~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2009

Av ~ Ruth ~ - 10 januari 2009 19:24

2 generationers symaskiner, den äldsta har jag också sydd enkla saker på, nu mera står den bara som kuriosa och påminner om forna tiders sömnadskonster.




Berninan är min gamla symaskin och den fungerar perfekt för alla ändamål, den kan allt förutom att brodera så nu står den här uppe och används flitigt för lagning av grannars paltor och egna, samt för att sy nytt.



Köksgardinen som var med från Lerum och skulle ersätta julgardinen blev inte så bra, det är mindre fönster här. Så i dag fick åter symaskinen fram. 1 längd blev 2 sidogardiner, andra längden fick bli en kappa. Det får duga ett tag. Temperaturen slår nu bakut och börjar närma sig nollan nu, bara -0,9*. Får inte bli tö och isgata ute, det vill vi inte ha, kanske blir det snö ja ja, för då blir jag så glad trallala.


Nu skall jag ta mig en kopp kaffe och ladda för "Körslaget" på TVn och bara mysa en stund.

Ha en fin Lördagskväll & helg !


Av ~ Ruth ~ - 9 januari 2009 19:06

När man kommer hit till oss så blir man väl mottagen, det är mina 6 hundar + Gullan's 2 fyrfota följeslagare hon myser med i soffan. Hon älskar dessa hundar, hade hon varit 20 år yngre (nu 76) skulle hon haft ett par till säger hon. Tänk så viktigt det är med djur när man blir äldre och ensam, alltid någon att bry sig om och som behöver en, det är viktigt för ett bra liv.


Avloppsröret till tvättmaskinen är nu fixat, hällde i ett ½ paket med salt i gårkväll i röret och ut på dagen i dag så rinner vattnet i genom. Men Arne får krypa under huset i morgon och värma röret med en varmlufts-pistol och isolera professoriskt tills sommaren kommer. Känns inte gott i mina leder i dag, det blev många vridningar på golvtrasan innan 3 tio-liters hinkar var fulla och det var klart på golvet.


Har plockat bort julen i dag, ljusgardinen på altanen får vara kvar tills vi åker hem. Julgardinen i köket skall väck innan sovdax, men alltid så står det något lite julpynt kvar i en vrå som man ser först om ett par dagar.

Rozzie & Enya (dotter med mamma).

Av ~ Ruth ~ - 8 januari 2009 17:33

Skulle tvätta en fintvätt i dag, när jag trodde att maskinen var klar så möttes jag av ett häl...e, avloppet för tvättmaskinen hade frusit och 3 cm vatten över hela golvet, trängt sig under lister och tröskel och fortsatte in i hallen. Torka upp 30 L vatten med en skurtrasa tog timmar i anspråk. Fick snabbt stänga maskinen som hade en sköljning + centrifugering kvar. Mattorna flöt både i hallen och hygien-rummet. När golven var fria för vatten fick jag hänga uttömningen på maskinen över toastolen och köra klart. Nu får det stå så tills i kväll. Ingen bra dag har det varit. Arne är inte hemma och kunde bistå med hjälp, han var i Malung. Trodde jag skulle fått sticka klart den första sockan i dag, men det får bli petflaskan med varmvatten ett par nätter till i fotändan på sängen :-( Kylan har halverats ute, nu bara - 11*c, riktigt skönt, hoppas det kommer mera snö också ..

Av ~ Ruth ~ - 7 januari 2009 21:13

Flera har frågat efter recept på mitt potatis-bröd, svar: har inget ! det var bara en test som kommer att följas av flera................


Nu är det klart med vantar till mössan, bättre bild på mössan ser du här. Har börjat med raggsockar för sängen. Det är golvkallt här eftersom det är en torpargrund på huset, (man kan krypa under) ock med den rådande kylan fryser jag lätt om fötterna trotts tofflor. Är fötterna kyliga när jag lägger mig så tar det upp till ett par timmar innan dom blir varma så jag kan somna. Har alltid haft problem med isbitarfossar. I gårkväll kom jag på en lysande idé, fyllde en tom pet-flaska med varmvatten och satte fossingarna på när jag kröp ner i sängen, jisses vad skönt. När jag skall hit till påsk så köper jag med en liten värmedyna för sängen. Endast John Blund fixar inte min natti natti här uppe. Hoppas mina nattasockar är klara om ett par dagar. Inga stora händelser att berätta om i kväll, men dock ett par rader.


God natt mina trogna vänner, hoppas ni har varma fötter, så skönt att somna då !

Av ~ Ruth ~ - 6 januari 2009 19:32

Har bakat potatisbröd av den potatis som blev över från i går, hittade själv på receptet, som var pressat potatis, salt och vetemjöl och lite olja. Hade ingen brödkavel så dom blev väl tjocka, men det blev riktigt gott, det blev inte så många bara 6, (en kvar att fota). Så nu blir det till att koka mera potatis för det var kul och gott. Stekte dom i en teflonpanna på vedspisen.


Den första snodde hundarna, Arne la en på bordet och skulle hämta pålägg, när han kom tillbaka till bordet var den borta, första gången som dom har lyckats ta från bordet så nu får man vara vaksam så det inte står för nära kanten.


Vi hade det riktigt trevligt i går, efter maten spelade vi kort "Casino", skrattade så jag låg dubbelvikt, vilka stollar till vänner man har, han är ju Norsk så kanske det förklarar det hela hehehe. En underbar kväll, hoppas jag kan lura hit dom i morgon också så det blir revansch med kortspel, det är så himla kul !

Av ~ Ruth ~ - 5 januari 2009 16:29

 



Den lägre temperaturen i förgår resulterade i knappt en cm nysnö, det blev allt. Redan på kvällen var det -23* igen och i natt -26* Fattar inte hur kylan kan hålla i sig så intensivt sedan regnet och tö dagarna innan jul. Har nu städat och plockat lite, trodde jag skulle kvävas, var nog +27* i vardagsrummet, Arne eldar så hårt i vedspisen, knökar den full, var tvungen att öppna altandörren i 5 minuter. Jag lägger i bara en och en björkvedpinne, då håller det en jämn temperatur. Vi får middagsgäster vid 16.30 så nu förberedes maten, blir fisk och sillinläggningar, strömmings rullader och Jansons, svampstuvning med räkor och ägghalvor med gotta på. Här uppe äts det inte så mycket sådant så dom tycker det är så gôtt att komma hit, och njuter ja det gör dom, om det är sillen eller nubben som hägrar skall vara osagt, men tror det är kombinationen hehehe. Mitt brännsår känns inte så gôtt, sitter på ett riktigt dumt ställe, var tvungen att peta bort skorpor för det var varigt under, nu hoppas jag det skall läkas under ifrån, har satt på ett plåster med pencilinsalva på.


Nu fortsätter jag i köket !


Av ~ Ruth ~ - 4 januari 2009 16:55

en mössa, ihopsatt av 2 olika mönster och eget påhitt, sitter som en potta på mitt huvud så det blev ingen mössa för mig, men säkert passar den någon, kanske en yngre individ. Får se vart den hamnar framöver i vinter, annars så åker den bort för 75.- (på rea :)

Av ~ Ruth ~ - 3 januari 2009 14:03

Termometern går så sakteliga mot gynnsammare temperaturer efter en bister natt med -25*, hoppas det är snö på gång, kommer något fint i luften nu. Är inte helt kurant i dag, men näsan rinner inte. Hade ont mot bihålorna i gårkväll och har haft huvudverk i natt så jag var tvungen att ta mig ett piller, nu är dessa krämpor över så innan kvällen är jag nog frisk. Alla krämpor jag får går över på ett dygn så inget får fäste i min kropp. Vad jag kan minnas så har jag ätit antibiotika 2 gånger under min levnadstid och det är många år nu, starka gener. Min farfar hade vid 92 års ålder aldrig varit hos en läkare, fick lunginflammation och gick bort på 3 dagar efter att han kom på lasarettet, tror det är dessa gener som har gått vidare till min kropp.


 


En siluett från solstrålarna genom köksfönstret avbildade mig på detta sättet mot en skåpsdörr, så klart så kom kameran fram hehehe...


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards