~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 2 oktober 2008

En söt blomma som har flyttat in.

Av ~ Ruth ~ - 2 oktober 2008 00:00

Har tagit en bild på min lilla fuxia som jag startar denna dagen med, så söt där den står i sin terakottakruka. Den är fotad med min nya kamera. Roar mig med att ta 2 likadana kort med båda mina kameror för att jämföra kvaliteten, rätt så intressant. För att få en rättvis bedömning så får det bli utomhus bilder. Kan inte begripa hur jag skall ställa om kameran så jag kan se genom kameraögat, det retar mig till max, har läst och läst i denna vidriga boken som följer med, NOPE ! det står ingen stans..


Dagen förövrigt var lugn och stillsam, bortsett från min lilla pojke som har haft det stressigt och gnälligt i en hel månad med löptikar i huset, men jag vänjer mig vid tjoandet. När den ena slutar så börjar den andra. Nu är dom 2 första tikarna klara och nu är det Debbies tur, kommer i höglöp dom närmaste dagarna. Trodde att Nowah som nu blir 1 år på lördag skulle komma i gång med sitt första löp, men näää då, dom brukar löpa när dom är en 6-7 månader, men se inte hon.


Inte så lätt att vara pojke i ett harem av töser, det tar på krafterna och matlusten är lika med noll. Matar han med att stoppa kulor i munnen och håller för, (2 måltider varje dag,)  han vet att jag inte ger mig så han finner sig i det, men försöker att spotta ut. Han får nu ett valpfoder som är kraftigt och då behöver han inte så mycket mat åt gången, vill inte att han skall gå ner sig dessa veckor, tar så tid för han att komma i form igen så därför gör jag så.


Hoppas det blir en dag då solen kan lysa lite på oss alla.

 
 
charlotte

charlotte

2 oktober 2008 07:57

God morgon Ruth. Vilken fin blomma det är i krukan. Ja du beskrivning till kameran är inte alltid lätta att förstå, till min är det en tjock bok och jag begriper inte hälften av den. Jag kan bara se genom sökaren när jag ska fota, skärmen går inte att se igenom vilket jag tycker är lite märkligt på en systemkamera. Får jag fråga dig en sak Ruth, tror du att mitt inlägg igår kunde missförstås? Jag sitter och är lite upprörd över en kommentar jag fick som jag inte publicerat. Jag skrev en förklarande bakgrund idag till det hela, men just nu känns det så eländigt att en person inte kunde se det för vad det var ett minne som är över 35 år gammalt. Jag mår inget vidare av det, speciellt som det är en av mina allra bästa vänner som skrev det.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

2 oktober 2008 09:04

En söt liten fuxia i en väldigt vacker kruka. Vad fint kort du tagit med din nya kamera.
Kramen

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

2 oktober 2008 10:28

Så fint bilde på din fuxia,lurt å ta den inn.Min står ute og sørger enda..kanskje burde få komme inn den og om det ikke for sent for den stakkaren.
Må du ta bilde å se gjennom "øyet" da,det er enklere å bruke skjermen;) Og man venner seg fort til å bruke den,vanen makt osv*ler*
Stakkars gutten din da,ikke lett med mange tisper i hus med løpertid..tror Rocky syns veldig synd på han nå:P
Merker med en gang på han når noen i nærheten har løpertid,han har så god tid på runden sin..men heldigvis er han rolig(lugn) hjemme da mot for den forrige hunden jeg hadde som satt å ulte når det var løp på gang:p
Ha en fin dag.
Klemmer fra meg.

http://skriverier.jenn-k.com

 
Ingen bild

BLOGGAREN RUTH

2 oktober 2008 11:30

Svar till Sharlotte:
Nej jag kan inte begripa vad som skulle kunna missförstås i din berättelse, du skrev den ut i från din synpunkt och dina kännslor så som du kände dig. Har någon skrivit något dumt så tala med personen som du känner och fråga om hon vill att du skall godkänna inlägget, tycker hon det så godkänn och gå vidare utan att må dårligt. Det är din berättelse och dina känslor du belyser, och det har du gjort väldigt bra. Sträck på ryggen !!

 
Birgitta

Birgitta

2 oktober 2008 12:01

Vilket jättfint foto, bild och blomma :)

Har ingen erfarenhet av hundar, men det verkar vara mycket jobb...fast älskar man hundar är det väl ett kärt besvär kan jag tänka mig ;)

Kramen

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

2 oktober 2008 12:06

Så fin din fuchia är, passar så fint i krukan, har aldrig lyckats med fuchia, har försökt men men .... Bilden blev ju bra, skönt att du fick kameran till slut efter alla om och men, besvärligt att läsa tekniska beskrivningar har jag också, läser men glömmer sen bort, min kamera har en besvärlig beskrivning så jag skulle behöva ha boken med hela tiden, blir så irriterad på det!!

http://lenabirgitta.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

2 oktober 2008 12:51

Tack för alla fina bloggbakgrunder jag får ta hos dej!

Kram

http://violett.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

2 oktober 2008 13:35

Finns det ingen liten knapp som det står EVF/LCD på??? Kolla efter den o så om du trycker på den så kan du se i lilla ögat i stället för på LCD-skärmen....Hoppas det funkar!!!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Madde

Madde

2 oktober 2008 13:53

Hej vännen! Gratulerar till nya kameran. Kan tro att det blir mycket nya kort nu. Här har det vart fullt upp, och min dator krånglar... igen.
Annars har vi ett strålande fint höstväder. Mycket vackra färger i solen.. =)
Kram Madde

http://runezzaz.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

2 oktober 2008 14:55

Ack ja dessa löpningar går väl an men hanen skulle man i fall av ingen parning önska åt pepparn, för hans egen skull inte minst. Tänk om man hade någon att lämna skrället* till när det drar ihop sig;))

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

BLOGGAREN RUTH

2 oktober 2008 15:16

TILL PÄRLAN CINA !
Tusen, tusen tack för hjälpen, hade en liten knapp som heter EVF / LCD, och nu kunde jag växla, men vilken suddig och otydlig bild man fick med kameraögat, så den är det bara att glömma (inte som på andra kameror).

 
Latte

Latte

2 oktober 2008 15:54

Vad mysigt Ruth, att din kamera kom fram i förrgår, hoppas du passar på att fota mycket med den på alla höstlöv!

//C&L

http://latte

 
Medresenärska

Medresenärska

2 oktober 2008 16:05

Urtjusig Fuxia och terrakottakruka. Piggar upp resenärska gör det ...

Joo, jag kokade mig makaroner och stekte upp några prinskorvar gjorde jag så mätt blev jag men ... man blir så förbannad på den här handen som inte tål så mycket. Maten som flög iväg hamnade utefter lådskåpet och inom en ganska stor radie på golvet. Inte hade det smakat gott att skava upp det och äta ... Nu har jag redan köpt mig en dammsugare så i morgon skall den få premiärstäda.

Ha det gott min vän!!!
Kram från mej!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Millis

Millis

2 oktober 2008 17:01

Underbar blomma! Vad kul att du äntligen har fått din nya kamera!

Kram

http://millis.bloggagratis.se

 
Yvonne

Yvonne

2 oktober 2008 17:59

Kan tro du har fullt upp nu att få alla finesser på kameran att funka, men det är kul samtidigt kan jag tro. Tack för att du hjälpte mig att få in räknaren på min hemsida, dig kan man lita på.
Gokväll Yvonne

http://yvonne.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

2 oktober 2008 18:21

Varsågod min vän!!!

Glömde ju i all hast att berömma din fina blomma....

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

2 oktober 2008 20:03

Vad kul att kameran kommit fram! Intressant att jämföra bilder för att se skillnader på kamerorna. Men jobbigt att lära in nya manualer.
Stackars killen i flocken! Tre flickor som löpt samtidigt! Ojojoj... förstår om han matvägrar.
Nu börjar idol så det är dax att bänka sig framför TV:n

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards