~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2009

Av ~ Ruth ~ - 23 april 2009 11:34

Har sovit gott i natt, skönt för det är mycket att greja med här hemma nu, då behöver jag vara riktigt på hugget och utvilad.


Fortfarande plockas det hundhår från talgbolls-hållaren, fyllde på den i dag, på direkten var kajan där och tog en stor tuss i näbben, sedan både talgoxe och gråsparv, så fortfarande byggs det på barnkammaren. Du som har djur och inte skaffat en hållare, gör det och fyll med djurhår som kommer fåglarna till nytta.



Nu sjuder det och knäpper i knopparna på alla träden, ett paradis för alla i naturen, och snart börjar vi ojjja oss över värmen. Hittade "Skalman" högre upp i Kärleksörten i dag, säkert hungrig efter vintervilan inne hos mig. Vågar inte märka skalet med nagel lack eller något annat, inte säkert skalet tål det. Han kanske kryper fram när han hör min röst hehehe.


Skall nu se om gräsklipparen går i gång efter vintervilan.

Av ~ Ruth ~ - 22 april 2009 20:12

Det första som mötte oss när vi svängde in på våran tomt var dessa vackra blommor som är på bilden.Resan gick som förväntat bara bra, ca. 5 ½ timma i bilen, det är drygt puha. Har inte packat upp kläderna ännu, men innan sovdags hoppas jag att det är klart (om jag orkar efter maten.)

 Har nu beställt var sin Pizza är hungrig som en varg. Stickade på en strumpa hela vägen så det gick rätt så snabbt trotts allt.


Var nyfiken om min "skalman" hade klarat sig dessa 5 veckor som har vi varit borta, inga problem, nu har jag satt ut han i rabatten och önskade han lycka till i sommar. Har varit inomhus sedan i oktober.


Talgbollshållaren som var hårdstoppat med hundhår var nu tom, fåglarna har fått bomaterial för sina små. Våren har kommit långt här, dags att klippa gräset för första gången.


Nu kom Pizzan härligt !

Av ~ Ruth ~ - 22 april 2009 08:32

Nu är dagen inne, om ett par timmar sitter vi i bilen för hemfärden till Lerum. det är med blandade kännslor, men allting har ett slut. Det blev många veckor denna gången, men det har varit mysigt. Har sovit skitdårligt i natt och vaknade med huvudverk, alltid så när jag vet att jag skall sitta alla dessa timmar i bilen. Har med ett garn-nystan och skall sticka, timmarna går lite snabbare då, bara jag inte blir illamående för det finns risk för det. Skall bli skönt att få tillbaka mitt bredband, något jag verkligen har saknat. Ja, nu stänger jag ner och plockar isär datorn.

På återseende !

Av ~ Ruth ~ - 20 april 2009 16:07

Har inte varit någon flitig uppdatering på min blogg, vilket också syns på besök & kommentars sidan av förståeliga skäl. Åker hem denna veckan och då blir det annorlunda. Hade funderingar på mobilt bredband här, har testat av 2 olika utan framgång, vårat hus och flera andra har något som kallas för radioskugga vilket också märks på att radion stundtals brusar väldigt. När Arnes mobil ringer så är det ingen kontakt fören han kommer ut och sätter sig ute vid vägen på en sten. Med andra ord, jäkla dårlig mottagning på allt här uppe. Enligt Telia så kan man köpa en förstärkare och montera upp ute på väggen. En granne skall investera i detta, fungerar det så får vi investera i en sådan också för det mobila bredbandet och mobilen. Har fast telefon här uppe, skulle tjäna på att säga upp den, efter varje besök här uppe så är det stora kostnader, bara på modemuppkopplingen så är det ca. 700:- + den ordinarie telefonen och fasta avgifter. Något drastiskt måste göras.


Känns inte bra att åka hem ännu, skulle gärna vilja stanna tills mygg och knott infinner sig, för då är inte Klaråsen något för mig längre eftersom jag plågas så utav insekts allergier. Kommer att sakna all gästvänlighet och den okomplicerade hälsapå mentaliteten här. I gårkväll så fick vi besök av ett grann-par i våran ålder, så roligt vi hade det med kortspel och skratt. Alltid någon som har vägarna förbi som stannar på en kopp kaffe (givetvis då Gevalia, heheheh). I dag är vi bjudna på middag, även i lördags blev vi bjudna på mat i fritidshuset Pekkla, förmodligen byggdes det av Finner år: 1752. Det är många finska namn på sjöar, platser och hus i bygden, så Finnarna kom först hit, därav Norra Finnskoga socken. Gullan är född och uppväxt i Pekkla, så här ser huset ut i dag, och nedanför ett gammalt foto av huset och dess ägare, (även här är huset tydligen utökat.)


 

Av ~ Ruth ~ - 17 april 2009 23:43

Fy vad det är kämpigt att ladda upp bilder, hela tiden kommer det upp en sida där det står "Proxy Error", har varit så i några dagar nu.



2 tranor flög här i dag, fick zooma max på kameran så dom blev som dom blev. 2 par häckar varje år på en liten sjö här, härligt att se.


Bofinkar finns det en uppsjö av här, bilderna är tagna genom fönstret, rätt varsamma fåglar, flyger vid minsta rörelse. Dom har så fina färger.



Härliga och varma dagar har vi, tvättade kläder och hängde ut i dag och dom blev torra på nolltid +16* i skuggan. Nu är det -1* så det är stora växlingar i temperaturen. Lite snö finns det kvar ännu.


I morgon skall jag sitta på utedasset, premiär för i år, det är så mysigt hehehe.

Nu skall jag ta en natta-dusch innan sovdax.

Sleep well!


Av ~ Ruth ~ - 16 april 2009 00:10

Otroligt hur snabbt dagarna går, snön lika så. Nu är det våren här uppe, vattnet forsar i bäcken en liten bit bort, fåglarna är som förhäxade av solens strålar och värmen i luften, ett öronbedövande fågelkvitter. Arne såg Ärlan-vippstjärt i går, tidligt tycker jag, men bevingade flygare finns det i luften så mat bör dom kunna få i sig. Snart barmark här nu, otroligt så snabbt det har gått i påskveckan, men det har varit så väldans varmt i luften och det kom lite regn vid ett par tillfällen under veckan och då går det undan.



Tarraz älskar att sitta på altanen, solar sig och lyssnar på alla ljud i naturen.



Korren hälsade på oss ute på altanen. Tidligt på morgonen satt den på fönsterbläcket och kikade in, den är udda i flocken, så grå i pälsen, men så söööt.





I eftermiddag har vi varit i Långflon vid Norska gränsen på kafferep hos ett äldre par som är en bra bit över 80 år, så vitala och pigga, dom bor så fint vid sjön, bara vägen skiljer dom åt, ett paradis på sommaren. Rena idyllen.



Nu skall jag krama kudden, God Natt !


Av ~ Ruth ~ - 13 april 2009 00:00

Har haft ett sändningsuppehåll,  bloggen har fått gett vila i helgen. Har varit fullt upp med gäster och aktiviteter. I morgon åker sonen Robin med sambo tillbaks till Stockholm, har varit så trevligt och mysigt att ha dom här. En bild på sonen (hoppas han inte ser att jag lägger ut detta : )




Min man fick en Påskpresent av sonen, en ny bärbar dator som han så länge har önskat sig, gissa om hakan blev lång hehehe.


Det har varit aktiviteter som skoterfärd på sjön, kortspel och TV-spel och bordsspel mm. så dagarna har gått så snabbt. Vacker väder med värme upp till +16* så nu har snön minimerats väldigt dessa dagarna. Så mycket fågelkvitter ute så man nästan behöver öronproppar, en Amiral-fjäril på väggen, nattfjärilar och flugor, så nu är det vår även här.





Påsk-maten var på fredag Rådjurs-stek med rotfruktsgratäng, sallad och potatis. Lördag Påsk-lamm, och i dag Har-ragu, i morgon blir det Orre. Så god mat och dryck har det varit, har nog gått upp ett par kilo buuuuu.




Hoppas ni har fått en lika trevlig helg som vi har haft.

Kramiz på er alla !

Av ~ Ruth ~ - 8 april 2009 23:43

Så här såg det periodvis ut genom fönstret i dag, snö och regn om vart annat.Barometern påstår i kväll att vädret skall bli fint, får se om den ljuger, den är så gammal så jag litar inte på den till 100%.



Vi har varit till Gullan och ätit middag i dag, rödspetta men en kanongod citronsås och en sallad, glass med färska hallon och blåbär var inte fel som efterrätt.


Tandfickan känns bättre i dag, dunkar inte lika mycket och i morgon skall Arne hämta ut mina piller. Tur att hundarna har en förstahjälp med sig, fungerade även för mig så nu skall det bli OK tills jag kommer hem.


Färjestad blev Svenska mästare i hockey i kväll och fick guldhjälmarna på huvudet, så min man har firat med en Whiskey i kväll hehehe. Även jag tyckte det var en spännande match och följde den hela kvällen. Stort partaj i Karlstad i kväll.


Nu skall jag sova. God natt mina trogna vänner !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards