~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2009

Av ~ Ruth ~ - 7 april 2009 14:15

Fortfarande så har jag inte fått bukt med min tandficka, receptet på Kåvepenin-tabletterna låg inte i brevlådan i dag, suck. Många tror att det är tandverk, men det är det inte utan en tandficka. Har haft problem med tandlossning i flera år och trodde jag hade kommit tillrätta med det hela så det inte skulle orsaka strul, men tji fick jag. Gick i drygt ett år på Sahlgrenska hos Odontologen (specialister) för några år sedan, så jag har kämpat länge. Den här tanden + en till bråkar i emellanåt, lyfter sig på ett konstigt set så jag får svårt att bita ihop riktigt, men klarar fixa till det själv, men den här gången så går jag nog bet tycks det. Hål i mina tandsingar har jag sällan, problemet med mina gaddar orsakade min förra tandläkare som sällan tog tandsten.



Har fått så fina bilder på Rozzie's syster Nellie, som är från kullen förra sommaren, är hon inte söt den lilla trollungen ?


Måste börja Påskstäda tills mina gäster anländer på torsdag, men tycker mig inte ha ork varken för det ena eller andra. Skall nu hänga ut täcken och kuddar för vädring i det soliga vårvädret, något nyttigt måste jag göra, annars så blir det panik i morgon.


Ha en bra dag !

Av ~ Ruth ~ - 5 april 2009 22:40

och det blir värre framåt natten, som Lena PH sjunger. Har fått inflammation i en tandficka på en kindtand i underkäken, inte kul alls när det dunkar och ömmar. Försöker att bota det själv med varierande resultat. En granne som villa vara behjälplig rekommenderade dessa 2 burkar, men det hjälpte föga, men livet blev en gnutta roligare :-) Förra natten var jag uppe 2 gånger och tog Alvedon. Borstar denna tanden med Corsodyl flera gånger per dag, det lindrar tills jag äter något, så jag tror det onda bidrar till en vikt minskning, inget ont utan att det har något gott med sig. Hoppas jag får sova lite bättre till natten. Skall försöka fixa Kåvepenin nu efter helgen, kanske får jag dra tanden men först måste inflammationen försvinna annars tar inte bedövningen, det blir i så fall den första tanden som får lämna min mun, känns inte bra, men vad göra, suck !


Hoppas ni alla får en ny vecka med solsken och värme.

Av ~ Ruth ~ - 4 april 2009 22:37

tycks det bli för mig att lämna några rader. Så lite sker som är något att återge. Tvättade och hängde ut i dag och torrt blev det innan kvällen, har varit +14 grader i dag med vackert solsken. Hade gäster i gårkväll och det var mysigt. Gjorde en Taco-paj med sallad i går till middag och bjöd Gullan på mat, hon tyckte det var så gott, något nytt för henne. Det är så roligt att bjuda henne och hon är så nyfiken på smaker om det är något nytt och älskar allt jag bjuder henne på. I förm. var jag till henne på kaffe och nybakt mjuk pepparkaka och choklad-rulltårta som är så himla gott när hon gör den. Tror hon bakar något varje dag, doftar alltid så underbart från hennes kök. Varje gång hon kommer hit (och det är rätt så ofta) så har hon med sig nybakat. Känns som jag skulle bo granne med Cina som också är en bak-moster och delar gärna med sig av det hon gör, undra på att jag trivs här uppe i Värmland. Sålde förresten ett par pulsvärmare till i dag, så det dröjer nog innan min stick-blogg dyker upp, skall ju vara något att avyttra där också och inte bara tomma sidor. Har tittat på Robinson i kväll, tvi vale för att utsätta sig för allt detta, självplågare, uj uj, fördelen för mig skulle ju vara att jag skulle gå ner i vikt och det vore ju inte fel, för äta småkryp nääää där går gränsen.


Ha det så gott i vårsolens glans !

Av ~ Ruth ~ - 2 april 2009 18:38

Äntligen har jag fått in lite påsk-ris, hinner nog inte att slå ut något grönt på grenarna, men det går lika bra för det. Satte på mig sjumilastövlar och begav mig ut i det orörda vita på marken, plumps så åkte foten ner och stövlarna fulla av snö och dom är 43 cm höga. Nog håller vintern i sig trotts solens värmande strålar, på dagen +15*, men det tar hårt nu. Små flygfän syns i luften så nu börjar allt vakna till liv över allt. Fågelkvitter höres över allt om dagarna. Arne har varit på sjön och provat fiskelyckan i dag, fick en stor gädda och 2 lakar som nu är fileade och skall malas för att göras fiskbiffar av, det är så gott med potatis, skirat smör och nykokta morötter, då finns det ingen botten i mig, märker det först när det är för sent hehehe. Nu skall jag upp till Gullan och låna mig ett par skidor, skall hämta mera ris i skogen i morgon, samt tigga till mig en kopp kaffe.

So long !

Av ~ Ruth ~ - 1 april 2009 15:54

Jag kan lura dig vart jag vill, kan ärligt erkänna att jag åkte på en nit :-( En bekant ringde i morse och frågade om jag var intresserad av att köpa garner för ½ priset, affären i Höljes skulle sluta med garner och hade rea, frågade om jag inte hade läst det i tidningen. Till saken så har dom mycket garner och det skulle bli ett klipp för mig som stickar så mycket. Glad i hågen åkte jag dit med min granne som inte stickar, berättade inte vad jag var ute efter, kommer moloken upp från bottenvåningen utan ett ord. Hon frågade vad jag skulle handla för något speciellt och då berättade jag att jag hade blivit lurad. Väl framme vid kassan så återgavs historien och många skratt av dom som stod där för att betala, då kände jag mig dum, borde förstått att det var 1:a april, men det var inte i mina tankar.


Har du blivit lurad ????

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards