~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2009

Av ~ Ruth ~ - 21 maj 2009 16:14

Vi fick en trevlig kväll på Stick Caféet i går, var inte lika många som förra gången, men 8 var vi. Beslöt att fortsätta 2 gånger till innan uppehållet fram till i höst och det är jag glad över. Inga nya foton togs denna kväll. Hoppas ni får en fin afton, skiner inte solen på er så gör denna majblomma det.


Håller på med middagsmat, blir hjortstek med olika tillbehör som skall avnjutas på altanen i aftonsolens sken.

Av ~ Ruth ~ - 20 maj 2009 13:26

Fick dessa fina fotona på Bernami's Åmirella "Ella" som var 8 år i mars, en pigg veteran med full av bus och glädje. Vi är så glada att du får bo på Eklövens kennel i Sölvesborg med härliga kompisar omkring dig. Tack Carina & Boris för att ni sköter om era hundar så exemplariskt och väl så dom får ett långt liv.


I kväll skall jag  åter på Stick Caféet här i Lerum, sedan blir det uppehåll fram till hösten (tror vi). Synd om det blir ett så långt uppehåll för det är så mysigt att träffa andra med samma intresse.

Av ~ Ruth ~ - 19 maj 2009 19:52

I dag har det varit torgdag i Lerum och naturligt vis var jag på plats, köpte lite som jag tyckte var nödvändigt (bara lite onödigt) så jag har framöver i sommar, allt vardagskläder, det behövs ju väl för det är det jag mest använder. Det blev 7 par sockar, tunikor och leggings, varav 2 pirat dito, sköna och praktiska kläder att ha hemma. Nu fattas det bara ett par beiga och ett par bruna jeans eller andra sköna byxor, kanske en enkel kavaj, då är sommargarderoben klar för detta året. Mycket rätt dyrt om det var lite mera fästliga kreationer, jag siktade in mig på det motsatta. Köper jag något riktigt fint så blir det aldrig använt så det är onödigt utslängda stålar.


Torgdagen avslutades med en mjukglass med nötströssel och Ruth var nöjd.

Av ~ Ruth ~ - 18 maj 2009 10:48

Jaaa mina vänner, det var en svår nöt att knäcka frågan jag ställde den 16. Inte kan man tro att Kalles lilla klofot skulle se ut på detta sättet, men det gör den. Som jag skrev så är det ingen pristävling utan bara äran. Men ingen vinnare blev det i denna lilla tävling.   Kalle (2 år) följer mig varje dag när jag är utomhus, men är gudskelov inte så tam längre så han blir till besvär, håller sig ca 2 meter i från mig och tror inte han vågar sig in igen (vem vet) Arne är orolig. Skall hänga en mormorsgardin i dörröppningen även om det inte stoppade han när han var odrägligt tam och hundarna låg i hallen, gick under draperiet. Var dörren stängd så satt han på dörrhandtaget som rörde sig. Följde med mig till affären och satt ute och väntade på mig och flög korta sträcker före mig och väntade in mig tills vi var hemma, då fick han lite mat. Varför blev han tam ? han var så liten och tunn och ensam, när andra små var med sina föräldrar och blev matade så jag fick ta på mig mammarollen. Maskar åts flitigt av dom andra små så jag hämtade en hög i komposten och la på stenplattorna ute, han var livrädd när dom rörde på sig. Försökte med små brödbitar över, men icke sa nicke, fick lägga maskarna tillbaka i komposten och det blev uppblött hundfoder som blev hans dagliga föda. När han tiggde mat satt han på altanräcket och fnös tills maten kom. Ja det blev en utmaning för mig för att se hur tam han kunde bli, ack vad jag ångrade mig sedan, blev svårt att stänga han ute, han blev en av oss. Ja detta är historien om Kalle i korta drag.

Ha en fin dag önskar jag och kajan Kalle !

Av ~ Ruth ~ - 17 maj 2009 00:47

TILL ALEXANDER RYBAK OCH NORGE FÖR JORDSKREDSSEGERN I RYSSLAND, HELA16, 12 POÄNGARE, 387 POÄNG SAMANLAGT, DET HÖGSTA NÅGONSIN ! HUR SKALL NU DETTA FIRAS I MORGON DÅ DET ÄVEN ÄR NORGES NATIONALDAG, VILKET FIRANDE OAOOOO !

GRATTIS, GRATTIS !

RÄTT LÅT SEGRADE, VILKEN KILLE...


Dom bästa låtarna någonsin från alla länder detta året, en härlig föreställning på alla set, Grattis även till Ryssland som fixade allt så storslaget, men ack ett så dyrt jippo hela 340 millioner kronor kostade senuppbyggnaden, det syntes, (en vansinnig summa)...


(ps. glöm inte gårdagens gissnings-tävling)


Av ~ Ruth ~ - 16 maj 2009 16:36

Den här dagen sätter jag in en bild som ni får fundera över, vad är det ? Du vinner bara äran, men det i sig är stort :-) Svaret avslöjas på måndag så gissa på. Väljer att inte godkänna dom rätta kommentarerna, eller svar som är gåtan på spåret och ger ledtrådar till erandra !

Lycka till !


Ha en fin kväll, själv droppar jag Robinson (väljer reprisen) och beger mig till Moskva till en full-laddat artistkväll. Mina favoriter är Sverige, Norge och Finland. Vinner du i min tävling ?

Av ~ Ruth ~ - 15 maj 2009 10:05

För några dagar sedan så köpte jag några kläder, lovade fota några så här kommer mina 2 Bolerors med pingvins ärmar, ser lustiga ut på bilden men riktigt fräcka på. Det är så svårt att fota kläder på mig själv så det fick bli så här. Måste köpa mig en jacka och ett par jeans också, har funderat på Josefssons postorder, men det är flera år sedan jag skickade efter kläder, för det blir som oftast retur och byten. Jobbigt att köpa kläder när man har gått upp i vikt och är mitt emellan 2 storlekar. Solen lyser i dag från en klarblå himmel, så det blir nog varmt.

Ha en bra dag mina vänner.








Av ~ Ruth ~ - 14 maj 2009 11:33

Gåtans namn på förra inlägget löste Cina. Tack för att jag fick reda på trädets namn, har funderat varje år när det står i blomsterprakt "Prydnadsapel", det är så magnefikt och vackert, så mina ögon får inte nog av allt det vackra. Fotade rätt mycket i går när solen sken och har fått en bättre bild på Stararna som är flitiga gäster på min gräsmatta och drar upp maskar.



Aklejan har börjat blomma, har haft nattfrost i 3 nätter så marken har varit vit på morgonen, hoppas inte växter har tagit skada, skulle varit för sorgligt. Tycker att Pionens blad har blivit mattare i färgen, men hoppas den repar sig.Det är ett fasligt bestyr att bära in och ut alla flyttbara växter, vågar inte chansa att låta bli.



Äppelträden är så vackra nu, synd att blomningen går över så snabbt.


 


Dessa små vita stjärnor som är marktäckande bakom min lilla fontän är så söta, köpte dom förra sommaren och trodde inte att dom var perenna, men det var dom och dom breder ut sig, det gör mig lycklig och förvånat.

 


Denna buske är också vacker, namnet ???? vet du ? Det är så mycket vackert ute som jag vill fota så jag har nog 40 foton som jag tog i går, svårt att gallra ut för visning.



Mina små plantor som jag köpte på torget har redan växt till sig rätt bra och blommar så flitigt, blir så glad över mina få blommor, dom får mina ögon att tindra.

"Lycka är att kunna känna kärlek till sin omgivning"

 *•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.**.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*¨*•.¸.**.¸.•*¨*•.¸.*.¸.•*


Nu skall jag börja min dag. Blir en tur till torget i dag med "Berta", skall köpa olika rotfrukter och göra ett stort långkok, är så skönt att frysa ner och ta upp lata dagar och äta tillsammans med en rostad macka med ost eller ett vitlöksbröd. Förresten klicka "HÄR" och följ Malenas blogg, en kul och spontan tjej ...


Ha en riktig bra och solig dag !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards