~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2008

Av ~ Ruth ~ - 7 juni 2008 08:40

Nationaldagen simmade lugnt förbi som vilken dag som helst i stort sett. I dag skall Liam döpas i Fjärås-kyrka, så det blir kyrkan i dag för att bevittna sermonien med vatten på huvudet och väl valda ord från prästen. Liam är 6 månader nu så det är dags att få bekräfta sitt namn och komma in i kyrkboken och övriga skrifter. Kommer in en liten dop-bild i kväll här på bloggen. Solen lyser lika intensivt och energiskt som alla andra övriga dagar, inga små fläktande vindar som rufsar omkring i håret och svalkar.



Som många av er känner till så har jag pixelritat med musen en del så det kommer ett och annan litet självtillverkat konstverk här på bloggen. Hade förut en Pixelhemsida också, men tiden räckte inte till för att sköta om den och rita nya småalster. Tycker flugflaskan passar i dag efterom jag har varit framme med smällaren några gånger, bättre att fånga in dom på en flaska och gå till grannen och släppa ut dom i gen så får dom en chans till, dom är ju mat för småfåglarna och den skall man inte ta bort :-)


Tittar in senare !

Av ~ Ruth ~ - 6 juni 2008 00:28


Ja så är det Sveriges nationaldag, och som råga på allt har blivit en röd dag i almanackan. Att vädret blir varmt och soligt tvekar jag inte på. Och jag hoppas att alla mina vänner och bloggvänner får en himla fin dag till toner av Nationalsången som ekar över hela vårat avlånga land och att viftar med den blå/gula flaggan som vi är så stolta över. Hurra, hurra, hurraaaaa, så låter det i Norge den 17 maj, vi skall visa att vi kan vi också !


               



Av ~ Ruth ~ - 5 juni 2008 09:23

En av flera bilder jag tog på valparna i går. Nu försöker dom små liven att kravla sig upp på fötter om en trevande och tafatt.


Hoppas jag hinner besöka några av er under dagens lopp, i går blev det dårligt med den saken. Fattar inte hur dagarna rusar iväg. Solen gassar även i dag. Inget regn snart så blir det en öken ute.

Njut ni som kan och orkar i värmen.

Av ~ Ruth ~ - 4 juni 2008 09:57

Som att koka soppa på en spik, den ena blir inte den andra lik. Som jag tidligare har skrivit så finns här massor av kokböcker som aldrig används. Dom står inte en gång i någon bokhylla, utan ligger lite hipp som happ där det var en liten lucka just då. Vi är säkert många som har en liten "Kajsa Varg" inom oss, vi tager vad vi haver och hittar, i skåpen just då som vi tittar, det kan bli väldigt varierande från gång till gång. Om sistens blev det den här grytan med kokt fullkorns ris och sallad, jag lovar det blev jädrans gott.

 

Ruth's  köttgryta.


  • 400 gr grytbitar i väldigt små bitar, bryns i stekpanna med en stor strimlad lök, finstrimlad vitkål (rätt mycket, se bild) och en matsked socker, (inget salt fören alla ingredienser är i grytan, sojan som kommer innehåller mycket sälta).Bryn allt på ganska hög värme tills det blir lite färg i ca. 10-15 min.    

   

  • Häll över ca 1 msk. Kinesisk soja "Muschroom Soj", citron -peppar, lite riven muskot, en skvätt vitvinsvinäger och vatten så det täcker köttet gott och väl ( se bild ). Koka i ca 20 minuter.

  • Blanda i en liten burk Créme fraiche, ev. lite mera socker, det skall inte vara surt, koka ytterligare i 10 min på svag värme. Som Kajsa sa, kryddor efter smak, så prova dig fram.

Hoppas jag inte har glömt något, det blev himla gott vill jag lova. Koka ris eller pasta och en sommarsallad där till. Ett glas rött smakar gott som dryck !


Smaklig måltid till dig som vågar testa mitt hopkok "Ler".  

Av ~ Ruth ~ - 3 juni 2008 12:06



Viste du att det finns regler och förordningar även när du kommer dit upp, bra att veta innan det är dax, regler är till för att följas både på här på jorden och där uppe, så håll i glorian och tänk er för innan ni faller för frestelser, för straffet kommer alltid. Lite svalare  27,3* i dag med fläktande vindar, helt underbart.

Av ~ Ruth ~ - 2 juni 2008 09:43



Det som ingen kan undgå att märka är solen och värmen. Hunden står vid dörren och gnäller, vill följa med och åka bil, lämna hunden hemma om du vill din hund väl. Till och med folk som har haft hund i åratal sätter hunden i bilen och går in på ett matställe för att avnjuta en kall dricka och god mat, för sitt eget välbefinnande, kommer ut efter 40 min. fönstren är helt immiga, och en medvetslös hund ligger till synes livlös, med svaga hjärtljud, det lilla liv som återstod gick inte att rädda. Det är ingen unik företeelse i sommarvärmen. Tror inte att nya hund-ägare heller tänker på denna faran. Snälla, säljer du en valp så upplys om dessa faror innan det är för sent ! Varje sommar så får djur sätta livet till i bilar, nu har det skett igen. Ta denna varningsruta överst och sätt in på din egna blogg eller hemsida, upprepa den på bloggen flera gånger under sommaren. Varna dina hundvänner och sprid budskapet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2590420.ab

Av ~ Ruth ~ - 1 juni 2008 15:29


Det är så lugnt på bloggen i helgen, så har ni svimmat i värmen :-) ??


I dag har jag suttit på en fläktande altan i skuggan och stickat på Liams vintertröja som aldrig tycks bli klar, men det är ju ett tag innan vinterkylan sätter in (längtar dit nu, speciella njutbara tankar kommer med tröjan.) Sommaren kan vara skön om det håller sig på normala temperaturer omkring 22* och där under, nu är det bara en pina, även i dag klarblå himmel och över 30* i skuggan. Går med styrfart i dag, orken är inget att skryta över precis, men skulle jag skriva ner varje liten uppoffring man gör under dagen skulle listan bli hur lång som helst, likt förbaskad när kvällen kommer så tycker man inte att man har gjort något vettigt. Varför har man dessa kraven på sig själv ? Har varit ute i dag och bekämpat löss och små vita flygfän på mina rosor, på den ena busken var bladen nästintill uppätna, använde växtsåpa toppen bra. Gjort ett litet fågelbad får dom små pippizzarna. Nu blir det en enkel middag. Panbiffar kvar sedan i går, stekt ägg, och lök på 2 mackor vardera, mat som mat, och matlusten är inte på topp i denna värmen, men något måste man ju stoppa i sig trotts allt.


Är extremt sugen på en sigg i dag, har varit på väg att inhandla röka, men värmen ute har bromsat mig för att cykla till torget, så det är bara att kämpa på och det har gått. Inget ont utan att det har något gott med sig. Har inga rökplåster längre, kommer detta suget efter helgen så skall jag gardera mig med "Nicotinell tuggummi", har inte testat det ännu, det har ju kommit med olika smaker, till skillnad från förra gången jag försökte sluta röka, då smakade det apa, men det är en del år sedan nu. Karaktär och viljestyrka + lite jävlaranamma är vad jag nu behöver inom mig..

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards