~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2008

Av ~ Ruth ~ - 9 augusti 2008 20:54

Det kom inget killbesök hit i dag, nu är det sagt i mitten av den kommande veckan. Husse som är idrottsutövare på elit nivå, sköter inte sin hälsa när han är sjuk, går på medicin och tränar, när han slår sig till ro så kommer sjukdomar tillbaka. Ett vanligt problem för idrottsutövare som inte lyssnar på sin kropp och då smäller det till och blir nya antibiotika kurer. Det är ju så med oss alla, jobbar vi mera en vad kroppen förmår så blir vi sjuka, har själv råkat ut för det ett par gånger, hög feber utan någon vidare sjukdomsbild, kroppen tvingar en till vila och tar till dessa metoder. Ja, ja, hoppas han blir frisk och tar det lugnt fram tills kroppen är redo för nya idrottsutövningar och gymmet. Skall nu uppdatera en kennelsida som jag basar över. hoppas ni får en fortsatt mysig kväll. Skall försöka hinna besöka er alla innan sovdags.


Förresten är det någon som har hört något från "Smeden Bengt", börjar bli lite orolig. Vet han inte har någon dator när han är i huset i Borås, kanske har han varit där hela tiden, men man undrar ? det senaste inlägget var den 28 juni.

Av ~ Ruth ~ - 9 augusti 2008 09:15

Mitt huvud har inte vaknat ännu så det kommer bara ett livstecken att börja med, så ni ser att jag har vaknat även denna dag..


Kan någon förklara för mig varför veckor, månader och år går så vansinnigt snabbt när man blir äldre, man skulle tro att det var tvärt om. Man hinner knappt inte upp på morgonen fören det är sena kväll på nytt. Ja, ja, inte mycket att göra åt den biten, men man undrar. Beror det på att när man blir äldre tappar man tidsbegreppet ? En härlig dag i går, hoppas denna dagen blir lika fin, ser så ut. I dag så skall vi få ett celebert hundbesök om det inte har kommit något i vägen, lilla "Abbe" har lovat komma och hälsa på oss. Så vad som sker under dagen får jag återkomma till senare. Skall nu läsa Aftonbladet och tömma min kaffekopp. Blir lite försenat med morgonbestyren och rutinerna rubbas när min man är hemma. Han vill vakna med att lösa Sudoku och spela Backgammon på datorn och dricka sin kaffemugg. Han är alltid först uppe på morgonen (oftast före kl 6) så datorn är upptagen när jag kliver ur sängen ett par timmar senare och då är det bara att vänta på min tur. Stickar ett par varv, eller läser Hemmets veckotidning för att få tiden till att gå, konstigt då går tiden sakta.  
Av ~ Ruth ~ - 8 augusti 2008 11:00

Kan berätta en episod från mina barnaår som jag inte glömmer och det har berättats för mig flera gånger om så har det etsats sig fast i mitt inre. Det utspelades en kylig vinterdag när jag var 5 år. Det jag skall berätta om var när jag skulle lära mig hoppa i dom stora barnens hoppbacke. Med min ringa ålder så vågade jag mig inte på sådana strapatser utan höll mig vid sidan om på mina skidor. Vi barn var väldigt duktiga på att åka skidor efter som det vintertid var mycket snö som låg länge ut på våren, ja ända till i början av juni många gånger. Vi mindre barnen hade en pytte hoppbacke som vi tränade i, men steget till den stora backen var lång. En påhittig äldre grabb tyckte han skulle lära mig den ädla konsten att våga. Dagen därpå så kom han med en stor ryggsäck hängande på sin rygg, i den skulle jag sitta så jag skulle få prova på ett långt hopp och att det inte var farligt. Som sagt så gjort, krängde mig ner i säcken och iväg bar det utför och vi närmade oss själva hoppet, kommer ihåg min rädsla, men det var en duktig kille så jag litade på honom och att han skulle ta mig ner. Ner kom vi med ett krumbuktigt och högst vingligt nerslag. Det var roligt och jag tyckte det var rätt så kul. Ville göra om spektaklet och då var det en annan grabbs tur att ha mig på ryggen i en säck, denna gången gick det inte så lyckligt så vid nerslaget så stöp han om kull bröt sin skida och armen, det blev ett fasligt elände och transport till Elverum sjukhus där han fick ett gips på sin arm och jag fick otroliga skuldkänslor eftersom jag var orsaken till olyckan. Kommer ihåg att han fick ett lite skrin som jag fick av min moster som plåster på såret. Vet att han hade det i sina ägor under flera år det stod på ett skåp i finrummet för det var vackert utsmyckat med snäckor och pärlor, ja riktigt fint. Var själv väldigt glad över det skrinet, men gav bort det för att jag hade orsakat hans lidande och det bästa var gott nog. Hoppade i stora backen gjorde jag aldrig, ville inte bryta ben eller armar för något så löjligt och dumt. Gillar inte backhoppning på TVn i dag heller, när någon hoppare faller så går det kyliga vindar ner efter ryggraden, och så tänker jag "nu bröt han armen och skidan".

Av ~ Ruth ~ - 7 augusti 2008 10:58

 Lackarebäckens Abbe "Linus" nu 2 ½ år


Gläder mig tills på lördag ! Nu skall jag gå och köpa "Gevalia" även om det blir ett väntat besök. Denna stiliga kille kommer och hälsar på oss. Det är en son till våran Tarraz, (även hans mamma kommer från min kennel) har inte sett han på riktigt, (bara på kort) så det skall bli riktigt roligt skall ni veta, darrar av upphetsning hahaha ! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I dag vill jag också göra lite reklam för en rätt så ny bloggare som du absolut inte får missa. Hon skriver så många underbara  och roliga berättelser från barn och ungdomstiden, så  man skrattar på sig, jag går alltid därifrån med ett brett leende över hela ansiktet, det sker också att jag får byta trosor :-) det är svårt att hejda det ibland.  Ja, vem är så denna berättare ? Jo, Medresenarskan. Lovar dig, du blir inte besviken om du hälsar på henne, och där bjuds det även på kaffe och annat gôtt innan du vandrar vidare !
Av ~ Ruth ~ - 6 augusti 2008 12:00

OS i Peking står för dörren är du intresserad ? Friidrott är inte mitt stora intresse, ingen annan sport heller, men följer med ofrivilligt med eftersom radion står på från morgon till sängdags (är för lat för att byta kanal) så lite kan jag argumentera om det blir någon diskussion hahaha. Förövrigt så är inte sport av någon sort  intressant för mig, men det är konstigt, står TVn på och jag sätter mig där en stund, så kan den stunden bli rätt så lång hahahaha. Kanske kan jag lära mig att gilla sport om jag försöker. Ingen är ju sämre en man kan ändra sig, "som det så klokt heter."

Av ~ Ruth ~ - 5 augusti 2008 13:46

Fortfarande uppehåll, men tjocka grå moln när jag tittar upp på himmeln. Har varit ut och slagit ner ett par kg. med plommon, fortfarande en god del kvar. Inte så mycket getingar i trädet och på altanen i dag, beror nog på vädret. Klippte väl ett 60 tal mördarsniglar i gårkväll, nu kryper dom fram när det regnar och blir fuktigt. En del är 10 cm långa, slemmiga och vidriga. Får man detta slemmet på fingrarna så går det inte att skrubba bort det, testade även med aceton, men det blev fortfarande kvar slibb.


Min man är otroligt kunnig (skryter med all rätt). Våran värmepanna för bergvärmen slocknade i söndags, han lokaliserade felet, har på förmiddagen varit i Borås och hämtat en ny pump och har bytt en säkring som gick, så nu går den igen. Samma fel var det för drygt 1 ½ år sedan, (min man var inte hemma då heller) då jag fick hem en reparatör. En ½ dag tog det innan felet lokaliserades och kalaset gick på 4.800:- så nu på morgonen har vi tjänat stora pengar. Nu skall han till IKEA och köpa garderober och klickgolv till våran kammare i  stugan, skall bli roligt att komma upp och inspektera allt det nya.

Av ~ Ruth ~ - 5 augusti 2008 09:03

Inte så mycket att skriva om ännu, hjärnverksamheten är fortfarande i dvala efter att jag hade så svårt för att somna i natt, kl. var drygt 3.


Min man hade även lite ledigt när han var i Värmland, här är han ute med racerbåten på Höljessjön i solskenet. En del fisk fångades också in, så endera dagen blir det stekt öring som får puttra i gräddfil och gräslök samt potatis där till (inte nävgröt som vi så ofta har till fisken, då skall fisken vara kokt.) Åter fick jag en otrevlig kommentar till mitt förra inlägg som var sjukligt, antingen var det en utlänning  eller en 7 åring, för den som skrev fick inte ett enda ord rättstavat. Tror det är någon som har satt i system att skriva sjuka kommentarer i bloggarna, naturligtvis blev det raderat. Hoppas att den personen inte återkommer på ett tag. Nu har det regnat oavbrutet sedan i söndags em. inte en minuts uppehåll och termometern har legat på 14* rena höstvädret, men kommer väl att bli bättre framöver får vi hoppas. Nu är det en liten lucka utan regn, men det duggar svagt 13,7*

Av ~ Ruth ~ - 4 augusti 2008 12:43

 

I dag är det ett rejält regn-busväder och 15*, kan komma upp till 70 mm tills i morgon, hoppas Skåneland far ta del av alla dessa droppar, för där behövs det regna har jag hört. Vindar i kväll upp i mot 20-22 sekundmeter, burrr, det är väl inte höst och höststormar redan ?


I dag kommer den hem som alltid är i farten "min make". Jag har varit ensam i många veckor i sommar. Är van vid det eftersom han har ständiga jobb på det gamla huset vi har i Värmland, och det blir klart bit för bit. I sommar har hela vardagsrummet fått ett stort lyft, en mur har rivits och den återstående muren har rappats och fått grått skiffer, 3 väggar har fått brädväggar som har målats och den 4:e blev en timmervägg.


Sedan är han en hustomte för alla pensionärer som bor där uppe. Murar, drar el, spikar och lagar, fixar gräsklippare som lagt av eller bråkar och inte vill, bilar repareras, skrapar järnräcken och trappräcken och målar, spacklar väggar för ommålning (måla får andra göra) och mycket annat, så han skulle behövas där i månader. Det är också en orsak att det som skall göras på våran stuga tar extra lång tid, men han hjälper så gärna andra där uppe.


Eftersom jag oftast är kvar här hemma på sommaren så strosar jag och hundarna för oss själva och sköter hem blommor och gräsklipp, det går så bra så och vi reder oss väldigt bra själva. Men i söndags så strejkade pannan, vet inte om det har varit någon åsk smäll på natten som har ställt till det. Det är ju så mycket elektronik nu för tiden som är känslig för åska, det regnade kraftigt på natten så det är inte omöjligt, jag vaknar inte av åska då är jag som en klubbad säl. Så nu finns det inget varmvatten i kranen, vi har bergvärme sedan 6 år tillbaka, och den har aldrig strulat, men någon gång skall det väl ske. Vi har ju vatten i kranen som kan värmas för behov. Så nu är det bra att han kommer hem och fixar pannan.


Det blev ett längre inlägg en vad jag trodde, heder till dig om du orkade läsa till slutet. Jag bjuder på en fika om du stannar en stund till, en fralla med egenodlad tomat och skinka och en kopp kaffe, om det skulle smaka i detta ruskvädret, glöm inte paraply med dig när du är ute på språng i dag!

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards