~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2009

Av ~ Ruth ~ - 25 januari 2009 16:46

  FÖRE


Har jobbat ett tag vid datorn i dag, hjälpt Gerty med ett skadat foto som var skannat, med ett trasigt glas på, gick ej att ta ur det för bilden var vattenskadat så fotot satt fast i glaset. Tycker jag lyckades rätt så bra, blev nöjd, även Gerty.


  EFTER


Av ~ Ruth ~ - 24 januari 2009 19:00

Har fått ett söt behov efter 1 månad i Värmland, inte så konstigt efter allt julbak omkring i stugorna där, och alltid bakat med riktigt smör. Var in och hälsade på Cina förut, så nu vet jag inte vad jag hitta på, bara dräglar. God mat har många också stoppat i sig. Själv har jag inte ätit riktig mat på 3 dagar (pga. magen), men i dag kokte jag ris som jag blandade med grönsaker + en kycklingfilé, hoppas det går bra, men det visar sig nog. Farligt att besöka bloggar på helgerna ...suck...

Mår faktiskt rätt bra i dag även om jag har frossa, sov med 2 täcken och 2 filtar över mig i natt, räckte att jag vickade med en tå så kom frossan krypande upp efter benen och upp till hårfästet, varför ??? Svullnaden på ögat är inte borta, ögonlocket hänger över halva ögat, men påsen under ögat har börjat skrumpna. Inte roligt när allt börja hänga på mig, magen ner på kärna, rumpan i knävecken och tuttarna vid naveln, kinderna nere på halsen, kan man operera sådant ? Det finns inte upphägningsanordningar att köpa i affärerna för alla mina häng över allt.  Men jag är glad ändå trotts att jag inte ser ut som 20 år längre (bara som 17 hehehe).

I kväll skall jag titta i min ensamhet på Körslaget kl. 8 på 4:an, skall bli intressant att se vem som åker i kväll. Njut, ät och mys i kväll, själv tar jag en kopp te och en skorpa med ost.

Av ~ Ruth ~ - 23 januari 2009 23:38

Inte i ordets bemärkelse för jag gillar inte natt promenader, men med några rader innan säng-gående. Är fortfarande inte kurant, ögat är smalt som på en griskulting, är matt i knoppen och kroppen, men jag ser ljuset i tunneln. Har nu blivit lämnad ensam en vecka framöver, men jag och hundarna är vana att sköta oss själva i mellan åt och det har vi klarat många gånger tidligare. En vecka går snabbt, han har alltid små överraskningar i väskan när han kommer hem. Har tittat på "Let's Dance" i kväll och då har det sprattlat i mina ben, ett bra tecken på tillfriskning. Blondin Bella fick lämna golvet, även om Carl Jan, Aro eller Kitty skulle åkt först, men Svenska folket skall alltid ha pajaser att skratta åt. Duggregnar här nu och det är ingen snö i sikte, lite pudersnö i morse som försvann illa kvickt.



Snart skall jag krypa till kojs och gosa med kudden, sov gott alla där ute.

Av ~ Ruth ~ - 22 januari 2009 22:43

Är inte pigg i dag, när jag vaknade så var det bara en smal springa på vänster ögat, det är svälld så jag ser grotesk ut. Besvär med magen hela förmiddagen och en bit ut på dagen, fryser och har frossa. Min fart i dag är på en skala från 1-10 = 2, inte mycket att hurra för med andra ord. Hoppas jag mår bättre i morgon. Orsak är nog att vi tvingades lämna stugan :-( men vad göra, min man åker till Danmark i morgon och blir borta en vecka, hoppas, hoppas att jag kryar på mig snabbt för hundarnas väl och ve. Han har varit och inhandlat proviant så nu skall jag klara mig, kylen är påfylld, även hundfodersäckar är inhandlat så ingen går utan mat här. Tur att det bara är att öppna dörren så hundarna går ut i trädgården. Skall nu gå och inta ryggläge på sovrummet, har legat på soffan från och till i dag med en varm filt över mig.


Kram på er, hoppas ni inte blir smittade :D efter besöket här.

Av ~ Ruth ~ - 21 januari 2009 21:01

Vi åkte vid 2 tiden, då var det sandat, väglaget var besvärligt ett tag, sedan var det även saltat och då gick det undan, var hemma vid 7 snåret. Hundarna sov hela resan så det var raka spåret utan stopp. Nu skall jag packa upp och inspektera blommorna i källaren som har haft en konstgjord bevattning. Många utav mina blommor har min vän Birgitta i sin källare och dom har nog mått bättre och fått en bra skötsel. Ledsamt att det inte är någon snö här, men så är det i våran del av landet. En minus är det här nu, det är skönt så man slipper gris & gegga på hundarna. Får se om jag orkar och hinner besöka några av er i kväll. Måste få allt på sin plats innan sovdax..

Av ~ Ruth ~ - 21 januari 2009 12:34

Har inte kommit i väg ännu, avresan skulle ägt rum vid 10 i morse, men det är bara blankis på vägarna, med en släpkärra efter så är det inte roligt. Får se om det blir sandat lite längre fram på dagen. Jobbigt att avverka alla dessa timmar på vägarna när mörkret faller, men vad göra. Vill det sig illa så kan resan uppskjutas till i morgon, får se hur det blir. Allt är ju packat förutom mat från kyl och frys. Så är läget nu.. + grader i dag och tak dropp / ras från taket, snön i träden är borta, ett lurigt väder är det.

Av ~ Ruth ~ - 20 januari 2009 12:11

Glömde berätta att vi besökte en god vän i gårkväll, överlämnade ett par hemstickade ylle-sockar som jag har stickat till henne. Stickade stortsätt hela dagen i går för att få dom färdiga. Snöade gjorde det också med fin, ren och vit snö, så typiskt när vi står i startgropen för att åka hem till Lerum. I dag snöar det ymnigt, hoppas det inte ställer till det för oss i morgon och hemresan.


Fick också en del tips för mitt läfsbak som underlättar för mig. Att ha en stor skiva som jag skall spänna lakansväv över och sätta fast med häftstift, mjöla in lakanet så fastnar inte degen så lätt när den kavlas. Har en brödkavel med skåror tät omkring, för att det inte skall fastna deg i räfflorna så skall man trä en nylonstrumpa på brödkaveln. Även knåda in det första mjölet med en hushållsassistent (utan den, väldigt kletigt). Med dessa tipps och råd tror jag att det skall bli lättare att kavla riktigt tunt. 1000 tack Gerd för dina goda råd och tipps som blir till stor hjälp och nytta vid kommande läfsbak väl hemma i Lerum.


Kommer in några rader när vi väl är hemkomna, beräknar kliva över tröskeln vid 17 tiden. Har börjat packa lite lätt och Saidie har fattat vad som är på gång, går bara och gnäller och gnyr och skriker, jäkla höna, så jobbig hon är, tur inte dom andra 5 har tagit efter för då skulle jag bli knäpp (värre en vanlig hehehe.) Skall till Gulliga-Gullan och käka middag i em. skönt att slippa tänka på matkok / stek. Vill inte, vill inte hem fören vitsipporna blommar i vårsolens glans, känner mig deppig i dag :(

Av ~ Ruth ~ - 19 januari 2009 22:59

dessa utmärkelser som gör mig riktigt stolt och glad, vilka vänner man har :D ! Denna gulliga gåva fick jag av: Smeden, Charlotte , Frump och Anki, Anki har ingen blogg, men en fin hemsida för sina härliga hundar. Bloggvännerna som jag ser som min familj och bästa vänner, berikar min blogg nästan varje dag med underbara kommentarer av vänskap. Ni är så trogna och gulliga. Era bloggar ger mig så mycket energi och glädje tillbaka även om jag har för det mesta varit frånvarande med kommentarer sedan jag kom hit upp, det har inte varit för att jag vill vara oartig, men får inte era bloggar att ladda upp med mitt sega modem, trotts det så har ni varit mig så trogna.


Snart är vi tillbaka i Lerum och då har jag så mycket att läsa bakåt, vill ju veta vad ni har haft för er under min frånvaro. I morgon skall jag börja packa inför avresan, det blir en dryg dag så jag tror inte det kommer något inlägg, men man vet aldrig :-)



Denna fina gåvan fick jag av Anki så många fina rader. Ger utmärkelserna till er alla i min länkspalt, ni är så väl värda dessa utmärkelser, en stor kram till er alla och tack för att ni finns !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards