~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2008

Av ~ Ruth ~ - 4 augusti 2008 01:06

Nu skall jag sova, bara jag inte får mardrömmar, har tittat på TV 4+ hela kvällen först det "Okända" (paus för film) sedan "Hemsökta hus", har precis tittat färdigt. Skall nu gå upp och sova själv på 2:a våningen, burrr, ryser. Blir nog att dra filten över huvudet och ligga och lyssna efter ljud. När jag väl somnar så blir det väl ruskiga drömmar. Har på känn att ingen lugn natt väntar mig. Skall inte se sådant innan sovdags, vet det. Kom att tänka på ett inlägg som jag skrev den 13 augusti förra året, rysligt och ruskigt kommer fram i mitt minne !

Av ~ Ruth ~ - 3 augusti 2008 17:12

Så skönt vädret är nu, både jag och hundarna trivs, strömförbrukningen minskar och Nowah slipper svalka sig i kylskåpet :D Kraftiga regnskurar varvat med solstrålar. Lättare för många att återgå till jobbet i morgon när solen inte gassar så. Många arbetsplatser har en olidlig värme hörde jag på radion. Det svåraste är nog tanken på att det är 1 år till nästa semester. Trösta dig med 1 år går så himla snabbt, plötsligt så är du pensionär då blir du hemma varje dag och många längtar då tillbaka till det jobbet man lämnade. Ja ett liv är förunderligt och så snabbt det går, att det går i repris tror jag föga, är det förbrukat så är det. Nu bär det i väg med "Berta" till affären för att köpa mjölk till kaffet och något enkelt till middagsmat ja livet går ideligen som i en cirkel.

Av ~ Ruth ~ - 3 augusti 2008 00:25

Skördade min första tomat i går, så himla god. Nu kommer det allt flera, men dom flesta har inte växt till sig ännu och det är långt kvar, så det blir att skörda i många dagar/veckor framöver, det är bra. Det är något speciellt när man kan skörda eget. Tycker dom smakar mycket godare en köpta, och inga bekämpningsmedel, jag odlar ekologiskt och känner mig riktigt stolt och mallig, hahaha. Det blev en macka med torkat hjortkött, tomat, keso och klippt gräslök (egen)  och en tallrik med plommonkräm med mjölk (själv producerat), njöt i fulla drag, brödet var köpt :-(  Kanske baka några egna brödkakor och stoppa i frysboxen, inget är som hembakat. Har varit väldigt slö på att baka den senaste tiden eftersom det bara är jag här i huset som äter mjukt bröd, Arne äter bara Husmans knäcke, har gjort så i ett par år nu. Jag tycker inte det mättar något i min mage, nej grovt mjukt skall det vara.

Av ~ Ruth ~ - 2 augusti 2008 11:32

Plommonen trivs och njuter i solskenet, men getingarna är nog väldigt förbryllande.

Bytte saft vatten på mina flaskor som hänger i trädet i går kväll. Här ser du bild på 2 av dom i dag. Har tagit flera 100 getingar redan. I morgon är det dags att sila av getingarna och hälla i några extra droppar med saft i gen. Klippte gräset där i går, getingarna t.o.m. anföll gräsklipparen, så jag var tvungen att avsluta, fick ta resten vid 9 på kvällen när dom hade gått till vila. Har letat efter getingbon omkring huset med kan inte hitta något, oftast finns det ett i närheten när det är så här många av dom. Kan vara hos någon av grannarna också, det är ju inte så många meter dit. Jag kämpar på, att jag förbrukar saft, ja det bjuder jag dom på :D

Av ~ Ruth ~ - 1 augusti 2008 16:34

Jag vet att ingen människa är felfri, men anser att prästyrket är något annat en ett vanligt jobb, det är ju ett kall. Inte tusan är det ett kall att jag sitter bakom kassan på ICA, eller står på torget och säljer frukt, eller jobbar på ett varuhus och säljer kläder osv. Tar dom minsta lilla prylen från arbetsplatsen så får dom oftast gå, vilken arbetsgivare litar på en anställd som tjuvar ? Prästyrket som skall vara ett kall, och när dessa begår en synd, så måste det bli represalier även för dom och vem kan då lita på den prästen mera, får den församlingens något fortsatt förtroende ? Tycker det är en väldigt stor skillnad på olika arbeten i det här fallet. Jag är inte religiös och går ej i kyrkan mera en vid dop, bröllop och begravningar. Jag har heller ingen rätt att döma, men min åsikt den står jag för. Håller med Åsa.
-----------------------------------------------------------------------------------

Väljer att sätta in Åsa's kloka ord här under, som hon skrev i kommentarerna till det föregående inlägg :


Håller med Rut. Ett prästkall är ett yrke som skall efterlevas. Den vita kåpan står för renhet, har man begått ett äktenskapsbrott så är det en stor synd inför gud. Det finns präster som inte har levt efter buden och som har klivit av från kyrkans arbete, både frivilligt och ofrivilligt. Ingen frestelse skall gå till handling inför guds ögon. Klart, ingen är felfri, men då får man kliva av sin tron och söka ett jobb där man får vara mera flexibel i sitt sätt att vara. Denna kvinnliga präst har inte den rätta attityden till kyrkan och guds bud. Hon bör veta att det är i svagheten som den verkliga styrkan inför gud finns. Hon har åtagit sig att vara en guds tjänare, och då lever man där efter, eller så lägger man sitt yrke på hyllan.
av En lärjunge / Åsa 
--------------------------------------------------------------------------------------

Kanske lättare att tolka barnens TIO BUDORD (som barn ser det :-)

1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det. (Frida, 6 år)
2. Du skall inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat. (Thea, 7 år)
3. Du skall bara slå någon om du absolut måste. (Henriette, 7 år)
4. Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg. (Oscar, 7 år)
5. Du skall vara så snäll som du kan, och annars kan du göra vad du vill. (Glenn, 6 år)
6. Du skall lyssna på din mamma, vad hon än säger och vilket tonfall hon än använder. (Thomas, 7 år)
7. Du skall bevara dig väl. (Kristin, 8 år)
8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till. (Sebastian, 6 år)
9. Du skall älska Gud hur mycket som helst, fast det är svårt och han inte visar sig trots att man ropar "Kom fram"! (Robin, 6 år)
10. Du skall inte begära saker av din hustru. Och så sjunger man på Mors dag, annars blir det ett herrans liv. (Tom, 9 år)

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards