~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2008

Av ~ Ruth ~ - 12 december 2008 17:11

Det här blir det sista inlägget innan vi har installerat oss i stugan. Som jag förut har skrivit så är min dator med och firar jul. Kan komma ett inlägg nästan dagligen här på min blogg, men blir svårt för mig att vara trogen era bloggar, sidorna är tunga att ladda upp så här i slutet på månaden när det är mycket bilder och text. Men hoppas att ni som troget besöker mig gör det fortsättningsvis också om dagarna.


Glöm mig inte SNÄLLA, SNÄLLA kom ihåg mina vänner ! INTE SKICKA PPS FILER, ELLER STORA BILDER när jag är i stugan, mitt modem klarar inte det utan att ta en timma på sig att ladda ner, jobbigt och onödigt. STRYK MIG UR MAIL-LISTAN "MASSMAIL MED SKOJIZZAR", öppnar aldrig dessa filer här hemma heller, och skickar aldrig sådana själv. Vanliga mail blir jag bara glad över. Det var allt från mig denna gången.


Hej svejs leverpastej, vi ses i Värmland och stugan !

VILL NÅGON HA MITT JULKORT SÅ VAR'SÅ GOD !

Av ~ Ruth ~ - 11 december 2008 22:00

Nu är det på sluttampen för avresan, himmelns fåglar ger oss nog ett leende när vi kommer upp även denna gången vill jag tro. Kommer ett inlägg innan avresan också !Sov sött !

Av ~ Ruth ~ - 11 december 2008 00:07

På morgonen i dag började det snöa lite lätt så nu har vi åter lite puder på marken, men nu tycks det klarna upp och termometern är på + så snart är det ett minne blott igen. Andra vändan i vinter med pudersnö.


Beställde mig nya glasögon i går, mina nuvarande börjar ge sig. Skall även beställa nya terminalglasögon, så jag har reserv här vid datorn. Jäkla billigt att köpa via nätet. Går till en optiker och får en undersökning, kopierade receptet och skickade i väg. Nya kompletta ögon inom 14 dagar till ett pris av kr: 435:- då kan man köpa flera ögon. Tycker dom jag köpta var rätt tuffa och annorlunda med små pärlor på sidan, vill ha lite kraftigare eftersom dom kan få omild behandling lite då och då. Beställde jag mina: "HÄR" och dom kommer på posten till Värmland.


Flera nätbutiker  "HÄR", "HÄR", och "HÄR". Finns säker många flera också.

Av ~ Ruth ~ - 10 december 2008 18:07

Tänkte först inte blogga något i dag, men det är svårt, har inspekterat min Avokadokärna, näääääää, så det kommer en liten lägesrapport.


Kommer ni i håg när jag skulle odla en Avokado-planta ? HÄR. Det är snart 2 månader sedan, den har inte delat sig ännu och inget grönt spirar, var nog ingen bra och fertil kärna, kanske fel kön :-) hur det nu skall vara med det inom det området. Var det någon annan som satte en kärna vid den tidpunkten och hur har det gått för din, har det blivit någon baby planta ? Får nog köpa en ny Avokado, ger mig inte så lätt, vet att det skall fungera. Nu i Juletider kanske sätta några nötter och dadlar, så får det bli efter julhelgen. Näpp, nu får jag greja lite, inte ligga på slösidan då blir inget gjort.

Håll till godo med dessa rader, bättre en inget alls, eller hur är det ????


Av ~ Ruth ~ - 9 december 2008 18:59

Det är så dimmigt och grått här i kväll så det är inte många metrarna man ser framför sig. I nattens mörker är alla katter grå påstås det, men nu är dom osynliga ujja. Skall nu börja tvätta hundsängar som skall med till Värmland, det är mycket att tänka på, måste dammsuga dom först och det tar tid, annars så täpps filtret i maskinen igen av hundhår, dom har en egen maskin annars skulle alla våra kläder vara fulla av hundhår och se ut som angorakläder. Nej nu skall jag börja, inte sitta och skriva här. Ni som inte har fått besök av mig i dag får det senare i kväll !

Av ~ Ruth ~ - 9 december 2008 00:46

Så var åter en dag till ända, känner mig handlingsförlamad, det är så mycket jag måste göra innan avresan till helgen, så huvudet bara snurrar. Min man var åter duktig i går har gjort 4 stora krukor med inlagd sill, det är hans jobb till varje jul, även Strömmingsrullader och Jansons, han gillar att fixa udda saker, då njuter han och vill så mycket. Normalt sett så brukar det bli 8 sorters sillar, men eftersom vi firar jul ensamma så går det inte åt så mycket, en och annan matgäst blir det alltid från stugorna omkring där, man brukar vandra runt, det är mysigt. Nu blir det bad på 3 hundar så dom blir julfina och doftar gått. Klippte under och runt tassarna + klorna i går, skall dom röra sig i snön så fastnar det så mycket snö mellan och på trampdynorna så det blir jobbigt för dom. Som ni förstår så längtar vi till snö och minusgrader och snart är vi där.

Av ~ Ruth ~ - 8 december 2008 00:00

Svaret på frågan var en POTATIS som var delat nästan igenom, och fick ½ torka.


Nu har pris-skålen åter varit framme, det var inte så många rätta svar, så ni som svarade rätt fick en stor vinstchans. Rätt svarade: Charlotte, Lillis, Frump och Cina.


Så här kommer belöningen i form av ett par "Pulsvärmare", snygga både med och utan en tunn fingervante under.


Vem blev det då av dessa 4 som segrade, jo:  GUNNEL "FRUMP", GRATTIS vännen ! Skicka mig din adress i ett E-mail så kommer dessa på posten om ett par dagar. Ni som inte hade turen med er denna gången så går det flera tåg framöver.


Här var tävlingen

Av ~ Ruth ~ - 7 december 2008 12:47

  I dag tittar solen fram lite mellan en tunn slöja av moln, det var länge sedan den sågs. Marcus fick den åtråvärda titeln "Stjärnan på Isen" i går kväll, men det vet ju ni redan ni som har varit trogna tittare och följt dessa program, och ni som inte har tittat är inte intresserade heller. Slutligen tittade jag på Britney Spears levende, är nog inte så enkelt att vara stjärna alla gånger, kan nog knäcka en rejält. Tyckte riktigt synd om denna känsliga och spröda varelse när jag tittade på programmet. Alltid förföljd av kameror och och elaka reportrar som försöker att skapa sensation på andras bekostnad. Det är en himla tur att man har sluppit detta. Stickade lite när jag satt vid TVn och stoppade en och annan Chips flinga i munnen och det resulterade i halsbränna, men en tuggtablett hjälpte upp det hela. Somnade sött vid 1 tiden och klev inte ur sängen fören vid 10 i dag, så härligt, min man var uppe och tog hand om hundarna. Detta var lite om gårkvällen följd av en härlig natt sömn.


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards