~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2008

Av ~ Ruth ~ - 21 december 2008 21:05

Har nu stickat mig ett par vantar så jag blir varm och god om fingrarna, i fall jag måste hjälpa renarna dra Julklappar i lilla byn Klaråsen. Det har även kommit lite snö i dag också, så det fyller på igen. Natten var kylig - 11 * men nu bara ett par grader, blir nog mera snö till natten, så jag tror renarna fixar det även den här Julen.



Nu är det fjärde ljuset tänd, det kommer med frid
till vårt hus, och över jorden ska sändas ett budskap om
värme och ljus.

Av ~ Ruth ~ - 20 december 2008 19:47

Så här ser en av våra inneboende ut, var på väg ut och fick se han klättra på väggen, snabbt in efter kameran, men ack så snabb, svårt att hinna med och zooma innan han försvann bakom husknuten och in under taket till sin lilla lya, den är så söt och är en flitig gäst under Gullans fågelträd, där ligger det massor av solrosfrön som dom sitter och mumsar på, stundtals är dom 4 st. ofta ses dom klättra på våran husvägg, vill tro dom har ett rikligt förråd av solrosfrön där uppe. Såg även ett rådjur vid uthusen på morgonen, men det var så grått, bilden blev så otydlig.



I dag har det kommit lite ny snö, nu är det åter vitt över allt, snöplogen körde i em. Har satt upp lite tomtar och glitter och kulor i dag, men ingen Julgran tror jag det blir, skippar nog den när vi är själva på Julaftonen, det blev julmys av allt som kom upp så det får räcka.



Tomten var framme i fm. och inspekterade sin omgivning, han hälsade så glatt där han kom tassande i snön, så det blir en riktig Jul i stugan vad det lider det är jag bergsäker på.


Nu när tredje ljuset glimmar
och dagen går mot sitt slut,
kanske i nattens timmar 
flera tomtar smyger sig ut.


Av ~ Ruth ~ - 19 december 2008 19:41

Har så svårt att komma in på bloggen, alltid så när det är i slutet på månaden, det är så mycket som skall laddas upp. Det har varit regn, grått och dimmigt i flera dagar och upp till +5* så nu är det inte så mycket kvar av det tjocka snötäcket, men skall komma snö till helgen, så då blir jag åter glad. Dagarna går med att plocka och greja, fortfarande har inga tomtar kommit fram här inne, men i morgon kanske. Var med Gullan (76 år) till ICA och fick tag på lurvegarn "Fiffi" men det var snålt med färger, köpte 5 nystan så nu skall jag sticka vantar (vanliga tummvantar) med ränder i päls.


 



Var hos Gullan och åt grillat kyckling, vitlöksbröd och sallad. Hade kameran med och filmade på hennes fågelträd genom fönstret. Det var snålt med fåglar i dag bara Talgoxar och Gråspett. På hemvägen filmade jag en Hackspett som satt och trummade i ett träd en bra bit bort så jag zoomade max, därav den dårliga bilden med det gråa vädret. 

 


Näää, nu skall jag steka köttbullar och frysa in, men har ingen lust, bläää. En liten hälsning från mig så ni ser att det är bra här.

Av ~ Ruth ~ - 17 december 2008 15:12

Har gått en sväng med hundarna, men så isigt på vägarna, riktigt farligt. Nu har dom lagt sig till ro i soffan och bara njuter, blir lugnt några timmar, dom är så nöjda och belåtna.

I dag töar det och är +1. I gårkväll åkte snön från taket i små etapper och jisses vad det väsnades när det åkte ner på altanens plåttak, hundarna blev som tokiga varje gång sprang omkring och skällde som idioter. Det är mycket nytt här uppe nu som dom skall vänja sig vid. Min gamla säng knarrar lite när jag vänder mig och då har dom skällt, men i natt gick det bra, så nu är det ok. Det kommer ner lite fin snö i dag, hoppas det ökar under em.


Nu skall jag över till Gullan och dricka kaffe.

Höres av sedan. En stor kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 16 december 2008 23:07

I dag kom mina nya glasögon i brevlådan, med inbetalningskortet bifogat kr: 435:- båge 225:- slipning av glaset 210:- resten moms (87:-). Är sketnöjd, bågen sitter perfekt och är lätta, min egna Julklapp, japp !  Skall beställa ett par till med en annan båge som jag valde mellan, när jag beslöt mig för dom som kom i dag.


Vi har varit på middag i dag, rätten saknade namn (kokerskans egna) en vilt gryta med hare, himla gott, efterrätt: hemmagjord glass med varm hjortronsylt.


Våran goda granne Gullan kom en sväng på vinglögg och pepparkakor (Mor Annas) mitt på dagen. Saknar Gullans man Folke som jag har berättat om tidligare i bloggen, det känns tomt och det svider, go'a Folke saknar dig. Nu sitter han och tittar ner på oss, förra Julen den 24 så fyllde han år och vi umgicks en hel månad, nu känns det tomt.


Fick en burk med hembakta kakor av Gullan i dag, hon är så snäll och vet att jag inte gillar att baka längre. I morgon bakar hon en dubbel sats med bullar och ger mig hälften, hon är värd allt gull i världen.


I kväll kom den första tomten Håvard på besök med sin fru Kerstin, en riktig spelevink (Norsk) hehehe, det blev bara lite fika. Sedan har vi tittat lite på TVn.


Sätter även in 2 bilder med vad jag ser genom mitt fönster. Nu skall jag ta en mugg med glögg sedan sova.


Av ~ Ruth ~ - 15 december 2008 22:16

I kväll blir det en bild från vardagsrummet tagen utan blixt, här vid datorn sitter jag nu.


Har åter sytt gardiner för 3 fönster, är helt slut, skall även sy omtag för dessa 6 längder i kväll, spyr åt symaskinen nu, men lika bra att få det klart. I morgon skall jag tvätta, överkast, har bytt fräscht på sängarna och alla gardiner som har bytts ut + en del handdukar osv. som har förbrukats under sommaren av min man och jägarna, så inte är det tid för slappa ännu.

I morgon em. är vi bjudna på middag det skall bli härligt med ett avbrott. Har inte kommit något mera snö och temperaturen håller sig runt -5* fina vinterdagar, men det är grått och utan sol. Dagarna flyter på och snart är det jul. Så skönt som jag sover här uppe gör jag inte i Lerum, snabbt går det också högst 10 minuter innan jag kommer till drömlandet. Ekorrarna bor på loftet i vinter också, dom har nog fått en permanent bostad där skyddat från väder och vind, mysigt att ha dom omkring husknutarna.


Är så kvällstrött här uppe så det är dags för sängen snart, en helt annan luft, ren och härlig. Kom inte alls in på min blogg tidligare i dag, "Webbplatsen hittades och väntar på svar" sedan "Sidan kan inte visas", nu kom jag in på 4:e försöket jippiii. Fy vad jag längtar efter mitt bredband och era bloggar, det här är jobbigt :-(

Av ~ Ruth ~ - 15 december 2008 00:01

Kommer nästan inte in här på bloggen, sidan kan inte visas efter ett tag, efter några försök så kommer jag in, så även när jag försöker och komma in på era sidor.En liten natthälsning från Värmlands skogar. Allt är bara bra, har jobbat stortsätt hela dagen, 1:a våning är nästan klart med städningen, har kryddhyllan och uppe på skåpen kvar. Har fått upp lite adventsljus. Fick besök här i kväll så vi fikade och pratade. Här bara knackar det på dörren, inte som i Lerum där man nästan får skicka ett inbjudningskort, det här är landet och alla är gästvänliga precis så som det var förr.Har precis varit ute och tagit ett par kort mot huset så ni får se hur fint det lyser med lamporna.

Hoppas ni har haft en 3:e fin Advent.

Kram Ruth

Av ~ Ruth ~ - 13 december 2008 23:41

Resan gick fint, lugnt på vägarna, inga dårar var i farten, bara vi hehehe. Kom fram vid 6 tiden i em. Snö är det och kyligt (lagomt) -8* har plockat allt på plats, i morgon blir det städa högt och lågt. Vedkaminen sprakar så mysigt och det är riktigt varmt i stugan. Skall nu lägga mig, är så jäkla trött, somnade inte fören vi 4 i morse, sedan denna långa resan i timmar. Kom nästan inte in på min blogg, så hälsa på er blir svårt, men glömmer er gör jag aldrig.

Kram och god natt !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards