~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2008

Av ~ Ruth ~ - 12 juni 2008 17:41


Hur kan någon påstå att det är enkelt att sluta röka om man bara vill ?? Har nu kämpat en dryg månad, våndats, mått dårligt och lidit alla h...vetes kval. När jag skall sova så tänker jag på röka, när jag vaknar så står han där på min axel med högaffeln och påminner mig om hur gott det är och hur mycket jag lider självförvållat. Jag behöver inte inledas i frestelse. Jag kan gå själv, så lämna min axel.


Är jag nere på torget sneglar jag på godisbutiken där det kungörs på fönstret "Över 600 sorter". Står och funderar en lång stund, resonerar med mig själv "Vill du gå upp i vikt så kliv in och köp ett kilo, frossa, må illa och få kräkas": näää vill inte öka katastrofalt och må dårligt för det också, det är nackdelar med allt jag vill ha i mig. Jag vet skillnaden mellan rätt och fel, vad jag nu behöver är ett sätt att skilja tillfälle från frestelse.


Fortsätter in på tobak/spel butiken, köper alltid ett rån med 2 kulor dajmglass. Sneglar längre in i butiken mot hyllorna där tobaken och siggen finns, står och resonerar med mig själv igen, våndas och plågas, går ut och njuter extra mycket av min glass, försöker att glömma det jag såg.  Men det enda sättet att övervinna en frestelse är att falla för den, eller ?


På vägen hem hittar jag en fimp (en ½ sigg), plockar upp den och stoppar i fickan, känner mig rik, som att jag skulle vunnit högsta vinsten på ett lotteri, är svag och vidrig. Hem och tar ur lite tobak för min vidriga pipa, tar ett par bloss (inte mera), har jag en förlorad själ, skall jag misslyckas ? Förstår nu alkisar, narkomaner och alla spelberoende när suget sätter till och det blir outhärdlig, man gör vad som helst för att dämpa suget.

Fortsättningen på min kamp följer i morgon !

Av ~ Ruth ~ - 12 juni 2008 14:36


Gulliga Corina har skickat det här kortet med vackra ord, 1000 tack vännen !

Av ~ Ruth ~ - 11 juni 2008 14:38

En Cavalier King Charles är väldigt läraktig, och vill alltid vara husse och matte till lags. En liten vänlig hund som älskar allt och alla. Är bara tvungen att visa denna lilla filmsnutt. Titta och njut !


http://www.expressandstar.com/2008/02/28/cindys-the-queen-of-doggy-balancing/
Av ~ Ruth ~ - 11 juni 2008 00:29


Är bara tvungen att visa upp hur vackra blommor dom har fått fram på Lisa. Den är som den vackraste ros, jag blir så glad när jag tittar på den, den är sommaren. Satte ut den i rabatten men den klarade inte den gassande solen så den höll på att stryka med, flyttade in den på altanen, då var den mer död en levande, och nu är den så här fin.


Trodde att blåsten hade avtagit i kväll, men det har börjat igen. Luktade brandrök tidligare i kväll, hörde på radion att det brinner på många platser omkring Göteborg, i Åsa så har flera boende evakuerats, fruktansvärt för alla och även för djurens boningar, ryser vid tanken.

Av ~ Ruth ~ - 10 juni 2008 19:53


Kan man låta bli att skriva om vädret i dag ?


I dag har han där uppe varit ilsken och vred, sommarstormar så det står härliga till. Nerblåsta träd och strömlöst, även om vi har klarat oss här. Var ner till torget och köpte en himla massa grönsaker för storkok, behövde inte trampa på cykeln, hade med vind så det kändes som en moppe ;-] fick nödbromsa titt som oftast. På vägen jag tog hem stod det på en skylt " Max 30 km", jag kom inte upp i max 3 en gång med den motvinden, fick kliva av och leda cykeln.


Min altan ser ut som den gjorde i februari, har fått plocka bort alla växter från bordet och ner med amplarna, blomlådorna är nu i vardagsrummet, båtarna och alla prydnader är undanplockat för stormbyarna. Gråa och svarta moln hela dagen, men inget regn, med denna blåsten så är det än torrare i marken.


Väl hemma så skar jag all sorts grönsaker i en hel timma som åkte ner i en12 liters gryta. Mot slutet av koket tärnade jag ner en stor korvring och en stor bit skinka från frysen . Det hela blev 9 liter tjock och mustig grönsaksgryta (soppa), det blir många middager att frysa in.


Var ju bara tvungen att ha det till middag i dag med ett par rostade mackor med ost, riktig sommarmat tycker jag, jordgubbar och vaniljglass som avslutning.


Nu skall jag besöka några av mina vänner i blogg värden, så sätt på kaffebryggaren !

Av ~ Ruth ~ - 9 juni 2008 22:23

I dag är valparna 24 dagar, har för första gången ätit uppblött valpfoder, oj vad det var gott, dom skulle nog gärna velat haft dubbelt upp, men får vara försiktig så det inte blir snurr i magarna. Fick en gång till ikväll och lika gott tycktes det vara.


Lilla Rubypojken var över lådan i dag, krälade på et otäckt golv där han inte fick fotfäste och gnällde i högan sky, så otrevligt för lilla knyttet. Dom är så tjocka och runda med riktigt bra vikter, så friskheten tvivlar jag inte på :-)Har nu fått sätta galler omkring lådan så det inte upprepas under natten när vi sover på 2:a våningen, då hör vi ju inte när det blir gråt och tannagnissel.


Har ingen energi att skriva något intressant i dag :-[ 
Är så slapp och slö..Så det blir ett tidligt:

Ruth

Av ~ Ruth ~ - 8 juni 2008 20:48

Lovade att sätta in en dopbild på hjärtekrossaren så här kommer det ett par bilder av många, det räcker !



Tänka sig , det har börjat mulna på ute, kan det vara något på gång tro ? Det blåser som attans, har fått hakat ner mina ampelväxter ute för att dom inte skall blåsa sönder.


Har inte varit mycket på bloggen i dag heller, det är nog många likasinnade i denna värmen.


Skall snart vandra runt och hälsa på er och se vad ni har pysslat med i dag.


Vi ses och hör's !

Av ~ Ruth ~ - 7 juni 2008 22:23

Lovade sätta in bilder från barndopet i dag, men överföringen från kameran till datorn vill sig inte riktigt, måste ladda batterierna, så i kväll kommer det bara bild på en mycket trött och nydöpt liten Dan Liam, tagen av allt ståhej och den enorma värmen..  Det var ett riktigt fint barndop och en trevlig präst, 3 barn döptes i dag i denna vackra, ljusa och rymliga 1700 tals kyrka.

Liam skötte sig så fint i kyrkan, inget gnäll, det lilla gossebarnet är ju så snäll. Efter att kyrkan var avklarat så bjöds det på underbart goda smörgåstårtor, kaffe och Jordgubbstårta. Gissa om jag blev mätt, bara älskar dessa läckerheter. Vi var många som ville hylla Liam som hellst ville sova. 1000 tack Jerry & Madde för allt det goda och en riktig underbar dag !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards