde till det i natt även om han inte är full för en på lördag, i dag blir jag seg som sirap. Arne är och besiktar bilen nu, men det är nog ok. Hundarna slappar och inväntar min aktivitet, så det är lugnt. Det är bara jag, kaffekoppen och datorn dom närmaste  minuterna. Hundarna vet så väl mina rutiner. Regn i dag också trist, skall det aldrig sluta. Tog in alla lösa blommor i natt blev orolig när termometern gick ner till 3 grader och det har varit på nollan i natt, säkert markfrost. Det är lurigt när det är klart väder och det var det i natt.

 


Häggen doftade så starkt, och syrenen behöver ett par dagar sol för att vara i full skrud.


Nu skall hundarna få mat, kaffemuggen är tom och dagen börjar med sina plikter. Sätter in Norges bidrag i dag Alexander Rybak med "Fairytale" denna unga nya stjärnan, tror nästan det blir vinnaren i Ryssland, en toppenlåt, eller vad tror du ?

Av ~ Ruth ~ - 7 maj 2009 17:54

Ja i går var jag på stick Café, vi var 11 personer (tror jag det var) riktigt mysigt. Alla var för mig okända personer, men kom in i flocken utan problem, har ju inte så svårt för att knyta nya bekantskaper i min omgivning. Mycket skratt och prat, fika med hembakat kaffebröd, med andra ord en hel-lyckad kväll. Oturligt nog är det bara en gång kvar inför sommaren, men startar till hösten igen, synd jag inte har vetat om detta förut, men bättre att komma in nu en aldrig. Vi håller inte till på ett riktigt Café utan i en utställningshall i anslutning  till  garnaffären här i Lerum, tror vi skulle varit störande på ett riktigt Café som vanligtvis används för detta ändamål, så här störs ingen andra. Inte bra att ha med sig för invecklat stickarbete där man skall räkna, inte kul att komma hem och börja repa (eller raffla som Gerty säger :-) jag klarade mig. Började på ett enkelt projekt för detta ändamålet, det kluriga får jag ha här hemma där det är tyst omkring mig. Ja detta var mitt första möte med nya vänner som har samma intresse som mig själv.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards