~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2008

Av ~ Ruth ~ - 20 augusti 2008 23:11


Smeden" mår bra, trallala !

Mailade till hans dotter för jag började bli orolig när han har varit frånvarande på sin blogg i snart 2 månader. Han skrev ju att han skulle åka till huset i Borås och jag vet att han inte har dator där, men 2 månader gjorde mig orolig. Jag är ju sådan, oroar mig, och ofta i onödan :D vill ha koll på läget. Han är ju den enda tuppen i hönsagården så det har känts tomt. Han har problem med sin dator också så dotterns man skall försöka fixa den. Han är här hos dotera mellan varven men han vill vänta med bloggandet tills han kan göra det mer på "heltid" igen. Han ber mig hälsa till alla andra hönor i hönsagården att tuppen mår bara bra, men han saknar oss och lite abstinens har han allt. Vi får ge oss till tåls, lite enklare nu när jag vet att allt är bra, och nu vet även ni det !

Av ~ Ruth ~ - 20 augusti 2008 12:14

En grå dag med duggregn, får nog snart vika mig i min tro att det fortsatt blir sommar, nu ser det onekligen hopplöst ut. Nu kommer det en regnskur och solen bryter i genom, nu kan det bli en riktig regnbåge "L".


Tänk om man var så duktig på att rita, är bara tvungen att sätta in denna här videosnutten. Tänk om man hade denna förmåga, då hade jag nog använt förmågan och tallangen till något stort, men vad ? Vad skulle du satsat på, vilka möjligheter skulle det funnits ?


Ge dig tid att titta på hela förloppet, det är ett mästerverk som heter duga !

Av ~ Ruth ~ - 19 augusti 2008 20:15

Fick ett kraftigt regnväder i dag, när jag sedan tittade ut så såg jag en regnbåge, men det fanns ju ingen sol som kunde skapa denna. När jag flyttade blicken följde regnbågen med blicken hela tiden, vilket fenomen, är det därför  det finns något i ögat som kallas regnbågshinnan :-) ? Skumt var det.


Har ofta även ett guldfärgat kugghjul i synfältet som följer blicken hela tiden och är väldigt jobbigt, blir ofta yr och illamående och det kan vara i 1 timma eller mera, blundar jag så har jag det under ögonlocket, men så blev det inte med regnbågen, den försvann efter 5 minuter.


Ge mig en teori på varför dessa fenomen, kanske har du själv varit med om något liknande (eller så är det för mig så, att hjärnana är på väg att ploppa ut genom ögonhålorna, något tokigt och obehagligt är det :-)

Av ~ Ruth ~ - 19 augusti 2008 10:53

Så här såg den ut, har 2 så jag blev inte utan :D, kallar den "Skvätt i väg, för att det skjuter i väg frön till höger och vänster, och dyker upp i andra krukor när man minst anar, så den är riktig fertil. Många har fått frön från dessa plantor, en ganska rolig växt egentligen.


Skulle byta jord på en sådan blomma som hade växt ur sin boning nu på morgonen. Tog med den stackars blomman ut, en grön växt som jag inte vet namnet på. Körde en kniv runt kanten, och tog tag om stammen längst ner och fipplade och drog, till slut så gick stammen av vid jordkanten, så nu har jag en växt mindre att pyssla om i mina fönster. Ledsamt men har man för brått så går det som det går. Nu skall jag ta en kopp kaffe och fundera på varför det gick så snett, det började komma små regndroppar och då var det till att snabba sig, därav tror jag blev orsaken till blommans död. Nu strilar regnet ner, och det kan även bli åska under dagen, ett typiskt sensommar väder. Skulle behöva putsa fönster i dag, har fått så många fruktflugor på fönstren som jag har krossat så det ser helt bedrövligt ut, men det får vänta tills det blir uppehåll utan sol. Inga frukter på bord och bänkar den närmaste tiden. Får sätta flugfällor i fönsterkarmarna, hatar dessa små flygfän, är det inte getingar så är det något annat skit som dyker upp och förpestar tillvaron.


Nytt sedan inlägget skrevs. Har sökt på nätet, växten heter på Svenska:

Kameuforbia (Skvätt-i-väg). Den har en vit köttsaft, tappar den ett blad så börjar den blöda vitt & ymmigt och denna saften är giftig.


Av ~ Ruth ~ - 18 augusti 2008 00:08

Tack för alla kommentarerna ang mitt ungdomsporträtt, synd man inte får behålla sin släta hy och får ha glimten kvar i ögonen som man hade i den åldern, men så är det för oss alla. Bryr mig inte så mycket längre, jag är ju gift redan, barn och barnbarn samt hundarna, är lycklig för det jag har fått tilldelat i mitt liv, vad gör det då att skavankerna kommer tycker det bara är charmigt :-) Rumpan hänger, magen går ner till låren och låren sträcker sig över knäskålarna, ja allt hänger och sprattlar över allt "Ler", och jag dansar vidare genom livet och tror att jag fortfarande är 20 år (tron gör mycket), Gammal på ytan men ung i sinnet, det är som det skall vara.


Är du rädd för att åldras och vad är du mest orolig över, bortsett från sjukdomar och sådant elände ? Ser ofta damer som är rädda för att åldras och som verkligen kämpar för att se ut som 20 på utsidan, överdriver till max och blir uttittade av andra, högklackade skor och rullator, vad är det ? Alla får se ut hur dom vill, men inte tänker jag på skönhetsoperationer, tuttinplantat, fettsugning och botox m.m då är jag inte längre jag .


Ruth dansar vidare i livet med ett stort leénde på läpparna, tar ett och annat dans steg på köksgolvet till en skön låt på radion. Nu är jag inte vacker längre, men jäkligt sällsynt och mycket speciell på mitt egna set.

Av ~ Ruth ~ - 17 augusti 2008 12:20

Har nu vandrat omkring lite på bloggarna, men dom flesta sover eller är slöa i dag, men vad då, det är ju söndag (tror jag) håller inte så noga reda på veckans 7 dagar om det inte är något speciellt i kikaren. För mig är dom flesta dagar lika och väl inrutade, blir nog så med åren, suck.. Samtidligt så känns det lugnt och stabilt, behöver liksom inte tänka så mycket, allting går på rutin och dårlig vilja. Har inte så stora krav längre, tycker jag har hunnit med det mesta under åren, som går att uppleva, det enda jag inte har upplevt är en resa i rymden (skall nog inte sikta för högt) men upp i himmeln kommer jag nog någon gång. Tror inte han där uppe skickar mig åt andra hållet, tycker inte jag har förtjänat det, men det beror på hur an ser på mitt liv och levande.


Grått, trist och kyligt i dag 18,7* ute, ingen sommarvärme precis. Håller på med en rosa barnkofta, men vet inte vart jag skall skicka den, en modell större. Kanske lägga ut den på "Tradera" med ett lägsta bud, har ingen tös att sticka till själv (Tradera hmmm, vet inte hur det görs, men kan andra så skall väl jag också klara det.) Skall nu sätta mig och sticka några varv. Hoppas ni får en fin dag, kanske har du fått den solen som saknas här, i så fall så unnar jag dig den.


Bjuder inte på något speciellt i dag bara några chips som är kvar sedan i gårkväll. Medresenärskan och Skogsfrun har alltid kaffe och fikabröd på bordet, även olika upp och hoppa drycker, så är du sugen på det så gör ett besök där.


För er som undrar, så hittar ni ingredienserna till min fiskgryta i det förra inlägget !


Ha en fin söndag, med eller utan utan stora händelser ! Glöm inte min nya Sifoundersökning tyck och tryck. Lämna även en kommentar det gör mig så glad :D

Av ~ Ruth ~ - 17 augusti 2008 00:18

Ingredienserna till fiskgrytan här under. Tar vad jag har i skåpet och då blev det så här denna gången. Snabb och enkel gryta och framför allt himla gôtt !


4 POTIONER SKALL DET RÄCKA TILL.


Ett fiskblock steks och fördelas i småbitar, (med fördel även klippt bacon)
Röd och grön paprika,
Purjolök
Sparris
Torkat dill
Kinesisk soja
3/4 msk socker
1 liten burk Crème Fraiche
1 matlagnings grädde (Kelda)


(Curry är också gott att blanda i, likaså räkor som läggs i dom sista 3 min.)

Någon undrade varför socker ? det bryter ner det sura från Crème Fraiche'n och ger en rundare smak utan att det bli sött. Har i en nypa socker alltid när jag gör sås (utan att skryta så är jag berömd för mina såser, där misslyckas jag sällan)..

Godast med ris till.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards