~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2008

Av ~ Ruth ~ - 26 augusti 2008 10:01

Tittar in en snabbis och återkommer med mera senare. I dag är det duggregn, grått och trist, men dom har lovat bättre väder efter kl. 2. Blev så ledsen när jag tittade in på Agge's blogg och läste dagens inlägg, så i dag får jag börja dagen men med en rejäl Whiskey, fy...F...AN säger jag bara, blir svårt att koppla bort tankarna i dag efter detta. Hoppas jag kan komma tillbaka senare med ett gladare inlägg.

Må så gott !

Av ~ Ruth ~ - 25 augusti 2008 21:24

Min vän Gerty har bjudit mig på denna landgång, ser hur smarrig ut som helst, hur skall jag ta mig dit, vem skall passa mina hundar och mitt hus ? ingen bil men landgången kan jag inte missa. Skall hyra mig en helikopiter så får det bli. Kommer senare Gerty, tack för att du tänker på mig :-) Vänner skall man ha och gärna utnyttja i mellanåt, inte varje dag man bjuds på mat !

Av ~ Ruth ~ - 25 augusti 2008 10:24

Mot den blåa himlen syntes en stor flock av svalor, dom har börjat samla ihop sig för flytt till varmare nejder, det är ett sant tecken att hösten är i antåga. Har inte sett svalorna annars här i sommar, knappt ärlan. En sommar som har varit allt annat en normal på flera set. Får en liten klump i bröstet när jag vet att det bär i väg, det är så många som inte klarar av den långa resan över vattnet. Kan inte förstå att dom utsätter sig för detta och att det är så inrotat i deras mönster.


Det väcker minnen hos mig, blickar tillbaka några år när jag var en svalmamma under någon vecka.


För några år sedan på semestern så tog jag hand om en medtagen svalunge som förmodligen hade trillat ur ett bo någonstans, den kunde inte flyga. Under några dagar bodde den i våran husvagn eftersom vi var på resande fot. Började mata den med insekter som satt runt utelampan på vagnen, gick i timmar varje dag med en flugsmälla för att fånga insekter. Till slut fick den nötfärs och äggvita. Den följde med oss till Lerum och bodde på våran inbyggda balkong, blev matad och jag tränade vingarna. Till slut flög den omkring där ute. Min man tog den i en katt bur och körde till en god vän i Lindome där var det många svalor, snart var det dags för avresa till varmare länder. När bur dörren öppnades så sirklade den högre och högre och slöt sig till andra svalor. Kunde den skaffa egen föda, orkade den med flytten ? mådde så dårligt för min skyddsling och hur det skulle bli, något svar fick jag aldrig, snyft.. Tror inte jag gjorde den någon tjänst med att ta hand om den, men jag kunde inte lämna denna hjälplösa och medtagna unge. Man vill så väl, men inte alltid blir det rätt. Varje höst kommer mina tankar till baka till denna lilla varelse när jag ser svalorna samlas för sin resa.

Av ~ Ruth ~ - 24 augusti 2008 19:14

Eftersom OS slutade i dag så är det på sin plats att sätta in en ny "Sifo undersökning", glöm inte att tycka och trycka på den nya :D



En underbar dag har det varit, sol och värme, något som jag inte trodde skulle återkomma mera, bara höst och grått. Har varit en intensiv dag, så besöka er gör jag senare i kväll. Helger är det ganska lugnt på bloggarna, men någon har säkert skrivit något nytt.



I kväll och i morgon fm. bjuder jag på en fika, äkta Getost, gott med en marmelad under på mackan, jag valde Apelsin/citron (frisk och god). Frallor med "Pyllor" ~Vad är då Pyllor~ ? Läs hela inlägget så får du svaret "Ler"....

Kaffetåren är ju given, så välkommna på en kvällsfika, en skvätt likör finns för dom som vill ha en sängfösare, vill inte göra reklam på bilden, tas fram på begäran !

Av ~ Ruth ~ - 23 augusti 2008 20:44

Åter en historia från mina barndomsår för er som orkar läsa, lite nostalgi från mitten av 50 talet. En sommar så avverkades skogen på berget ovan för vårat hem, sedan hade vi barn väldigt roligt bland kvistar och stenar. Många barn samlades alltid hemma hos oss, kanske för att vi inte hade så stränga föräldrar, det mesta var tillåtet om det inte gick över styr, vilket skedde den här gången. Vi byggde indian kojor av kvistarna och ställde till det för varandra, leken började så troskyldigt, men eskalerade till ett kaos. Vi alla hade blodskopor lite varstans på kroppen och dom petade vi av och målade oss med blod i ansiktet och på kroppen, kan tänka mig att vi såg gräsliga ut, men vi var ju indianer så då skulle det vara så. Sen var det en pojke som cyklade hem och hämtade tändstickor, asken revs sönder och vi alla fick en bit plån och några stickor. Sedan var kriget i full gång i indianlägren. Mina föräldrar var inte hemma, vart kommer jag inte i håg, men ingen fanns där som kunde bromsa oss. Vi började elda på varandras hyddor och röken började stiga mot skyn, vi förstod att nu hade vi gått över alla gränser som var tillåtna. Släcka kunde vi inte för det spred sig snabbt och det blev oss för övermäktigt, rädslan steg och vi skyndade oss bort från berget. Röken sågs av alla boende nere vid sjön som snabbt samlades för att bekämpa elden. Vi försvann snabbt där ifrån till en intill liggande bäck och tvättade oss rena från sot och blod, men rök doften från kläderna kunde inte döljas.  Skogsbranden bemästrades och släktes med mycket möda och stort besvär av rådiga vuxna som hade tillströmmat från när och fjärran. Själva satt vi gömda och tittade på med tårarna trillande utmed kinderna av ånger, och fattade hur illa detta kunnat bli. Var sena kvällen när vi väl vågade oss hem med tunga steg ångerfulla och bedrövade. När våra föräldrar förstod hur branden uppstod så fick vi utegångsförbud i en vecka, tror det var den enda gången som jag och 2 (av mina 4 systrar) fick riktiga bannor. På den tiden var det vanligt med ett kok stryk, men det fick vi aldrig, trotts att vi hittade på mycket sattyg och dumheter som barn. Farfar hade en kvist sittande i ventilen över vedspisen som han hotade oss med om vi inte var snälla, denna "Mäster Erik" som han kallade kvisten hade vi stor respekt för men fick aldrig smaka den, det räckte att se den, men nog hade det varit befogat i mellan åt. Tilläggas kan att Farfar och farmor bodde hos oss till dem slutade sina dagar så vi var en stor familj på en liten yta 4 vuxna och 6 barn, men fanns det hjärterum så fanns det stjärterum, skulle inte fungerat i dag.

Av ~ Ruth ~ - 22 augusti 2008 23:31

I natt blev det inte mycket sova. klockan.01 i natt så kom det en bil på gatan i en jäkla fart och så kom det brak, bång och krasch, då rusade jag upp till fönstret, då hade en bil kört över till andra sidan på gatan genom järngrinden ner 2 stentrappor, genom ett trädstaket, bilen slängdes runt i 90 grader (slog inte runt på taket) och hamnade under ett äppleträd. Killen klarade sig ok, så han hade änglavakt. Huset är mitt över gatan från vårat. När killen kom ur bilen gick han och ringde på ytterdörren, men ingen öppnade, frugan var nog hemma själv och inte vågade öppna. Dom kan inte Svenska heller, kommer från England och hyr detta hus sedan några månader tillbaka. Killen var väldigt skärrad, ringde i mobilen i över en timma. Ett medelålders par kom från sidogatan och pratade länge och väl, trodde det var föräldrarna till killen som var i 20-25 års åldern som han hade ringt till. Han såg inte ut att vara spritpåverkad, men det kunde ju varit andra droger med i spelet. Under tiden så kom en kompis till han. Den nya skrotbilen var en Volvo kombi, svart eller mörkgrå, nummerplåten kunde jag inte se under gatlyktan så jag kunde inte få bilnumret, inte heller bilnumret på hans kompis bil. Då skulle jag fått gå ut till dom.
Till slut fick han loss bilen, som lät för jäkligt. Tog sig ut på själva gräsmattan, flyttade bort staket och nät och bråte, tog sats och försökte ta sig upp slänten tillbaka, och på 4:e  försöket så kom han upp med ett hjul, sedan drog kompisen upp han med sin bil och bogserade i väg den efter att dom hade plockat med sig rester av bilen som låg lite varstans. Själv ringde jag inte polisen, för det trodde jag han eller det medelålders paret hade gjort. Nu är jag tveksam, på dom 1½ timma jag stod i fönstret kom det ingen polis, men vet att dom kan vara milatals här i från och att det kunde ta tid. Men jag tror i dag att ingen ringde, för då har dom inte fått bogserat i väg bilen, det blev nog en smitning. Hade min man varit hemma så hade han gått ut, även ringt polisen, men jag förlitade mig på paret som stod där och pratade med han i drygt en ½ timma. Så jag kom i säng igen ½ 3, hjärnan kunde inte koppla av så jag kunde få somna.

Är himla trött nu också så det här blev nog ett svamligt inlägg, får kanske gå in och rätta till det i morgon :-) men nu skall jag sova.

God Natt !

Av ~ Ruth ~ - 21 augusti 2008 21:43


Fyndade i dag tycker jag trallala. Var en sväng ner till torget i dag och kikade in på Röda korsets loppis, hittade denna söta (antika ?) lilla vas, skall stå i mitt köksfönster med mina pennor i, dom ligger och dräller lite varstans annars.

Pris kr: 5.00 alltså ett fynd, (så jag fyndade :-])

Av ~ Ruth ~ - 21 augusti 2008 14:21

Så här såg morgonstunden ut bredvid mig i morse, när jag satt vid datorn med kaffet och Aftonbladet. Var bara tvungen att ta en bild :D. 6 hundar i en liten säng, på, över och under varandra, det är flock-kärlek, och så härligt att se. Mammas små älsklingar som i alla lägen samsas, aldrig gruff och bråk. Pojken Barro är fortfarande hos vår son Jerry med familj och tampas med Cavalierpojken Cero, får nog stanna där så länge dom vill ha han kvar. Hade han varit hemma skullen han också legat där "Ler". 


En riktigt gråtrist dag, men än så länge inget regn, väldigt höstlikt, bara dom röd/gula bladen saknas i träden, men 20* visar termometern så kyligt är det inte, bara gråmulet och trist. Sitter nu och stickar några varv och lyssnar på OS och spjutkastning, ja det blandas med olika grenar, kul att lyssna på radion och man kan röra sig fritt och ändå följa med en smula med ett ½ öra :-)


Har plockat och rensat visset i mina rabatter i dag, dom är inte så vackra nu, med några dagars sol så tror jag dom trivs bättre igen, dom brukar ju repa sig snabbt. 


Kan bjuda mina Bloggvänner på plättar och hemkokt jordgubbs sylt + vispgrädde i dag, kaffet är ju självskrivet med eller utan mjölk och socker.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards