Direktlänk till inlägg 25 oktober 2008
Frossade i äppelpaj igen i går kväll, blev så sugen på något gott, och den här är den godaste som finns. Testa gärna, den är knäckig och mycket enkel att göra, låt den förgylla som efterrätt när söndagsmiddagen har avnjutits, den blir en favorit...
Sätt ugnen på 175*. Smält smöret i en kastrull, dra den från värmen. Blanda alla ingredienser i en bunke och häll över det smälta smöret, rör i hop smeten.
Skala och kärna ur äpplena, skiva rätt så tunt, lägg dom i en smörad ugnssäker form (inte för liten), fördela smeten över.
Ställ in formen i ugnen i ca 35 min, eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
Låt den svalna lite, servera med glass, vaniljsås eller vaniljvisp, njut av det goda !
Testa gärna med en och en halv sats av smeten över äpplena, älskar det krispiga täcket.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|