~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2008

Av ~ Ruth ~ - 16 augusti 2008 19:11


I kväll bjuder jag på min egenhändigt kombinerade fiskgryta, så har du vägarna förbi innan du lägger dig, så får du ett fat med ris och fisk. Själv så är jag proppmätt och orkar inte mera. För er som inte är sugna på nattmat så finns det alltid en kopp kaffe och kakor.

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2008 22:39

Var på torghandeln i dag för att köpa frukt och grönt, även många knallar var som vanligt på plats. Frukt och grönt ja, gick inte att gå i närheten av frukten, smockat av getingar, skulle ha vindruvor gick inte att ta en klase ur lådan, för att inte tala om hallonen som var i korgar. All frukt var i getingarnas ägo. Fick bara lämna platsen utan att handla något. På sådana ställen skulle dom sätta ut fläktar som riktades mot frukten för att hålla getingarna borta. En liten tös i 4 års åldern fick ett stick på handen och ett på kinden när hon skulle ta ett hallon, fick ge sig i väg till läkarstationen för att få kortison. Hos mig är getingarna äntligen borta nu sedan plommonen försvann och flaskfällorna avlägsnades från trädet. Min man vägrar att såga ner trädet, han var ju inte hemma när det var som jäkligast av geting ivationen så han tror inte det var så illa, han tror att jag överdriver. Så nog attan tror jag trädet finns kvar även nästa sommar om jag inte hittar på något set så att trädet dör, har du någon smart idé så hjälp mig, det får inte märkas bara synas :-) ! I dag har det varit en vanlig fin Svensk sommardag med lagomt av värme, svart-lila moln har passerat på himlen men utan att det kom varken någon droppe eller blixt. Det blev bara en sen kvällsrapport av denna dagens toghandel.

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2008 00:40

Som alltid så var våran granne i barnaåren först med kapitalvaror. Denna gången hade Per köpt sig en moppe som var silvergrå till färgen, med en kärra att sätta fast på pakethållaren att köra mat hem från affären. Mamma var fascinerad av alla nymodigheter dom köpte och var nog lite avundsjuk, vi hade ju inte dessa ekonomiska förutsättningar. Omsider så skulle hon få prova detta fartvidunder. Satte sig på mopeden stolt för att köra dom ca. 500 meterna till vårat hem, vi stod på trappan för att ta emot henne med applåder. Hon var så rakryggad och stolt där hon satt och med ett brett leende över hela ansiktet, meeeen, ingen hade berättat för henne hur hon fick stopp på denna maskin, så i rädsla vred hon på full gas på handtaget och började skrika i högan sky, leendet förvandlades till ett stort frågetecken och grimaserade av förtvivlan. Min far skrek, vrid handtaget åt andra hållet och inte emot dig, tryck på handbromsen följd av NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, rusar emot henne för att få stopp på henne så som man gör för att stoppa en häst som skenar. Hon vrider styret mot vänster för att inte krocka med pappa och kökstrappan och håller samma hastighet, är helt blockerat, det bär i väg ner för slänten och ut i jordgubbslandet, där bär det om kull av alla guppen som det blev av fårorna. Som tur var så blev kläderna bara röda av jordgubbs saft, kroppen och moppen klarade sig utan skråmor, men klagade över verk i ena armen, tror inte det var så farligt, men hon ville inte ha skratt utan allvarsamt medlidande, fnissade gjorde vi bakom hennes rygg. Hon blev påmind titt som ofta i många månader därefter och då skrattade hon även med oss. Lånade moppen flera gånger efter det (även om det dröjde) och då viste hon hur den fungerade så det blev ingen repris på första turen.  

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2008 00:49

Är bara tvungen att sätta in dessa 2 bilderna på min 10 månader gamla sockerskorpa Nowah, bilderna tog jag i går. Det är en tös som aldrig ställer till med något ofog, är lekfull och glad jämt, ett riktigt mönsterexemplar och är den perfekta familjehunden (ej till salu) mammas tös !


Hur gick det med brevet ?


Är det någon som undrar om jag har hört något från blogga ang. våra önskemål till förbättringar, svaret är nej, tycker det är himla dårligt. Skall skicka mailet en gång till med "Hög prioritet" och "Följ upp flagga" då vet jag i alla fall om dom har öppnat mitt mail. Tror dom "Skiter" i våra önskemål. Skulle inte vara så himla klurigt när dom har tillgången till html koderna, och något av det vi önskar skulle dom kunna fixa till, andra bloggar har många finesser som inte blogga har.


Kl. 9.00 på morgonkvisten för mig.

Här blåser det stormbyar i dag så jag har fått plocka undan alla hängande blommor och allt löst ute, detta jäkla vädret, grått och stundom så kommer det blött från ovan. Men inne är det varmt och skönt. Måste ut med "Berta" i dag när vindarna avtar, har lämnat in guldarmband för lagning som har varit klart i ett par dagar, känner mig naken på handlederna så det skall jag råda bot på.


Ha en fin dag vart du en bor i detta avlånga land !

Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2008 11:58

Har fått härlig bilder från fd. valpköpare, oj vad åren går snabbt, härliga bilder har jag fått, måste bara visa upp dessa. Har bloggtorka i dag hahahah.

 

Bernami's Bonnybelle Fairytale (4år) är från min sista Bernerkul, det känns som i går, skrämmande vad tiden går undan med en rasande fart. Hon är faster till min namne Ruth på  "Ekoxens kennel" Mariannes tik.



Bernami's Vanny Vanilla är 9 år och bär sin ålder med heder, en hög ålder för en Berner, är riktigt stolt över att få visa upp denna gamla damen som är pigg och med busglimten i ögonen.

Av ~ Ruth ~ - 12 augusti 2008 11:05

Det går sakta framåt med växtligheten i sommar, är det inte för torrt och varmt så blir det för surt och blött, saknar den jämna temperaturen med lagomt av allt för att växtligheten skall trivas riktigt. Blommorna och rosorna är inte alls vackra nu.



Har 2 hortensior som jag köpte förra sommaren, en vit och en blå, den ena har börjat blomma nu och den är rosa, den andra har inte en knopp, så den blommar nog inte alls. Färgen på dessa blommor bestäms av surhetsgraden i jorden och blev nu rosa, fint det med.



Kärleksörten är sen, börjar skönjas en rosa färg, men det är många dagar kvar.



Tomaterna kommer allt mera, har plockat kanske 5 tomater bara i sommar.

----------------------------------------------------------------------

Årets sista plommon är skördade, nu hoppas jag på att getingarna tackar för sig i trädet, skall bara plocka ner alla saftflaskor och tömma alla döda getingar i toan, farväl alla elakingar. Gallret har nu plockats bort omkring trädet, och "Gröna Anna" (kompost tunnan) har fått ett lager nyklippt gräs över sig för att få bort alla getingar där, tänkte mig inte för när jag slängde getingförstörda plommon dit, det blev ett nytt näste för dom. Det gäller att tänka rätt i alla situationer och göra alla dom bekämpningar som det finns möjlighet för.


Ha en fin dag, här är det grått och mulet, hoppas det inte kommer regn, det fick vi med råge i går kväll, jisses vilka störtskurar, utan åska gudsjelov.

Av ~ Ruth ~ - 11 augusti 2008 10:27

Vi fortsätter på temat "Dammsugare" även denna dag. Det var då, året- 53-54.


Våran granne som hade utflugna barn och en bra ekonomi var oftast först med allt nytt när vi var barn. Dom köpte sådant som bara var en önskedröm för oss, nu hade dom köpt sin första dammsugare blå till färgen, den hängde på väggen i trappan upp till andra våning. Mamma gick och sneglade på detta underverk som grannen påstod var så fantastiskt bra. Omsider så tog mamma mod till sig och frågade om hon fick låna hem den och prova på sängkläder och madrasserna i sovrummet och det var ju inget hinder.


Väl hemma satte mamma sladden i vägguttaget på andra våning, kopplade på slangen och satte i gång. Vi var och smygtittade på denna mirakelmaskin i bruk. Efter en timma kom mamma ner och var mäkta stolt och nöjd, vad hon inte begrep var att i vilket hål på dammsugaren slangen skulle sitta, så hon dammsög på utblåsningen :-) men det erkände hon aldrig, och någon dammsugare kom inte i vårat hem, förmodligen var hon inte nöjd och våran ekonomi tillät ingen lyx och denna dammsugarutgiften.


Hennes motto var att dammtrasor och borstar var betydligt billigare och lika effektivt, hade så varit och fungerat perfekt  i alla tider. När vi senare i livet pratade om denna händelsen skrattade hon och erkände att hon gjorde fel när hon dammsög, och nog fick mamma en dammsugare flera år efteråt.

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2008 11:37

I dag duggregnar det friskt, kommer som ett tät puder från ovan. I dag blir det till att stryka en massa tvätt, samlar alltid på mig för att det är så trôkigt (om jag inte hittar på något annat som är roligare:-) Var på Ikea i går och köpte 3 garderober till stugan, gamla hus saknar ju helt sådant, den ena blev bara med hyllor, dom andra 2 får korgar längst ner, och för galger högst upp, skönt att slippa ha kläderna i en väska under sängen. När vi väl åker dit så stannar vi alltid drygt en månad, då är det inte kul att leva i en kappsäck. Tittade även på andra saker, köpte påslakan, värmeljus, servetter och en fönsterlampa och en liten matta och småplock. Hade även varit ute på nätet och kikat på en ny dammsugare till stugan, hittade en men den var slut när vi kom till affären. Mina dammsugare skall vara utan påse, det har kommit flera nu ute på marknaden.

 

Är tvungen att förtydliga: kärt barn har många namn, så ingen missförstår,
vilket jag läser i kommentarerna, så min gröna Mamba är en dammsugare :-)


Köpte en på Rusta förra året, "min gröna Mamba" för 600:- men den har lagt av så det måste även bli en ny hit också. Tror att om man skall göra ett bra köp så får man kanske upp i prisklass typ ett par tusenlappar. Den gamla jag har har nu tagits i bruk på nytt, det är typ en industri dammsugare, suger bra men är tung som attans en "Foma", för att stänga av och sätta på den så får man dra kontakten ur väggen, knappen som skall fixa detta är ur funktion, någon tingest som måste bytas och inte så enkelt att hitta. Den köpte jag för flera år sedan på rea 3.800:- och den har hållit och är mycket bra, men så tung och klumpig.  Så är det är det inte det ena så är det det tredje. Köpte 2 dubbla trisslotter också, ingen storvinst men fick tillbaka insatsen, alltid någon tröst. Inte så enkelt att fylla börsen med spel, blir oftast bara minus.


Kom att tänka på när mamma fick låna och testa grannens nyinköpta dammsugare, det måste jag skriva om i ett annat inlägg. Var inte så enkelt med alla moderniteter som dök upp :-) Andra trådar för nostalgi blir mammas första provtur på en moppe. När vi var först med att köpa tvättmaskin av grannarna, och vad det innebar för oss, ja det finns många minnen som dyker upp i ens inre. "Medresenärskan" har ju startat en nostalgi trend ( missa inte hennes roliga berättelser) och flera bloggar har hakat på, så roligt att läsa och minnas, man blir som barn på nytt, och barnasinnet har då jag inte förlorat trotts åldern :-)


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards