~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under februari 2009

Av ~ Ruth ~ - 13 februari 2009 20:45

Kommer ni ihåg min "Skalman" ? tänka sig, han lever fortfarande efter 4½ månad i sin blomkruka, det trodde jag inte. Han fick ju följa med till Värmland också när vi var där en månad över Jul :D Nu hade han inte förflyttat sig från sitt äggskal på 3 veckor så jag trodde det skulle vara slut, plockade bort han från skalet och spolade ljummet vatten på han, satte dit ett nytt äggskal och satte han i, vipps så var han på jorden i krukan, lät han vara där, efter ett tag så var han borta. Letade och letade mellan kvistar och den döda växten men ingen Skalman, petade försiktigt i jorden, där hade han lagt sig för vila under torkat skräp, så nu får han ligga där tills våren nalkas. Tror till 100 % att han får ett liv ute i rabatterna till sommaren. Kanske märka skalet med något så jag ev. kan få se han lite då och då, för ringmärka han, eller sätta en sändare på han, går ju inte hehehe. När han blir fri så har jag ju ingen omsorg för han längre, då fixar han allt själv, men kunde vara roligt att få hälsa på han och hålla han i min han lite då och då..


Tittar nu på "Let's Dance" får se vilken som åker i kväll.
Ha en mysig kväll !

Av ~ Ruth ~ - 12 februari 2009 22:20

Näää, nu har jag bestämt mig efter att jag tittade på Sverker på TV1, det blir ingen resa till Venedig, ligger många dolda avgifter som inte syns och hörs på inbjudan. Flygskatt, och flera oförutsedda utgifter under tiden man är där, många frivilliga men man vill ju inte stå utanför, så jag gör som Sverker, slänger Venedigresan i soptunnan. Hade säkert blivit en trevlig upplevelse, men har inte råd med ett tomt privatkonto när jag väl är hemma.


Det är kraftig kyla och mycket snö på flera platser omkring i Sverige, pratade med min mans bror som bor granne med oss när vi är i stugan i Norra Värmland, i natt hade det varit -30* och på 3 dagar så kom det ner 60 cm snö, så där är det vinter så det förslår. Synd jag inte har en helikopiter då hade jag åkt upp på direkten, kanske inte för kylan, men för snön. Tänk att få stoppa in vedpinnar i vedkaminen och den härliga värmen sprakar och knastrar och en underbar värme sprider sig, känner mig lyrisk av bara tankarna. Kram på er mina trogna vänner, ni är välkomna att få uppleva en äkta Värmlandsvinter när vi åker upp nästa vända, lovar, ni blir lyriska !

Av ~ Ruth ~ - 11 februari 2009 23:06

Jaaa, så illa är det, har inte besökt mina vänner heller i kväll, där brukar jag inte svika suck. Dagen har gått i ett och i kväll har vi haft gäster som åkte hem för en stund sedan, och nu är huvudet tomt. Det viktigaste för mig nu är att göra snabb besök på era bloggar, kanske inte hinner alla, men det kommer en ny dag i morgon. Snart skall jag titta på TV1 och reprisen på "Stormen" det är det sista avsnittet, missade när det gick, tittade på en annan kanal då. Även om den inte har varit så bra så vill jag se hur det slutar för dom olycksaliga i byn.

Av ~ Ruth ~ - 10 februari 2009 17:12

Grått väder som vanligt och + grader, kom några fjun i gårkväll och det ligger kvar lite här och var. Riktig kylig snålblåst ute så det är inga stora aktiviteter utom hus. Har stekt våfflor åt hundarna, dom bara älskar det, en dag i veckan är givet, 3 plattor till var och en, dom smakar inte, bara sväljer så nu blir det inget mera i dag. 18 plattor gick det åt för 6 hundar. Själva så åt vi också enkelt ett kycklinglår, råkostsallad och vitlöksbröd.



Har småpysslat inne och vi har varit och handlat på ÖB, massor av konserver för att blanda i sallad, röda och vita bönor, sparris, minimajs, bambuskott och kokosmjölk osv. bra att ha i skafferiet i källaren, olika sorter fullkornspasta och 5 kg. kaffe mm. Brukar åka dit och handla sådana lagringsvaror (som är bra att ha.)


Sticker och stickar mellan varven, mitt barnbarn Alexander och bonusbarnbarnet Markus skall ha raggizzar, min son och sambo skall ha innetofflor så har lite att stå i med och det gillar jag :-) Har även en beställning från en bloggare på strumpor och vantar. Det är inte + grader över allt i Sverige och det ger mig jobb. Är ju jobbigt att bara rulla tummarna då skulle jag bli knäppare en vanligt.


Har nog fått bloggtorka, det märker jag väl när jag sätter för att skriva ett inlägg, det har ju inget skett något i dag, hmmmmm, inte kul :(

Ha en fin kväll !







Av ~ Ruth ~ - 9 februari 2009 19:47

Idag skall jag utmana tre stycken som får i uppgift av mig att mycket kort skriva ihop en liten berättelse av de stolpar som Medresenärskan har hittat på hon är alltid så finurlig..
Utmaningen till mig kom från Skogsfrua.
Jag utmanar: CinaSmeden, och Gerty.



Här är stolparna:

1         hon stod på knä och ….
2         att det skall vara så svårt att ….
3         Ingen kommer att märka att ….
4         att telefonen plötsligt skulle ringa …..
5         det ringde på dörren  …
6         Nej, hon var inte intresserad av  …
7         Nej, inte sen heller ….


Lycka till mina vänner !!!!


Så här blev min berättelse hehe.


Stod på knä framför köksbänken och plockade glasskärvor efter en stor kruka fylld med ketchup.

Att det skall vara svårt att plocka glas utan glasögon. Matgästen kommer snart. Skall nog bli klar så hon inget märker.


Jäklar nu ringer telefonen, sätter handen på bänkkanten för att komma upp på fötter, en påse med ärter rasslar ner i ketchups-sörjan. Med gråten i halsen snabbar mig upp för att svara, halkar omkull på dom runda ärterna hela jag är röd av ketchup. Skriker i telefonen "RINGER DIG SENARE" det är rött över allt.


Inte dörrklocka också mitt i allt elände ! drar handen över ansiktet i ren förtvivlan. Utanför står en försäljare när jag öppnar, ÄR INTE INTRESSERAD ! han skriker och försvinner illa kvickt och ringer 112. Sirener tjuter och Ambulans och Polis anländer.


Jag öppnar dörren försiktigt och skriker det är ketchup, dom ser kaoset i köket och hör mitt skratt, fixar detta själv, jag behöver inte er,  varken nu eller senare.

Av ~ Ruth ~ - 8 februari 2009 21:46

Fick byta vattnet i skurhinken 2 gånger när golvet tvättades i dag, men nu är det frost på gräsmattan, hoppas på en ledig dag i morgon från ditto göromål. Den magiska fullmånen lyste så glad i kvällens skymmning och gav ett trollskt sken mot marken, men har inte hört vargayl i kvällingen som tur är, bara skräniga ungdommar på gatan och dom hör's även om det inte är fullmåne.


Har fått 3 Awarder i dag från gulliga vänner 1000 tack, är så stolt !


Denna fick jag av Cina och Latte


Utmärkelserna haglar in flitigt och inte utan att man blir stolt :) Kan inte välja 7 nya som skall få den vidare av er mina vänner. Alla under mina länkar är lika mycket värda för mig och förgyller mina gråa veckodagar med positiv energi tack vare era kommentarer i min blogg. Till er alla som vill ta emot den säger jag varsågod och ni är värda den med råge.



Sussi fick jag denna av 1000 tack


Denna Award fick jag av Carolina & Latte, den duktiga tösen har gjort den själv, är den inte vacker ? 1000 tack Carolina.

Av ~ Ruth ~ - 8 februari 2009 00:09

Regn och grått väder var eviga dag, humöret och orken sjunker. Gräsmattan är som en disksvamp och hundarna är grisiga och golven blir sketna och jag går där och fejar och grejar för att hålla efter så inte huset blir som en svinstia för då sjunker mitt välbefinnande en mera.


Vad har då varit positivt, köpte mig ett par nya svarta jeans, måste göra något för att lyfta mitt humör och genast så blev humöret lite bättre en vad det var innan. Tittade på en massa bling bling, men fastnade inte för något.


Gjorde Lasagne till middag och tog ett par glas vin och humöret blev ännu bättre fnissss, toppade middagen med glass och varm hjortronsylt, är man mätt och belåten så blir man trött och slö så nu fortsätter jag mina göromål med svabben i morgon.


Min man bjöd på en likör till kaffet, sedan tittade vi på Melodifestivalen från Rondo i Göteborg. Summan av kardemumman efter att alla bidragen var avklarade så vill jag påstå att ingen av dessa går hem i den stora finalen i Ryssland. Bäst var Alcazar, förövrigt var det typiska svensktoppslåtar och dom når inte ut i vida världen, Bättre kan vi !


Har du inte skrivit på protest-listan mot den grymma dunplockningen så gör det nu, varje påskrift är viktig ! Ta gärna bannern med till din sida.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards