~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2008

Av ~ Ruth ~ - 18 juni 2008 20:04

Nu blir det fotboll, tittar på TV'n och lyssnar på Lasse Granqvist på radion, lite jobbigt för det är en liten fördröjning på tv bilden. Radion gör matchen extra spännande. Slatan skall spela i kväll, får se hur länge han håller, han får nog linka eller bäras av planen. Vinner Sverige tjaaa, hoppas, men må bästa lag vinna.  Men håller på Sverige så klart. Sverige har ju aldrig förlorat en landskapsmatch mot Ryssland, och det räcker med att spela oavgjort i kväll. OK 2-1 till Sverige kan jag kanske tro det blir ! På Avenyn i Göteborg blir det nog kaos och hysterisk fotbollsyra, ingen biltrafik där i kväll och en storbildsskärm har satts upp kvällen till ära, jisses och pina !

 -----------------------------------------------------------------------------------------

....Summa och kardemumma....


Sverige är ledsna och besvikna nu, suck :-{


....Klockan är slagen och Sverige är borta från VM 2008....

Men som jag skrev må bästa lag vinna och så blev det, suck :-{

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 18 juni 2008 09:33

Så var gårdagens händelser lagt till handlingarna, en intensiv dag, därför hade jag inte tid till att besöka er alla innan sovdags. Mammografin gick bra, men det är ingen trevlig upplevelse, det känns inte som någon smekning precis :-)


Det har utvecklats ett blodprov som kan diagnosticera bröstcancer upp till fyra år tidigare än mammografi. Blodprovet ger utslag på antikroppar som samlas i blodet som en reaktion på en elakartad tumör redan på ett väldigt tidigt stadium. Problemet med vissa cancerformer, som till exempel bröstcancer, prostatacancer och äggstockscancer är att sjukdomen ofta är relativt långt gången när den upptäcks. Med hjälp av detta blodprov hoppas man kunna bota fler patienter än vad som är möjligt idag. Det låter väldigt hoppfullt. även om jag avskyr stick i fingertoppar och armbågsvecken, men det är dock och ett stort framsteg som är välkommet.


Sätter in vyer från mitt fönster på 2:a våning efter en regnskur, efter regn kommer sol.. Nu småduggar det ute, härligt !

ANNONS
Av ~ Ruth ~ - 17 juni 2008 08:50

I dag är det dax för mammografi, inget trevligt möte att se framemot men det är bra att det finns. Skulle även vara obligatoriskt med lungröntgen för rökare tror att många liv skulle räddas då och spara mycket pengar för sjukvården. Varför inte en lag så att männen blir kallade också för prostatakontroll, det är även många män som drabbas av denna form av cancer, varför inte denna kontrollen, är vi mera värda en männen ??

Av ~ Ruth ~ - 16 juni 2008 14:17


Dolly Parton hade konsert på Stockholm Stadion i fredags, min son och sambo var där och satt på första bänken. En bekant satt längre bak och hon hade en röd ros med sig kvällen till ära som Robin tog hand om, han gav den till Dollan under jubel, hon höll den i sin hand under 2 låtar och var glad för rosen. Robins vän som hade tagit den från sin trädgård var mäkta stolt, att en ros i från hennes trädgård låg i världsartistens hand. Fick en mobilbild som jag sätter in, Dollan ger sig inte själv rättvisa på den men hon håller rosen från min son. Det är ett år sedan jag och min man var på Scandinavium i Göteborg och tittade på hennes show, biljetterna fick vi i julklapp av Robin, en fantastisk föreställning, men en på tok för hög volym, fick ont i öronen trotts papper och pekfingrarna i öronen, varför alla dessa decibel, man kan inte njuta riktigt :-{ Men Dolly Parton var fantastisk !

Av ~ Ruth ~ - 15 juni 2008 19:44


Den här videon från You Tube får vara som ilustration för inlägget, passande tycker jag, så det är inte min egna film, men kunde varit :-}


Befann mig på altanen i em. Såg ett fyllos rangla ner efter gatan utan styr fart, 1 steg fram, 4 tillbaka, 3 i sidled, trillade omkull, kröp, kom sig på fötter, detta upprepades gång på gång.

Ut på gatan vinglade tillbaka till trottoaren, trillade tillslut in i ett buskage. Hoppades han skulle bli liggande och sova av sig ruset ett par timmar, men efter någon minut kom han krypande fram och tog sig åter på fötter vinglade med snedsteg och blev liggande bit ut på gatan.

Bilarna vek över på andra sidan av vägbanan. Han var en fara både för sig själv och bilisterna, tog sig upp på trottoaren på alla fyra. Vad skulle jag göra mer en bara titta på och våndas ?

Ringde polisen som tydligen var i närheten för efter 10 minuter kom dom och plockade upp karsloken, fy vad jag våndades, han var precis i en kurva. Den här gången slutade det lyckligt som tur var, men kunde gått riktigt illa.

Av ~ Ruth ~ - 15 juni 2008 14:31

Sätter in en musikvideo som jag tillägnar Gerty, Alf är ju hennes idol :-)


Solen lyser och varvas med moln som ger oss korta duggregnskurar, men det räcker inte på långa väger för torkan, men alltid något och är bättre en inget. Man får lära sig att vara ödmjukt tacksam för den lilla mannan som kommer ner från himmeln.

Det som gynnar oss är att vi spar oss jobbet att klippa gräs, slipper bli bitna av ohyran ute som har vingar, även sparsamt med fästingar och mördarsniglar, men i kväll går vi inte säkra för varken det ena eller andra.


Har åter rört till utseendet på min blogg, bortse från det, men orkar inte göra om nu, (inte vackert vill jag lova "Ler"), men gillar att testa, en vacker dag så kommer den där OAOOO bakgrunden som jag gillar och som får stanna en stund.

Har jobbat med 3 kennelsidor som jag gör för andra, uppdaterat i några timmar med nya sidor, stamtavlor, plockat och rensat och satt in nytt, orkar inte mera i dag (tror jag).

Nu skall jag ta mig en kopp kaffe och vila ögonen från skärmen.


Av ~ Ruth ~ - 14 juni 2008 10:54


Glömde sätta in en bild på mina valpar som var 4 veckor i går, så den kommer här och nu. Nu har dom fått en större hage och springer omkring, kan inte få ordning på fötterna på själva golvet så dom har en plastmatta med tidningar under, det går så bra så. Usch så snabbt veckorna flyr iväg, nu har ½ tiden tillbakalagts redan. Vill du se många bilder på dom så gå in på min hemsida Bernami's och klicka dig vidare till "Planeras" i vänsterspalten, sedan "Barnkammaren" då hittar du många, många bilder från födseln fram till i dag, VÄLKOMMEN !

Av ~ Ruth ~ - 13 juni 2008 15:04


Har köpt olika hjälpmedel som skall hjälpa mig "Piss off", plåstren tål jag inte limmet på, får stora röda ringar på huden, trotts det så har jag kämpat i 3 veckor, ser ut som en spelbricka för "Fia med knuff" över hela kroppen, ett par tuber med 1% kortisonsalva har förbrukats. Köpte sedan tuggtabletter, helt värdelösa, hjälper inte ett dyft, så nu testar jag tuggummin, fungerar inte det så behöver jag hjälp från läkaren.


Det här har varit den största och vidrigaste uppgift jag någonsin har ställts inför och jag vill inte röka, vill inte få lungcancer, vill inte ha pip i bröstet och hosta när jag lägger mig, är nu piggare och har fått mycket bättre ork, flåsar inte när jag går trappan upp till 2:a våning.


Ett visst mått av begär gör kanske livet värt att leva :-}  Ak ja, även den starkaste cigarr blir till slut aska. En del tips har kommit in via mail, skall gå igenom det som låter bra för mig, tack för att ni bryr er !


Kram på er

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Följ bloggen

Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Blogkeen
Följ ~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~ med Bloglovin'

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se